Είναι δυνατόν οι αποκρούσεις που έκανε ο Ρομπέρτο στον νικηφόρο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους να αυξήσουν την αισιοδοξία γαλάζιων βουλευτών ότι μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή; Και όμως συνέβη αυτό στις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής Ι. Τραγάκης σε κάθε απόκρουση του τερματοφύλακα των Ερυθρολεύκων έλεγε σε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που κάθονταν πλάι του ότι «είμαι αισιόδοξος για τους 180». Αν εξαιρέσει κανείς τον (παλαίμαχο και πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας) Κ. Πολυχρονίου, που ρωτούσε και αυτός συνεχώς «τι θα γίνει, ρε Γιάννη, θα πιάσουμε τους 180;», οι υπόλοιποι παλαίμαχοι Δαρίβας και Αγγελής είχαν στρέψει περισσότερο το ενδιαφέρον τους στο να μη φάει κανένα γκολ ο Ρομπέρτο σε κάποιες από τις επιθέσεις της Γιουβέντους.
Τα φιλάκια στον Λοβέρδο

Αλλά ο κ. Τραγάκης φαινόταν ασυγκράτητος στην κερκίδα, κυρίως μετά το γκολ του Ολυμπιακού. Πέραν του γεγονότος ότι έστελνε συνεχώς… φιλάκια στον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο που καθόταν κάπως μακριά του, έκανε και για άλλη μία φορά τον… κόουτς του Ολυμπιακού. Φώναζε, για παράδειγμα, μπας και τον άκουγε ο Μίτσελ ότι ο Αμπιντάλ είναι…«γέρος» και κουράζεται εύκολα, ότι ο Κασάμι είναι μεν ψηλός, αλλά δεν… πηδάει (αυτό το έλεγε προτού σκοράρει ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού), έκανε αναλύσεις του παιχνιδιού και του… σωματότυπου των ποδοσφαιριστών στους Τ. Νεράντζη και Κ. Αρβανιτόπουλο και πανηγύρισε το γκολ ωσάν να ήταν στη Θύρα 7.
nnn
Εκείνο που πρόσεξα είναι ότι το ποδόσφαιρο ενώνει τους πολιτικούς όλων των κομμάτων. Υπήρξε στις κερκίδες του «Καραϊσκάκης» πλήρης ομοψυχία, συναίνεση και κατανόηση. Κανένας δεν διαφωνούσε με κανέναν και εάν εξαιρέσεις έναν βουλευτή που έβριζε (κατά την έξοδό του) σκαιότατα τους εν Ελλάδι αντιπάλους του Ολυμπιακού, το κλίμα και η ατμόσφαιρα που υπήρξε στο γήπεδο θα το ζήλευε και η Βουλή των Ελλήνων. Τους ένωσε ο… Ρομπέρτο.

H συγγνώμη του Σαμαρά στον Ρέντσι

Μόλις συνάντησε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής τι νομίζετε ότι του είπε; Για την κρίση στην ευρωζώνη; Για το μεταναστευτικό; Για τον Εμπολα; Τίποτα απ΄όλα αυτά. Του είπε «Συγνώμη Ματέο για το 1-0 από τον Ολυμπιακό στην Γιουβέντους». Ο ιταλός πρωθυπουργός αν και αιφνιδιάστηκε έκανε δεκτή τη συγγνώμη του πρωθυπουργού.


Αναταράξεις στο Gulfstream

Πήγε η ψυχή στην Κούλουρη όλων των επιβατών του πρωθυπουργικού Gulfstream κατά την πτήση προς τις Βρυξέλλες. Ηταν τόσες οι αναταράξεις που οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος έμειναν συνεχώς δεμένοι στις θέσεις τους, χωρίς καν να τολμήσουν να ζητήσουν ούτε ένα ποτήρι νερό. Η αλήθεια είναι ότι ο πιλότος του αεροσκάφους τούς είχε προειδοποιήσει με την απογείωση ότι θα υπάρξουν αναταράξεις, πλην όμως οι περισσότεροι είπαν ότι θα πάρει ύψος το Gulfstream και θα τις αποφύγει. Ελα όμως και στα 30.000 πόδια οι αναταράξεις συνεχίζονταν, τόσο που δυσκόλεψαν τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Τους ζητούσε συνεχώς να του φέρνουν έγγραφα. Πώς να σηκωθούν όμως από τις θέσεις τους; Ούτε η αεροσυνοδός δεν κυκλοφορούσε…
nnn
Περισσότερο έκπληκτος φαινόταν ο Δ. Πτωχός (γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης) στην παρθενική του πτήση με το Gulfstream, που και αυτός δεν φαντάστηκε ποτέ ότι θα είχε τόσες αναταράξεις το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Μαζί με τον Πρωθυπουργό… κουνήθηκαν και οι Χρ. Λαζαρίδης, Στ. Παπασταύρου, Ι. Μανιάτης, Σοφία Βούλτεψη, Μάκης Παπαγεωργίου (υφυπουργός Περιβάλλοντος), αλλά και ο Τάσος Αναστασάτος. Εδώ βγήκε και είδηση λόγω της παρουσίας του στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Ο κ. Αναστασάτος είναι γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και προσφάτως με τροπολογία του Γκίκα Χαρδούβελη μπορεί να πάρει και την αρμοδιότητα του επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων. Δηλαδή αντί να πάει μαζί με τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες ο Χρ. Στεφανάδης, βρέθηκε ο κ. Αναστασάτος.


Σαμαράς στη θέση… Αναστασιάδη

Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών πληροφορήθηκε ο Πρωθυπουργός την ασθένεια του προέδρου της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη. Στο μεταξύ ο κύπριος πρόεδρος είχε μεταφερθεί από το νοσοκομείο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του (L’ HOTEL) και εκεί τον επισκέφθηκε αμέσως ο κ. Σαμαράς. Ο κύπριος πρόεδρος φαινόταν ότι υπέφερε και έδωσε έναν φάκελο στον Πρωθυπουργό (απ’ έξω έγραφε «Πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας»). Ηταν η ομιλία του και παρακάλεσε τον Πρωθυπουργό να τη διαβάσει αυτός στη Σύνοδο Κορυφής.


Ο Ταμήλος έγινε και T-shirt

Συνέβη και αυτό. Μία σελέμπριτι εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή φορώντας ένα T-shirt με φωτογραφία του… Ταμήλου. Δήλωσε ότι είναι φαν του βουλευτή Τρικάλων, ότι αισθάνθηκε δέος όταν βρέθηκε μαζί του στο μακιγιάζ τηλεοπτικού σταθμού και γενικά πόσο θαυμάζει τον κ. Ταμήλο. Και πόσο οι γυναίκες τον θαυμάζουν. Πάντως το γεγονός ότι βγήκαν T-shirts με Ταμήλο είναι πολύ γνωστό στη Βουλή, κυρίως ανάμεσα σε βουλευτές της Θεσσαλίας.


Θράσος χρυσαυγιτών

Και ξαφνικά η λεγόμενη «Αγία Τριάς» των χρυσαυγιτών, αυτοί δηλαδή που έμειναν εκτός φυλακής και εκτελούν χρέη κοινοβουλευτικής παρουσίας, ήτοι η Ελένη Ζαρούλια, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Μιχ. Αρβανίτης, εισήλθαν στην αίθουσα κοινοβουλευτικών συντακτών (την τελευταία φορά που έκανε την εμφάνισή του χρυσαυγίτης βουλευτής σε αυτή την αίθουσα ήταν μου λένε ο Χρ. Παππάς προτού προφυλακιστεί) και είπαν στους δημοσιογράφους με το γνωστό χρυσαυγίτικο ύφος τους ότι είναι… υποχρεωμένοι να μεταδώσουν τη δήλωση που έκαναν για το Κυπριακό. Επικαλέστηκαν μάλιστα το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

HeliosPlus