Ξέρετε πόσα χρήματα θα χάσουν οι βουλευτές σε περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές; Περίπου 100.000 ευρώ ο καθένας! Οι ίδιοι υπολόγισαν αυτό το ποσό σε πηγαδάκια στο καφενείο της Βουλής (εν μέσω φημών για πρόωρες εκλογές) και σας μεταφέρω πώς ακριβώς το υπολόγισαν. Εως τις εκλογές του 2016 (όταν δηλαδή ολοκληρωθεί η τετραετία) απομένουν περίπου 16 μήνες. Εάν πολλαπλασιάσει κανείς το 16 με το 6.000 (τόσος είναι κατά μέσο όρο ο συνολικός βουλευτικός μισθός) τότε το ποσό είναι περίπου 100.000. Εάν σε αυτά τα χρήματα προστεθούν και κάποια έξτρα (τηλέφωνα, καύσιμα, επιτροπές, ταξίδια στο εξωτερικό) τότε αυξάνεται το ποσό. Το περίεργο είναι ότι τους υπολογισμούς αυτούς (τους οποίους σας μεταφέρω όπως οι βουλευτές τους έκαναν) δεν τους κάνουν μόνον οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που εάν παραμείνουν έως τις (πρόωρες) εκλογές ανεξάρτητοι δεν έχουν καμία τύχη να επανεκλεγούν, αλλά και βουλευτές άλλων κομμάτων.


Λαπαβίτσας: Τι θα ‘λεγα στον Τσίπρα

Εάν ο σούπερ αριστερός οικονομολόγος κ. Κ. Λαπαβίτσας συναντούσε σήμερα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα τι νομίζετε ότι θα του έλεγε; «Να ηρεμήσεις, να λάβεις σοβαρά υπόψη το μήνυμα που σου έστειλαν οι αγορές και να συνειδητοποιήσεις επιτέλους ότι θα αντιμετωπίσεις στο μέλλον τεράστιες πιέσεις. Πιέσεις και από την ΕΚΤ για το ζήτημα του χρέους, πιέσεις και από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την άρση της λιτότητας». Αυτά, όπως μου είπε, θα έλεγε στον κ. Τσίπρα, επιμένοντας ότι οι αγορές του έστειλαν τις προηγούμενες ημέρες (τότε με το παρ’ ολίγον μίνι κραχ) σημαντικό μήνυμα που θα πρέπει να το λάβει υπόψη. Εν συνεχεία ρώτησα τον κ. Λαπαβίτσα εάν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε (με τα σημερινά δεδομένα) να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, όπως ο κ. Τσίπρας το τελευταίο διάστημα λέει πως μπορεί. «Δεν ξέρω εάν θα καταφέρει να αποκτήσει αυτοδυναμία. Δεν είναι εμφανές ακόμα» είπε.
nnn
Η επόμενη ερώτηση ήταν βεβαίως υποθετική αλλά και σ’ αυτήν απάντησε ο κ. Λαπαβίτσας: «Αν ο κ. Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός πόσο θα διαρκέσει η πρωθυπουργία του;». Και ιδού η απάντηση: «Δεν γνωρίζω από τώρα εάν θα τα καταφέρει ή όχι ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός. Δεν πιστεύω ωστόσο στη λεγόμενη αριστερή παρένθεση. Αλλά να γνωρίζει από τώρα ότι θα αντιμετωπίσει σκληρά διλήμματα». Ο καθηγητής κ. Λαπαβίτσας, που ήταν από τους πρώτους που προέβλεψαν ότι είναι πολύ πιθανό να μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη, λέει σήμερα ότι η οικονομία σταθεροποιείται, ότι τελειώνει η ύφεση και αυτό θα φανεί έως το τέλος του χρόνου, αλλά δεν υπάρχει καμία ελπίδα για ταχύρρυθμη ανάπτυξη.


Αδωνις: Αλληλεγγύη για πάντα

«Κάγκελο» άφησε στη Βουλή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την παράταση της Εκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης για δύο ακόμη χρόνια (έστω και μειωμένης κατά 30%) –ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης. «Και απευθύνω ένα ερώτημα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Λέτε την εποχή της κρίσεως η αλληλεγγύη να έχει ημερομηνία λήξεως;» ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης στέλνοντας «αδιάβαστους» όσους τον άκουγαν.

Αλαμουντίν συνέχεια…

Σας πληροφορώ ότι μετά την αναχώρηση της Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ από την Ελλάδα το υπουργείο Πολιτισμού έχει επικοινωνήσει πολλές φορές με το δικηγορικό της γραφείο, τώρα μάλιστα που προβλέπεται ενεργότερη παρέμβαση και της UNESCO στην υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών. Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Κ. Τασούλας εξακολουθεί να πανηγυρίζει ακόμα από την παραμονή της κυρίας Κλούνεϊ στην Αθήνα. Και τούτο επειδή, όπως έλεγε σε πηγαδάκι συναδέλφων του βουλευτών, η παρουσία της στην Ελλάδα είχε ως συνέπεια την τζάμπα προβολή του θέματος των Γλυπτών σε όλον τον κόσμο και ότι η επίσκεψή της στοίχισε μόλις 7.000 ευρώ. Ελεγε μάλιστα ότι στις συναντήσεις που είχε η κυρία Κλούνεϊ στην Αθήνα αναφέρθηκε πολλές φορές και στον σύζυγό της Τζορτζ Κλούνεϊ. Οχι, δεν αποκάλυψε πώς τον γνώρισε (όπως πολλοί, με διάθεση μεσημεριάτικης τηλεοπτικής εκπομπής, τη ρώτησαν), αλλά είπε ότι κατάγεται από το Κεντάκι και ότι ο πατέρας του είναι… δημοσιογράφος. Και περιμέναμε εδώ συνέντευξή της…


Ο Σάκης, ο δήμαρχος και οι ανακριτές

Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται μία συναυλία που έδωσε τον περασμένο Αύγουστο ο Σάκης Ρουβάς στην Πάφο και εξαιτίας αυτής της συναυλίας ένας δήμαρχος κατέληξε στη φυλακή. Και επειδή στην Κύπρο δεν αστειεύονται και με τις συναυλίες καλλιτεχνών (έχει διαπιστωθεί επανειλημμένως ότι ορισμένοι ελλαδίτες τραγουδιστές πηγαίνουν στο νησί για να κάνουν κάποια αρπαχτή), άρχισε ο έλεγχος των ελεγκτών αλλά και τις Αστυνομίας. Ο δήμαρχος της Πάφου Σάββας Βέργας που οργάνωσε τη συναυλία και προσκάλεσε τον δημοφιλή τραγουδιστή να τραγουδήσει, δήλωσε ότι τον πλήρωσε με 100.000 ευρώ (τόσο κοστολόγησε τη συναυλία). Ελα όμως που από τα έγγραφα και από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές είχαν παραλειφθεί σημαντικά στοιχεία για το πόσα χρήματα εισπράχθηκαν στη συγκεκριμένη συναυλία. Ο Σάκης φαίνεται να πληρώθηκε με 40.000 ευρώ και όχι 100.000, όπως είχε δηλώσει ο δήμαρχος. Ετσι τώρα κλιμάκιο της κυπριακής Αστυνομίας θα βρεθεί αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα για να συναντήσει τον Σάκη (ή εκπρόσωπό του) και να τον ρωτήσει πόσα τελικά εισέπραξε ως αμοιβή στην Πάφο.

HeliosPlus