Σπανίως ο Πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης επιτίθεται σε συναδέλφους του βουλευτές. Πολύ πιο σπάνια σε αρχηγούς κομμάτων. Ομως η αποκαλυφθείσα υπόθεση με τις μίζες του Γ. Καρατζαφέρη τον εξόργισε. Νιώθει, όπως έλεγε, έστω και αν πέρασαν μερικά χρόνια, δικαιωμένος, καθώς υπενθυμίζει ότι όταν ήταν ο ίδιος υπουργός Αμυνας ο κ. Καρατζαφέρης ήθελε να τον περάσει από Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των υποβρυχίων. Και αποκάλυψε τούτο: Στο γραφείο του, στο Πεντάγωνο, έρχονταν πολλοί για να τον πιέσουν να υπογράψει τη σύμβαση με τα υποβρύχια: «Ερχόταν η Βάσω Παπανδρέου, αλλά με αντιπροσωπεία από το ΠαΣοΚ, ερχόταν ο Χαλβατζής για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με τα υποβρύχια συνοδευόμενος πάντα από κομματικά στελέχη. Ερχόταν ο Καρατζαφέρης, αλλά πάντοτε μόνος του. Εχει διαφορά, οι άλλοι έρχονταν με αντιπροσωπείες, αλλά ο Καρατζαφέρης μόνος του και με πίεζε να υπογράψω τη σύμβαση. Και μου κατέθετε και ερωτήσεις στη Βουλή γιατί καθυστερούσα την υπογραφή». Καταγγελίες για τα υποβρύχια και τις πιέσεις του κ. Καρατζαφέρη έκανε προσφάτως και ο κ. Βενιζέλος στη Βουλή.


Ο Βορίδης ενισχύει το ΚΚΕ

Την αρχή την έκανε ο λεγόμενος «Κόκκινος Πάνος» Πάνος Παναγιωτόπουλος. Τον πλησίασε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Χαλβατζής και του ζήτησε να συνδράμει στην οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ. Του έδειξε και τα κουπόνια. Ο κ. Παναγιωτόπουλος στην αρχή δίστασε και θέλησε να θέσει… όρους για να αγοράσει τα κουπόνια: «Θα σας δώσω 50 ευρώ με την προϋπόθεση ότι όταν έρθετε στην εξουσία θα με εξορίσετε στη Γυάρο» είπε στον κ. Χαλβατζή. Αντιθέτως ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης ήταν πιο… large έναντι του ΚΚΕ. Ποιος ξέρει γιατί. Πάντως όταν ο κ. Παφίλης του ζήτησε χρήματα για την ενίσχυση του κόμματος, έδωσε με μεγάλη χαρά.
Μπουτάρης: Ο Γκίκας να γίνει σκληρότερος

Ποιον νομίζετε ότι προτιμά ως υπουργό Οικονομικών ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ι. Μπουτάρης; Τον Γκίκα Χαρδούβελη ή τον Ι. Στουρνάρα; Χωρίς συζήτηση προτιμά να είναι «τσάρος της Οικονομίας» ο κ. Στουρνάρας. Και στενοχωρήθηκε που έφυγε από το Οικονομικών. Λέει μάλιστα ότι ο κ. Χαρδούβελης «δεν έχει καμία σχέση με την προσωπικότητα του κ. Στουρνάρα, που τα έδινε όλα». Και προσθέτει ότι «ο Γκίκας δεν είναι τόσο σκληρός όσο ο Στουρνάρας και εάν θέλει να συνεχίσει θα πρέπει να γίνει πιο σκληρός» αποφεύγοντας όμως να εξηγήσει πώς εννοεί τη λέξη «σκληρός». Μάλλον εννοούσε να σκληρύνει τη στάση του έναντι των εσωκομματικών του αντιπάλων, αλλά και έναντι της τρόικας.


Να βάλει φρένο και ο Γερμανός

Ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στην Αυστραλία (σε εκδήλωση για την αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με τη Μελβούρνη) δεν θέλει πρόωρες εκλογές. Μου είπε μάλιστα ότι οποιαδήποτε πολιτική αστάθεια υπάρξει δεν θα είναι καλό για τις αγορές. Και ζήτησε από τους τροϊκανούς να δείξουν κατανόηση: «Και ο Γερμανός πρέπει να βάλει κάποιο φρένο στις απαιτήσεις του». Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι μπορεί να είναι μεν πρώτο κόμμα στις εκλογές, αλλά δεν πρόκειται να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Θα επιδιώξει, λέει, συνεργασίες. Και η απορία του κ. Μπουτάρη: «Γιατί αφού θα θελήσει να υπάρξουν συνεργασίες δεν το κάνει από τώρα, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές που δεν τις θέλουν και οι αγορές;».

Ανω-κάτω η ΝΔ για ένα… top model

Στα δύο μοιράστηκαν τα «γαλάζια» κομματικά στελέχη για την ΟΝΝΕΔίτισσα… top model Ελλη Παπαγγελή η οποία (όπως σας έγραφα χθες) ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε κανένας νεκρός μέσα στο Πολυτεχνείο, ενώ έκανε λόγο για «μυθολογία της Αριστεράς». Εκατοντάδες τα τηλεφωνήματα προς τον γραμματέα της ΝΔ Α. Παπαμιμίκο να τη διαγράψει από τη ΝΔ. Εκατοντάδες επίσης τα τηλεφωνήματα συμπαράστασης προς το νεαρό μοντέλο και πολλά μηνύματα που την υπερασπίζονται μέσα από το Internet. Αφήστε που ο Φαήλος Κρανιδιώτης θέλησε να σταθεί στο πλευρό της δηλώνοντας και αυτός ότι δεν υπήρξε κανείς νεκρός μέσα στο Πολυτεχνείο, υπήρξαν όμως στους γύρω δρόμους και αλλού. Και κυρίως ότι τη χούντα δεν την έριξε το Πολυτεχνείο, αλλά η προδοσία της Κύπρου. Δύο ερωτήματα ωστόσο παραμένουν αναπάντητα; Πρώτον: Μόνη της έγραψε ένα τέτοιο κείμενο η ΟΝΝΕδίτισσα που ως τώρα, σύμφωνα με τους γνωστούς της, την ενδιέφεραν κυρίως θέματα life style; Αν δεν το έγραψε μόνη της τότε ποιος της το έγραψε; Και δεύτερον: Θα τη διαγράψουν; Ο κ. Παπαμιμίκος με διαβεβαιώνει ότι δεν προτίθεται να τη διαγράψει «για να μην την κάνει ηρωίδα». Αλλά όπως με διαβεβαίωσε, δεν πρόκειται η εν λόγω νεαρά να είναι ποτέ υποψήφια για οποιαδήποτε θέση με τη ΝΔ.
Η δυσκολία της διαγραφής

Και καλά, θα πείτε, τη νεαρή Ελλη Παπαγγελή δεν θέλουν να τη διαγράψουν από τη ΝΔ για να μην την κάνουν ηρωίδα. Τον μέχρι πρότινος κομματικό αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Ι. Ράμμο που τον απέλυσε ο περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης επειδή έχει ανάμειξη στην υπόθεση με τις μίζες του Γ. Καρατζαφέρη θα τον διαγράψουν; Η απάντηση που μου δόθηκε είναι ότι ούτε αυτόν θα διαγράψουν. Και ξέρετε γιατί; Επειδή, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, απαιτείται τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση για να προχωρήσουν τα κομματικά όργανα σε διαγραφή. Ζήσε, δηλαδή, Μάη μου, να φας τριφύλλι.

Δεν υπογράφουμε με τους… λαϊκιστές

Ο κ. Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν η κινητήρια δύναμη για τη συγκέντρωση υπογραφών ώστε να ψηφιστεί από το Ευρωκοινοβούλιο πρόταση μομφής εναντίον του κ. Γιούγκερ μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν με τους φορολογικούς παραδείσους στο Λουξεμβούργο. Όντως συγκεντρώθηκαν συνολικά 76 υπογραφές, όχι όμως και οι υπογραφές των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είχε συμβεί; Ο κ. Παπαδημούλης σε συνεννόηση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον κ. Αλ. Τσίπρα αποφάσισε να μην υπογράψουν την πρόταση μομφής οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους… «λαϊκιστές», όπως τους χαρακτήρισε. Και τούτο γιατί οι 76 υπογραφές προέρχονταν από τον αντιευρωπαϊστή Βρετανό κ. Φάρατζ, την πρόεδρο του ακροδεξιού γαλλικού μετώπου κυρία Μαρί Λεπέν καθώς και από τον Ιταλό λαϊκιστή κ. Γκρίλο.

Χάκερς χτύπησαν το iskra

Ξαφνικά ετέθη εκτός λειτουργίας το iskra.gr που ως γνωστόν απηχεί τις θέσεις και τις απόψεις της Αριστεράς Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ. Αιτία ήταν η επίθεση που δέχθηκε από χάκερς. Το πρόβλημα που ενέσκηψε ήταν ότι έως αργά το βράδυ της Τρίτης οι διαχειριστές του iskra δεν είχαν κατορθώσει να επανακτήσουν τα χαμένα αρχεία. Το θέμα είναι σοβαρό και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης ζήτησε παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να αποκλείει και πολιτικό δάκτυλο πίσω από την ηλεκτρονική επίθεση των χάκερς. Πολιτικό δάκτυλο, όμως, από ποιους; Αυτό είναι το ερώτημα.

HeliosPlus