Αιφνιδιασμός
Ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος ήταν διευθύνων σύμβουλος της Intralot από τη σύστασή της, το 1992, και η παραίτησή του την περασμένη Δευτέρα αιφνιδίασε την αγορά καθώς αφήνει μια εταιρεία με τζίρο 1,55 δισ. ευρώ, που την κατατάσσει στην πρώτη τριάδα του κλάδου τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως, με δραστηριότητες σε 57 κράτη και 5.700 υπαλλήλους.
***
Οπως έλεγε σε ανύποπτο χρόνο, έχει κάνει πάνω από 5 εκατομμύρια μίλια στον αέρα ή 200 φορές τον γύρο της Γης! Στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για την ανάγκη ανανέωσης της εταιρείας και ότι θα συνδράμει τη νέα διοίκηση υπό τον κ. Αντώνη Κεραστάρη από τη θέση του αντιπροέδρου του ΔΣ αλλά και του μετόχου της Intralot.
***
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, σύντομα ο έμπειρος μάνατζερ θα ανακοινώσει τα νέα επιχειρηματικά σχέδιά του, που δεν θα έχουν όμως σχέση με τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών.

Κριτική
Σκληρή κριτική στην τρόικα και στο αδιέξοδο όπου οδηγεί η στάση της ασκεί η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο της. Οπως αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας,«αμήχανη η κοινή γνώμη παρακολουθεί την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα» καθώς από αυτές «αναδύεται μια άγονη αντιπαράθεση σε ήσσονος κατά γενική εκτίμηση σημασίας θέματα».
***
Συμπληρώνουν δε ότι η στάση αυτή αντανακλά τόσο στην κυβέρνηση όσο και σε όλους τους πολίτες που με τις θυσίες τους έκαναν δυνατή την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Αντί θαυμασμού για το βάθος και το εύρος της προσπάθειας προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων, εισπράττουμε σήμερα άρνηση των επιτευγμάτων της χώρας και αβεβαιότητα για το αύριο» επισημαίνουν.
***
Και καταλήγουν ότι «η σημερινή στάση των εκπροσώπων της τρόικας είναι παντελώς ασύμμετρη απέναντι σε μια χώρα που είναι πρωταθλήτρια στη δημοσιονομική προσαρμογή, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, στην προσαρμογή στο εξωτερικό ισοζύγιο και στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».
***
Πράγματι είναι εντυπωσιακή η προσκόλληση των πιστωτών στα αρνητικά και όχι στα θετικά επιτεύγματα της χώρας. Τελικά, είναι να μη σου βγει το όνομα…

Πρότυπο
Τον τρόπο για να χρηματοδοτήσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα ύψους 300 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναζητεί ο πρόεδρός της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (σκίτσο) και στο πλαίσιο αυτό ο αρμόδιος επίτροπος Γίρκι Κατάινεν δημιούργησε think tank από ευρωπαίους τραπεζίτες για να εξετάσει πιθανές λύσεις.
***
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου, ο οποίος τον παρέπεμψε στην επιτυχία που είχαν οι ελληνικές τράπεζες στη συγκέντρωση κεφαλαίων. Οπως επεσήμανε, η περίπτωση της Ελλάδας μπορεί να αποτελέσει οδηγό για την Επιτροπή, αρκεί η αγορά να έχει ανάλογες αποδόσεις.

Μετακίνηση
Τη θέση του γενικού διευθυντή Επενδυτικής Τραπεζικής (Investment Banking) στην Τράπεζα Πειραιώς αναλαμβάνει ο κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου μετά τη συγχώνευση της Γενικής Τράπεζας με την Πειραιώς. Στον τομέα ευθύνης του εκτός από το Investment Banking θα έχει τα Piraeus Equities and Private Capital.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ