Οταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ι. Μπουτάρης οργίζεται ουδείς μπορεί να ξεφύγει από τα βέλη του. Φαινόταν οργισμένος για τη μαθητική παρέλαση που έγινε στη Θεσσαλονίκη για τρεις λόγους: Πρώτον, επειδή είναι σταθερά αντίθετος με τις μαθητικές παρελάσεις («επί εποχής Μεταξά γίνονταν και κακώς συνεχίζονται» λέει), δεύτερον, επειδή κατά τη διάρκεια της παρέλασης οι αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν την Τσιμισκή, επιβάλλοντας δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ματαίως φώναζε στα ΜΑΤ «ρε παιδιά, αφού δεν αφήνετε τον κόσμο να περάσει, ποιος θα δει την παρέλαση;», πλην όμως, όπως έλεγε, «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Και τρίτον, ήταν οργισμένος και για τη στρατιωτική παρέλαση: «Σε όλον τον κόσμο πραγματοποιούνται παρελάσεις για τις επετείους της απελευθέρωσης ή της λήξης του πολέμου. Εμείς εδώ κάνουμε παρελάσεις επειδή άρχισε ο πόλεμος» έλεγε. Ετσι αποφάσισε να κάνει μία δική του εορτή που δεν έχει σχέση ούτε με παρελάσεις, ούτε με δοξολογίες, ούτε με πολέμους. Στις 30 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί ειδική εκδήλωση για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
nnn
Η οργή του όμως για τις παρελάσεις επεκτάθηκε γρήγορα και στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου. Θυμάστε ότι όταν εξελέγη πόσες προσδοκίες νόμιζε πως θα είχε για την ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Αυτά ανήκουν για τον κ. Μπουτάρη στο παρελθόν, αφού η κυρία Δούρου έδειξε ήδη δείγματα γραφής: «Κάνει… ανοησίες» (σ.σ. χρησιμοποίησε μία πιο… μοδάτη φράση). Και συμπλήρωσε: «Αυτή η ιστορία με τα σκουπίδια παρατράβηξε. Κάνει ανοησίες, αφού υπάρχει ένας περιφερειακός σχεδιασμός, τώρα τι θέλει να κάνει; Στην ουσία κάνει ό,τι θέλει…».

nnn
Από τα «σκάγια» του κ. Μπουτάρη δεν γλίτωσε ούτε ο Λάκης Λαζόπουλος: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι επιδιώκει. Κάνει υπερβολές. Θέλει συνεχώς να παίζει τον εισαγγελέα. Τα έχει μπερδέψει νομίζω. Θα του έλεγα: Αφού δεν σου αρέσουν οι πολιτικοί και η πολιτική, γιατί δεν δοκιμάσεις να την αλλάξεις; Κατέβα στην πολιτική να δούμε τι μπορείς να αλλάξεις».


Το αγουρέλαιο του Προβόπουλου

Απέφυγε να απαντήσει σε όλες τις επαγγελματικές προτάσεις που του έγιναν (και του έγιναν αρκετές) και αποφάσισε να εγκατασταθεί στα Κύθηρα (όπου διαθέτει εξοχικό) και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις ελιές και το… λάδι. Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας Γ. Προβόπουλος ήταν σε μεγάλη κέφια, επειδή αφενός παρασκεύασε ένα εξαιρετικής ποιότητας αγουρέλαιο, αφετέρου από τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών: «Ξεκουράζομαι δουλεύοντας, νιώθω σαν παιδί» λέει. Ολο αυτό το διάστημα που εγκατέλειψε τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας ο κ. Προβόπουλος έχει σχεδόν απομονωθεί στα Κύθηρα και έγινε περίπου… αγρότης. Διαθέτει συνολικά 370 ελαιόδενδρα, μετέχει ως ένας απλός εργάτης στη συγκέντρωση των ελιών και στην παρασκευή του ελαιολάδου, το οποίο το θεωρεί «εξαιρετικό». Οσον αφορά τα stress tests των τραπεζών λέει ότι αισθάνεται «υπερήφανος, ικανοποιημένος και δικαιωμένος». Καμαρώνει επειδή είχε κάνει σωστές προβλέψεις («τα βγάλαμε στον πόντο», όπως είπε χαρακτηριστικά). Και παρά τις αμφισβητήσεις και τις ειρωνείες του ΔΝΤ, δεν έπεσε καθόλου έξω στις προβλέψεις και στους υπολογισμούς που έγιναν όταν ήταν κεντρικός τραπεζίτης


Βούλτεψη κατά ΣΥΡΙΖΑ

Επιτέλους και μία ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη με χιούμορ. Νόμιζα ότι με τις συχνές επιθέσεις που κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ έχασε το χιούμορ της. Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έβγαλε ένα σωρό ανακοινώσεις για την 28η Οκτωβρίου, για την απελεύθερη της Θεσσαλονίκης, για τα stress tests των τραπεζών, για τους Κούρδους στο Κομπανί, για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο, αλλά δεν έβγαλε, όπως είπε, καμία ανακοίνωση «για να ευχηθεί χρόνια στους Δημήτρηδες…». Σας πληροφορώ ωστόσο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας τηλεφώνησε σε όλους τους εορτάζοντες Δημήτρηδες (βουλευτές, ευρωβουλευτές και μέλη της ΚΕ) για να τους ευχηθεί τα «χρόνια πολλά».


Χρυσαυγίτες στη Νέα Υόρκη

Τα μαύρα μπλουζάκια του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Νέας Υόρκης, προκαλώντας την οργή των ομογενών. Η αστυνομία δεν επενέβη. Ολα αυτά συνέβησαν κατά την επίσκεψη του χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Γ. Επιτήδειου (απόστρατου αξιωματικού) στη Νέα Υόρκη, ο οποίος όπου κι αν πήγαινε (ακόμη και στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης στην Αστόρια), ζητούσε την αποφυλάκιση του αρχηγού του. Συνοδευόταν πάντα από μαυροντυμένους χρυσαυγίτες, οι οποίοι μάλιστα φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν ότι ανήκουν στον τομέα… Νέας Υόρκης. Ηταν σαν… σωματοφύλακές του! Βεβαίως ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής δεν είπε λέξη για τις 700 και πλέον σελίδες με κακουργηματικές πράξεις που περιέχονται στο κατηγορητήριο κατά των χρυσαυγιτών.
nnn
Ο «αρχηγός» της Χρυσής Αυγής στο μεταξύ, μέσα από το κελί του απειλεί να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της οργάνωσής του, δηλαδή να παραιτηθεί όλη η υπόδικη για κακουργηματικές πράξεις Κοινοβουλευτική Ομάδα, ώστε να υπάρξουν εκλογές σε περίπτωση που δεν επιτραπεί στους προφυλακισμένους βουλευτές να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

HeliosPlus