Την ανάγκη να γίνει «εδώ και τώρα» συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Αλ. Τσίπρα επισημαίνει η Ντόρα Μπακογιάννη με την προτροπή να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές τους ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες με την τρόικα: «Δεν μπορεί να ήταν λιγότερες οι διαφορές Α. Παπανδρέου και Κ. Μητσοτάκη απ’ ό,τι είναι οι διαφορές που χωρίζουν τον Σαμαρά και τον Τσίπρα. Και όμως οι Παπανδρέου και Μητσοτάκης κατάφεραν και κάθησαν στο ίδιο τραπέζι» μου είπε η Ντόρα, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της επειδή πρώτη, εδώ και μήνες, ζήτησε συνεννόηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την τρόικα: «Αν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας καθήσουν στο ίδιο τραπέζι και συζητήσουν, είμαι βεβαία ότι θα τα βρουν, αλλά να καθήσουν» αναφέρει.
nnn
Η Ντόρα όμως ξιφούλκησε και για τον τρόπο που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, λέγοντας ότι δεν γίνονται με τον σωστό τρόπο. «Πρέπει επιτέλους να βάλουμε και εμείς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τις δικές μας προτεραιότητες και όχι να ακολουθούμε μόνον ό,τι μας λέει η τρόικα. Εχει πολλαπλή σημασία αυτό που λέω» είπε. Εκανε και εκτιμήσεις για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ενώ πριν από λίγες ημέρες ήταν σχεδόν βεβαία ότι περί τους 170 και πλέον βουλευτές θα μπορούσαν να ψήφιζαν Πρόεδρο από την παρούσα Βουλή, τώρα αυτό που λέει είναι ότι «όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας τόσο απομακρύνεται η υπόθεση εκλογής Προέδρου». Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…
Ο Καρατζαφέρης, οι τορπίλες και το… stealth

Σε μία από τις συχνές (κατ’ ιδίαν) συναντήσεις που είχε ο Γ. Καρατζαφέρης με τον πρώην υπουργό Αμυνας (και σημερινό Πρόεδρο της Βουλής) Ευ. Μεϊμαράκη, τότε που τον πίεζε να υπογράψει τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά και κυρίως τη σύμβαση με τα υποβρύχια, ξαφνικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έθεσε θέμα προμήθειας… τορπιλών: «Μα πώς να αγοράσουμε τορπίλες τη στιγμή που τα υποβρύχια δεν τα έχουμε παραλάβει…» του είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Ο κ. Καρατζαφέρης όμως επέμεινε λέγοντας πως δεν μπορεί να αφήσει… άοπλο το υποβρύχιο και εν συνεχεία, ως εκ διά μαγείας, κατατέθηκε και ερώτηση στη Βουλή γιατί η κυβέρνηση δεν αγοράζει τορπίλες σε υποβρύχια που δεν είχαν καν παραληφθεί.
nnn
Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος. Γιατί οι πιέσεις του κ. Καρατζαφέρη ήταν τόσο μεγάλες για την παραλαβή των υποβρυχίων που ζήτησε και τον λόγο που η κυβέρνηση δεν τα παραλαμβάνει. Οταν ο κ. Μεϊμαράκης του είπε ότι διαπιστώθηκε πως το υποβρύχιο… γέρνει και ότι μία ελληνογερμανική επιτροπή προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με το γνωστό ύφος του τού είπε να τα παραλάβει, αφού οι Γερμανοί δέχονται να τοποθετήσουν στα πτερύγια του υποβρυχίου έναν πρόσθετο άξονα: «Ακου να δεις, Γιώργο, πληρώσαμε 150 εκατ. επιπλέον για να είναι τα υποβρύχια stealth, δηλαδή αόρατα από τα ραντάρ. Αν τοποθετήσουν αυτόν τον άξονα δεν θα είναι αόρατα, μπορεί να μη γέρνουν, αλλά δεν θα είναι αόρατα». Οπως λεγόταν τότε ο κ. Καρατζαφέρης επέμενε στην παραλαβή των υποβρυχίων και τότε ο κ. Μεϊμαράκης του είπε: «Αν τα παραλάβουμε τώρα, θα πρέπει να μας αφαιρέσουν οι Γερμανοί τα 150 εκατ. ευρώ που τους δώσαμε για τα stealth». Ο κ. Καρατζαφέρης έφυγε για να σκεφθεί, όπως είπε τότε.
Η Ζωή ή η ζωή μου

Ο συνήθως μειλίχιος βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Β. Υψηλάντης δεν είχε δώσει ως τώρα δείγματα εκνευρισμού στη Βουλή, παρά μόνον μία φορά όταν του επιτέθηκαν φραστικά σε κοινοβουλευτική επιτροπή χρυσαυγίτες. Ο καβγάς όμως με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου τον έφερε στο… αμήν. Ανέβηκε η πίεσή του, κοκκίνισε, δεν μπορούσε να αναπνεύσει (όπως έλεγε) και χρειάστηκε να κατευθυνθεί στο ιατρείο της Βουλής (βρίσκεται στο ισόγειο) για… εξετάσεις: «Ή τη Ζωή ή τη ζωή μου» έλεγε αργότερα, μη μπορώντας ακόμη να καταλάβει πώς του ανέβηκε τόσο πολύ η πίεση. Για την ιστορία, υπενθύμισε ότι και ένας άλλος γαλάζιος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρ. Μαρκογιαννάκης, προσέφυγε και αυτός στις υπηρεσίες του ιατρείου της Βουλής μετά από έντονο φραστικό επεισόδιο με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Εφορος να δουν τα μάτια σας

Η ιστορία που θα σας αναφέρω μοιάζει απίστευτη. Εφορος σε μεγάλη κεντρική Εφορία λίγο προτού συνταξιοδοτηθεί έκανε (προφανώς με το αζημίωτο) το ακατόρθωτο. Κατάφερε να σβήσει φόρο μεγαλοεπιχειρηματία ύψους 4,5 εκατ. ευρώ. Το έσβησε με μια μονοκονδυλιά. Να σημειωθεί ότι, πρώτον, ο Οικονομικός Εισαγγελέας Ι. Δραγάτσης (που τον εντόπισε) άσκησε ήδη εναντίον του ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις. Δεύτερον, ο εν λόγω επιχειρηματίας (από τα μεγάλα ονόματα της επιχειρηματικής κοινότητας) είχε περισσότερες από δέκα δικαστικές αποφάσεις που τον υποχρέωναν να πληρώσει φόρους 4,5 εκατ. ευρώ, από ποσά που απέκρυψε. Τρίτον, ο έφορος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φαίνεται πως ήρθε σε επαφή μαζί του και συμφώνησαν σε διακανονισμό. Οι δικαστικές αποφάσεις γράφτηκαν στη συνάντηση που είχαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και αμέσως του «κανόνισε» φόρο μόνον 70.000 ευρώ για να… καθαρίσει από την Εφορία.

HeliosPlus