Το τηλεφώνημα…
  • Ο,τι και να πούμε για την Εφορία θα είναι πολύ λίγο διότι είναι πάνω από κάθε λογική. Και δεν θα λέγαμε αν δεν φρόντιζε να μας το υπενθυμίζει καθημερινά. Αναγνώστης της στήλης λοιπόν δεν μπορούσε να βγάλει ηλεκτρονικά φορολογική ενημερότητα και ζήτησε εξήγηση αποστέλλοντας e-mail στο Taxisnet.
  • Μάταια όμως αναζητούσε απάντηση στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο. Η απάντηση ήλθε… τηλεφωνικώς. Πρωί πρωί, λίγο μετά τις 8, χτύπησε το κινητό του και ήταν από το Taxisnet για να τον πληροφορήσουν ότι δεν μπορεί να εκδώσει φορολογική ενημερότητα διότι χρωστάει.

…και το χρέος
  • Πόσα χρωστάει; Τρία λεπτά του ευρώ! Εκ των οποίων τα 2 είναι ληξιπρόθεσμο χρέος και 1 προσαυξήσεις. Ως εκ τούτου το σύστημα δεν μπορεί να εκδώσει ενημερότητα.
  • Εντάξει, είπαμε ότι η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου έχει πολλά στο κεφάλι της, ιδιαίτερα τώρα με τον ΕΝΦΙΑ. Ας ξεκινήσει όμως από τα απλά και προφανή, αυτά που άπτονται της κοινής λογικής. Αρκεί να βάλει ένα όριο για χρέος 2, 3 ή 5 ευρώ στην έκδοση ενημερότητας. Αλλωστε περισσότερο κοστίζουν τα τηλεφωνήματα!

Προμηθευτές
  • O OΠΑΠ επέλεξε τέσσερις προμηθευτές για τα 16.500 VLTs που θα εγκαταστήσει έως το τέλος του 2015. Η πρώτη είναι η ιταλική G-Tech, που είναι μέτοχος του Οργανισμού και έχει ήδη αναλάβει πάροχος του διαδικτυακού στοιχήματος του ΟΠΑΠ αλλά και πάροχος του κεντρικού πληροφοριακού συστήματος για τα VLTs.
  • Η δεύτερη είναι η αγγλική Inspired, η οποία εκπροσωπείται στη χώρα μας από τον όμιλο Κοπελούζου, μέτοχο επίσης του ΟΠΑΠ. Η τρίτη είναι η τσεχική Synot, η οποία προέρχεται από τη χώρα του βασικού μετόχου του ΟΠΑΠ Γίρι Σμετς αλλά και του μάνατζμεντ του Οργανισμού που είναι όλοι Τσέχοι.
  • Η τέταρτη είναι η αμερικανική Scientific Games και είναι η μόνη που δεν έχει κάποια άμεση ή έμμεση σχέση με τον Οργανισμό, εκτός από το γεγονός ότι είναι συνεταίρος με 16,5% στην εταιρεία Ελληνικά Λαχεία, όπου ο ΟΠΑΠ ελέγχει το 67%.

Ενταση…
  • Χαμηλό βαρομετρικό επικρατεί την τελευταία περίοδο στις σχέσεις μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γεράσιμου Γιακουμάτου και του γενικού γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανου Κομνηνού.
  • Αιτία είναι η υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο κ. Γιακουμάτος σύμφωνα με την οποία απελευθερώνονται οι προσφορές των εμπορικών καταστημάτων όλον τον χρόνο, ενώ ο γενικός γραμματέας είχε διαμορφώσει άλλο πλαίσιο συμφωνίας με την ΕΣΕΕ.
  • Η ψύχρανση έγινε εμφανής όχι μόνο γιατί στη συνέντευξη του υφυπουργού δεν ήταν παρών ο κ. Κομνηνός αλλά και από το γεγονός ότι ο κ. Θάνος Μωραΐτης, υπεύθυνος του ΚΤΕ του ΠαΣοΚ, ζήτησε την άμεση ανάκληση της απόφασης.
  • Αλλά ο πανδαμάτωρ χρόνος γιατρεύει όλες τις πληγές, πόσω μάλλον που οι κ.κ. Γιακουμάτος και Κομνηνός έλκουν την καταγωγή τους από τα Επτάνησα. Θα έχουν όμως την ευκαιρία να… ξαναψυχρανθούν, όταν εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ