Με την τσίμπλα στο μάτι οι επιτελείς στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούσαν από τα χαράματα να καταλάβουν από πού προέρχεται η πληροφορία ότι Σαμαράς και Βενιζέλος σκέφτονται να προσκαλέσουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα σε συνάντηση λόγω της κρίσιμης πορείας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Τέτοια σκέψη, έλεγαν, ουδέποτε έγινε. Πήρα το θάρρος να ρωτήσω και τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος με διαβεβαίωσε επίσης ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια σκέψη και ότι οι προσπάθειες που καταβάλλει αυτή την ώρα η κυβέρνηση είναι να κλείσει τα κεφάλαια με την τρόικα. Δεν γνωρίζω τι λένε επισήμως, εκείνο που έμαθα όμως είναι ότι όντως υπήρξε τέτοια σκέψη.
nnn
Ωστόσο ο Αλ. Τσίπρας άρπαξε την ευκαιρία και οι συνεργάτες του βγήκαν αμέσως στα ΜΜΕ και δήλωναν ότι αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεχθεί τέτοια πρόσκληση θα ανταποκριθεί θετικά. Ορισμένοι από τους συνεργάτες του έλεγαν ότι θέλει να συναντηθεί μόνο με τον κ. Σαμαρά και όχι με τον κ. Βενιζέλο, και άλλοι έλεγαν πως όταν ο κ. Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός θα συναντάται σε τακτά χρονικά διαστήματα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Καραμανλής και η Αμφίπολη

Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη διάρκεια μιας ψηφοφορίας. Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής συναντά τον Μάρκο Μπόλαρη (πρώην υφυπουργό του ΠαΣοΚ και σήμερα ανεξάρτητο βουλευτή, που κοιτάζει όμως προς ΣΥΡΙΖΑ) και αντί να μιλήσει σε αυτόν απευθύνει τον λόγο σε «γαλάζιους» βουλευτές που κάθονταν δίπλα στον κ. Μπόλαρη: «Μου προσέχετε τον πατριώτη μου;» (ο κ. Μπόλαρης εκλέγεται στις Σέρρες). Τι να πουν οι άλλοι βουλευτές, ότι δεν τον προσέχουν; «Ναι, πρόεδρε, τον προσέχουμε και με το παραπάνω» είπαν. Ο κ. Καραμανλής όμως επέμεινε: «Να ξέρατε τι μου έκανε αυτός όταν ήμουν πρωθυπουργός, αλλά τον συμπαθώ» και χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες αποφάσισε να απευθυνθεί και στον πατριώτη του: «Επιασαν την καλή με την Αμφίπολη, ε;». Ο κ. Μπόλαρης απάντησε αμέσως: «Αλλοι την έπιασαν την καλή, πρόεδρε, μόλις πέντε χιλιόμετρα απέχει από την Πρώτη Σερρών». Και η συζήτηση έκλεισε εκεί.
Φόρτσα, Φαήλο

Θυμάστε που σας έγραφα ότι ο Γραμματέας της ΝΔ Α. Παπαμιμίκος αποφάσισε να μη διαγράψει από την ΟΝΝΕΔ το μοντέλο Ελλη Παπαγγελή (η οποία έγραψε ότι δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο), αλλά να την «τιμωρήσει» με αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ; Ε λοιπόν σας πληροφορώ ότι αυτά ίσχυαν ως χθες. Γιατί το πρωί της Τετάρτης υπήρξαν παρεμβάσεις που έφθασαν ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου και η νεαρά Ελλη Παπαγγελή θα είναι και πάλι υποψήφια, και μάλιστα στη Β’ Αθήνας. Θα αφήσει, νομίζετε, να πάει χαμένη τέτοια αρνητική δημοσιότητα που έλαβε στα καλά καθούμενα; Αυτός που υποστήριξε την υποψηφιότητά της είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος θα είναι και πάλι υποψήφιος στη Β’ Πειραιά. Τώρα, πώς κλείδωσε, θα δούμε. Θυμάστε προφανώς τι είχε γίνει με την υποψηφιότητά του στην Ευρωβουλή.
Και γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Θετικά μαθαίνω ότι αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή. Αλλά, όπως μου έλεγε ο αρμόδιος για θρησκευτικά ζητήματα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, το σύμφωνο συμβίωσης δεν φτάνει: «Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, τότε θα προχωρήσουμε και στον γάμο» είπε. Για να μην κάνει «μισά» πράγματα προφανώς…
Γιαγιά ξανά η Ντόρα
Σε πελάγη ευτυχίας βρισκόταν την Τετάρτη η Ντόρα Μπακογιάννη. Απέκτησε ένα νέο εγγόνι και κερνούσε. Η κόρη της Αλεξία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, που θα πάρει το όνομα Στάθης, το όνομα του πατέρα τού Α. Παπαδόπουλου.


Οι γενικοί στη Συγγρού

Ε, τι γίνεται εδώ; Μαθαίνω ότι ο Γραμματέας της ΝΔ Α. Παπαμιμίκος προσκάλεσε όλους τους γενικούς γραμματείς υπουργείων, αλλά και περιφερειών που έχουν τη στήριξη της ΝΔ σε… κομματική σύσκεψη. Και οι περισσότεροι ήδη έχουν ανταποκριθεί. Να συζητήσουν όμως τι; Γιατί οι γενικοί γραμματείς μετέχουν στον κυβερνητικό μηχανισμό και η συμμετοχή τους σε κομματικές συσκέψεις δεν άρεσε και τόσο στο ΠαΣοΚ. Σου λένε, δεν μπορεί ένας κομματικός γραμματέας να συγκαλεί τέτοιας εμβέλειας σύσκεψη (και αυτοί να είναι απόντες, θα πρόσθετα εγώ).


Δημόσιος θηλασμός και βουλευτές

Αξιόλογη ήταν, δεν λέω, η πρωτοβουλία της υφυπουργού Υγείας Κατερίνας Παπακώστα να καλέσει τις «γαλάζιες» βουλευτίνες στο υπουργείο και να τις ενημερώσει για τον δημόσιο θηλασμό. Δεν πήγαν όμως παρά πέντε-έξι, όλες (πλην μιας) πάνω από 60 ετών. Η κυρία Παπακώστα δεν πτοήθηκε και αποφασίζει να κάνει την ίδια ενημέρωση και στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ισότητας. Και να η έκπληξη. Μπορεί να μην ήρθαν όλες οι βουλευτίνες, πήγαν όμως και την άκουσαν με προσοχή αρκετοί άνδρες βουλευτές. Εν συνεχεία η υφυπουργός κατέβηκε στον Πειραιά και συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Μώραλη και του ζήτησε να είναι ο Ολυμπιακός υποστηρικτής της εκστρατείας εναντίον του καρκίνου μαστού που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας. Σκοπεύει μάλιστα να συναντηθεί και με τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη για να του προτείνει να συμμετάσχει και ο Παναθηναϊκός σε αυτή την εκστρατεία.

HeliosPlus