Αν ήμουν βέβαιος ότι δεν θα πέσει η χώρα στα βράχια θα ‘θελα – όσο τίποτε άλλο – να βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ , που τόσο επιμένει στις πρόωρες εκλογές. Κι όχι με οριακά ποσοστά αλλά με ισχυρή αυτοδυναμία. Για να μην μπορεί να πει την επομένη ότι συνεργάζεται π.χ. με το Ποτάμι που είναι υπέρ του μνημονίου και άρα θα πρέπει να βάλει «νερό στο κρασί» των παροχών που εξήγγειλε στην ΔΕΘ ο κ.Τσίπρας. Όχι τέτοιες τσιγκουνιές και μιζέριες. Θέλω πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ αναντάμ παπαντάμ .


Θέλω να είναι αυτοδύναμος και πανίσχυρος ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπορεί να πουλήσει σκληρό τσαμπουκά στους μανδαρίνους της Κομισιόν . Να πάρει το πρωθυπουργικό γκόλφστριμ ο κ.Τσίπρας και να πάει γεμάτος αυτοπεποίθηση στις Βρυξέλλες εκεί που θάναι μαζεμένοι όλοι στη Σύνοδο Κορυφής και να παίξει τα νταούλια του να αρχίσουν όλοι να χορεύουν γύρω-γύρω στο ελληνικό ρυθμό της ανεξαρτησίας – ο κ.Κάμερον, ο κ.Ντραγκι, η κυρία Μέρκελ και μαζί όλες οι αγορές πιασμένες χέρι-χέρι.

Να τους διατάξει να διαγράψουν το ελληνικό χρέος για το οποίο είναι υπεύθυνοι όλοι αυτοί οι κουτόφραγκοι (όταν εμείς τα σκορπάγαμε κανένας δεν μας σταμάτησε , άρα αυτοί φταίνε), να τους πει ότι πρέπει να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα με χαμηλά επιτόκια (όχι σαν αυτά που πληρώνουν αυτοί στους ευρωπαίους τραπεζίτες τοκογλύφους ), και να τους υποχρεώσει να συμπεριφέρονται από δω και πέρα στους γλεντζέδες και απείθαρχους Έλληνες με τον προσήκοντα σεβασμό. Θυμίζοντας -στους ανιστόρητους – ότι όταν εμείς θέταμε τις βάσεις της σύγχρονης σκέψης και της Δημοκρατίας εκείνοι κρέμονταν ακόμη -από τις τριχωτές , ευκίνητες ουρές τους.

Και να πάρει μαζί του ο κ.Τσίπρας, και τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο ως παρατηρητές ( να βλέπουν αλλά να μην μιλούν) για να τους μάθει πως η μικρή πλην τιμία Ελλάς ξέρει να διεκδικεί τα δίκια της και να επιβάλλει τις απόψεις της στους πλούσιους πλην απολίτιστους Ευρωπαίους που ,όπως είπε ο μεγάλος Ζαν Λυκ Γκοντάρ , θάπρεπε να πληρώνουν 10 ευρώ κάθε φορά που χρησιμοποιούν την λέξη «επομένως», της αριστοτέλειας επαγωγικής λογικής .

Πόσες φορές έχουν χρησιμοποιήσει οι ανίδεοι ευρωπαίοι τη λέξη αυτή από την αρχαιότητα; Δισεκατομμύρια φορές – άρα η Ελλάδα θα μπορεί να έχει για πάντα λεφτά με ουρά .

Έτσι ο κ. Τσίπρας χωρίς πολλά πολλά θα καταφέρει να εξασφαλίσει τα 11,3 δις ευρώ του προγράμματός του ,για να κάνει τις παροχές που υποσχέθηκε : να προσλάβει 200.000 δημόσιους υπαλλήλους ,να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ ,και να χαρίσει όλα τα κόκκινα δάνεια .Και να του περισσέψουν και μερικά δισεκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει πίσω από τους βρομερούς καπιταλιστές τις επιχειρήσεις δημόσιας ωφέλειας , τα αεροδρόμια και τα λιμάνια και να πολλαπλασιάσει και τις δημόσιες επενδύσεις ώστε να μπει μπροστά η κορυφαία παραγωγική μηχανή της χώρας !


Κι αν κάποιοι από αυτούς -σαν τον αναιδή κ.Σόιμπλε- τολμήσουν να του πουν «όχι» ,και επιμείνουν ,τότε να βάλει σε εφαρμογή το περίφημο Plan B – το πανίσχυρο κρυφό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ :να κρατήσει την αναπνοή του , να κρατήσει την αναπνοή του ,να κρατήσει την αναπνοή του και να λιποθυμήσει από ασφυξία .Να τόχουν πάντα κρίμα στο λαιμό τους ότι παραλίγο να «σκάσουν» έναν απόγονο του Περικλή του Χρυσού Αιώνα των Αθηνών. Όχι παίζουμε.​