Πυρετωδώς μαθαίνω ότι εργάζονται στο υπουργείο Εσωτερικών για να δοθεί λύση στην εκκρεμότητα από την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε τις διατάξεις του 3838/10 για τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν ή πήγαν σχολείο στην Ελλάδα ως αντισυνταγματικές. Το θέμα της ιθαγένειας περιλαμβάνεται στην προγραμματική συμφωνία του Οκτωβρίου του 2013 που επαναδιατυπώθηκε μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Ηδη έχει υλοποιηθεί η δέσμευση για την ψήφιση αντιρατσιστικής νομοθεσίας. Πληροφορούμαι (και δεν θέλω αμφισβητήσεις) ότι η λύση που έχει συμφωνηθεί καλύπτει τα αλλοδαπά παιδιά που έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση ενώ θετικά αντιμετωπίζονται και τα παιδιά που εισήχθησαν σε ελληνικά ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Ραντεβού με… χρυσαυγίτες

Για άλλη μια φορά το προεδρείο της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών κατάφερε να εξοργίσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης. Συναντήθηκε με εκπροσώπους του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής: «Πρόκειται για ανοησία ορισμένων 60άρηδων απόστρατων που δεν έχουν συναίσθηση τι ακριβώς κάνουν» ήταν η αντίδραση ανώτατου αξιωματικού στο ΓΕΕΘΑ. Για να προσθέσει: «Αυτό που έκαναν αποτελεί πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα του λαού». Το θέμα όμως είναι άλλο. Μήπως εκτός από τους χρυσαυγίτες δέχθηκαν τους απόστρατους και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων; Γιατί μαθαίνω ότι τουλάχιστον τρία κοινοβουλευτικά κόμματα δέχθηκαν να τους συναντήσουν. Το ερώτημα όμως είναι πριν ή μετά τη συνάντηση με τους χρυσαυγίτες; Γιατί, πώς να το κάνουμε, έχει τη σημασία του.
Ο Αηδόνης ψηφίζει Πρόεδρο

Αλλος ένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ο προερχόμενος από το ΠαΣοΚ Χρ. Αηδόνης, δηλώνει από τώρα ότι ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή: «Με ενδιαφέρει η πολιτική σταθερότητα και δεν πιστεύω ότι οι εκλογές αποτελούν λύση» είπε. Ψηφίζει Πρόεδρο χωρίς να γνωρίζει ποιος θα είναι υποψήφιος. Και όμως ναι: «Ελπίζω να μας φέρουν υποψήφιο που θα σηματοδοτεί την εθνική συνεννόηση. Δεν νομίζω ότι θα μας φέρουν κανένα… νούμερο ή κανέναν ακροδεξιό» έλεγε.
Το μοντέλο και ο Παπαμιμίκος

Ως τώρα οι περισσότεροι τη γνώριζαν από μια τηλεοπτική διαφήμιση για το κολλαγόνο. Και αιφνιδίως την έμαθαν και από μια θρασύτατη ανάρτηση για το Πολυτεχνείο. Το 26χρονο μοντέλο Ελλη Παπαγγελή, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ (και υποψήφια στην Περιφέρεια της Αττικής –με τον Γ. Κουμουτσάκο) ανήρτησε στο Facebook ότι στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν νεκροί κάνοντας λόγο για «εφηβική εξέγερση, την οποία η Αριστερά προέβαλε ως πανεθνικό αγώνα». Το είδε ο Α. Παπαμιμίκος (γραμματέας της ΝΔ) και της τηλεφώνησε λέγοντάς της: «’Η το κατεβάζεις ή φεύγεις». Το νεαρό μοντέλο με χαδιάρικη φωνή τού είπε: «Καλέ, τι σε πειράζει εσένα, εμένα βρίζουν, αλλά μου κάνουν… διαφήμιση!!!». Τελικά προτίμησε αντί να φύγει να το κατεβάσει.
Οταν ο Πάρις… τράκαρε τον Γιώργο

Θα μπορούσε κάλλιστα ο τίτλος να είναι: «Να τι μπορείς να πάθεις όταν δεν προσχωρείς στη Δημοκρατική Παράταξη», γιατί αυτό που θα σας περιγράψω ευθύς αμέσως μοιάζει να είναι απίστευτο. Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» συναντήθηκαν τυχαίως ο πρώην υπουργός (και αποστασιοποιημένος από το ΠαΣοΚ) Γ. Φλωρίδης με τον Πάρι Κουκουλόπουλο, αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και φανατικό βενιζελικό. Ο πρώτος πήγαινε στη Θεσσαλονίκη και ο δεύτερος μέσω Θεσσαλονίκης στην Κοζάνη. Εν αναμονή της πτήσης και σε όλη τη διάρκειά της ο κ. Κουκουλόπουλος επιχειρούσε ένα άνευ προηγουμένου… μασάζ προκειμένου να πείσει τον κ. Φλωρίδη να επανέλθει, όχι στο ΠαΣοΚ, αλλά στη νεοϊδρυθείσα Δημοκρατική Παράταξη. Ακουσε φαίνεται ο Πάρις ότι ο κ. Φλωρίδης είχε τελευταίως συναντήσεις με την Αννα Διαμαντοπούλου και σου λέει να τον πείσω να ενταχθεί στη Δημοκρατική Παράταξη μπας και έρθει και η Διαμαντοπούλου μαζί του. Ελα όμως που ο κ. Φλωρίδης δεν τον άκουγε με τίποτε και διέψευδε παράλληλα τα περί Διαμαντοπούλου.
***

Με απίστευτη πίεση εκ μέρους του κ. Κουκουλόπουλου για προσχώρηση σε όλη τη διάρκεια της πτήσης, οι δυο τους προσγειώθηκαν τελικά στη Θεσσαλονίκη. Αποχαιρέτησε ο ένας τον άλλον, αντάλλαξαν ευχές του τύπου «καλή επιτυχία στην πορεία που επέλεξες» και μπήκαν στα αυτοκίνητά τους να πάνε στον προορισμό τους. Στο πρώτο φανάρι, όπου σταμάτησε ο κ. Φλωρίδης, περιμένοντας το «πράσινο» και εκεί όπου νόμιζε ότι ησύχασε από την πίεση του Κουκουλόπουλου, το αυτοκίνητό του και ο ίδιος… τραντάζονται. Ενα αυτοκίνητο χρώματος μαύρου τον τράκαρε, ήρθε και έπεσε με δύναμη πάνω του. Βγαίνει έξω και έκπληκτος διαπιστώνει ότι ο οδηγός του μοιραίου αυτοκίνητου δεν ήταν άλλος από τον Πάρι Κουκουλόπουλο. Οπότε του λέει: «Ε, όχι και να με… σκοτώσεις επειδή αρνήθηκα συμμετοχή στη Δημοκρατική Παράταξη!». Πώς δικαιολογήθηκε ο Πάρις: «Ημουν αφηρημένος, μιλούσα στο κινητό». Να σημειώσω ότι δεν φορούσε και… ζώνη!

Τα αισθήματα του Χαρδούβελη

Ρωτήθηκε, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εάν έχει την… αίσθηση πως τον… άδειασαν μετά τα ψαλίδισμα των αρμοδιοτήτων του. Και εκείνος απάντησε: «Δεν αισθάνομαι ότι με άδειασαν». Αφού έτσι το αισθάνεται έτσι θα πρέπει να είναι. Άλλωστε γιατί να αισθάνεται πως τον άδειασαν αφού είχε προηγηθεί δήλωση απόλυτης στήριξης της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη (η οποία προφανώς θα έχει λάβει οδηγίες από Πρωθυπουργό) και αναμένεται, όπως μαθαίνω να υπάρξει και σχετική δήλωση από τον Ευ. Βενιζέλο.

Ο Αρχιεπίσκοπος και η Αμφίπολη

Εδώ οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί. Αντί να μείνει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μαγεμένος από τα ευρήματα στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, έμεινε η Λίνα Μενδώνη μαγεμένη από τις γνώσεις για την αρχαιολογία που είχε ο προκαθήμενος της ελληνικής Εκκλησίας. Είχε συναντηθεί μαζί του για να τον ενημερώσει τι ανακάλυψαν και τι αναμένεται να βρεθεί ακόμα στην Αμφίπολη και βρέθηκε προ εκπλήξεως. Ο Αρχιεπίσκοπος είναι και απόφοιτος του Τμήματος Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και γνώριζε τα περί ανασκαφών ωσάν να είναι αρχαιολόγος εν ενεργεία.

Η χωρίστρα του Μεϊμαράκη

Αν και πήγαν πολλά γαλάζια στελέχη να ακούσουν την ομιλία του Προέδρου της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη στη Λάρισα δεν έλειψαν τα παράπονα και οι γκρίνιες. Άλλοι γκρίνιαζαν για τον Γκίκα Χαρδούβελη, άλλοι γκρίνιαζαν για τον Αργύρη Ντινόπουλο, άλλοι για τη συνολική εικόνα της κυβέρνησης, που έτσι όπως πάει (έλεγαν) θα τα βρει σκούρα στις εκλογές. Οι πάντες όμως ζητούσαν από τον Πρόεδρο να πει στον Πρωθυπουργό «να τα αλλάξει όλα», γιατί πολλά υποσχέθηκε και λίγα έπραξε. Να αλλάξει όμως τι; Ο κ. Μεϊμαράκης επέμενε ως το τέλος ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει παρά μόνον, όπως είπε, «μπορεί η χωρίστρα μου να πήγε λίγο προς τα μέσα αλλά ούτε εγώ, ούτε η κυβέρνηση άλλαξαν». Και τους… έπεισε. Τόσο που βιαζόταν να φύγει. Κρίμα γιατί τα κομματικά στελέχη του ετοίμαζαν τσιμπούσι με κοψίδια στην ταβέρνα…«Λαδοφάναρο».

Το twitter του Παπαδημούλη

Μου λένε, ότι ο Δ. Παπαδημούλης δεν παίρνει μόνος του αποφάσεις. Κι ας φαίνεται αυτό. Λειτουργεί περί σαν «λαγός» σε προτάσεις που πρόκειται να υποβάλει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Έτσι σε απευθείας συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα όταν με «τιτίβισμά» του ζητεί συμφωνία- πακέτο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκλογές και απομείωση του χρέους. Και ζητεί μάλιστα να υπάρξει και συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Πρωθυπουργό για να συζητήσουν αυτό το θέμα. Το ζήτημα είναι εάν ο κ. Τσίπρας θέλει όντως συνάντηση με τον Πρωθυπουργό γιατί δεν βγαίνει και να του ζητήσει ο ίδιος;

HeliosPlus