Ο Πρωθυπουργός έχει πει σε ιδιωτική του συζήτηση ότι δεν αντιτίθεται στον πολιτικό γάμο ομοφύλων, αλλά το θέμα δεν έχει προχωρήσει γιατί ποτέ δεν έχει τεθεί σοβαρά. Η πραγματικότητα βεβαίως είναι ότι το θέμα τίθεται διαρκώς, αλλά η κυβέρνηση επηρεάζεται από την ακραία συνιστώσα της, η οποία εκφράζεται από πρόσωπα όπως ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου αυθαιρέτησε προ ημερών, υπερέβη τα όρια του αξιώματός του και διέσυρε τη χώρα λέγοντας στο Mega ότι η Ελλάδα δεν συζητεί την επέκταση του συμβολαίου του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια γιατί… «σέβεται τη φύση του ανθρώπου». Πρόκειται για πλήρη διαστροφή της πραγματικότητας, αφού η «φύση του ανθρώπου» όχι μόνο ενσωματώνει τη διαφορετικότητα αλλά και επιβάλλει την ατομική ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ισονομία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών.

Ολα αυτά βεβαίως ισχύουν μόνο για όσους δείχνουν έμπρακτο σεβασμό απέναντι στη «φύση της Δημοκρατίας», κάτι που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ισχύει για ορισμένα κυβερνητικά στελέχη… Οσοι αγωνίζονται να παραμείνει η Ελλάδα η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα μετά τη Λιθουανία που δεν αναγνωρίζει την ισότητα των πολιτών απέναντι σε θεμελιώδη δικαιώματα επιδιώκουν να εκμεταλλεύονται έναν συλλογικό θεσμό, που δεν τους ανήκει, δηλαδή το κράτος, για να επιβάλλουν την αυθαίρετη άποψή τους ότι στην κοινωνία υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών, οι «άρτιοι» και οι «ελαττωματικοί», οι οποίοι δεν δικαιούνται να έχουν το ίδιο ηθικό εκτόπισμα και τα ίδια κοινωνικά δικαιώματα.

Πρόκειται για μια φασιστική αντίληψη. Οι δηλώσεις του υπουργού λοιπόν όχι μόνο είναι αντιδημοκρατικές, όχι μόνο συγκρούονται με τον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, αλλά και προσβάλλουν ευθέως αναρίθμητους άντρες και γυναίκες, τους φίλους, τους συνεργάτες και τις οικογένειές τους, που συνολικά αριθμούν πολλά εκατομμύρια πολίτες. Ο Πρωθυπουργός, που είναι ένας από τους ευγενέστερους και πιο καλλιεργημένους πολιτικούς, δεν μπορεί αυτό να μην το αντιλαμβάνεται.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ