Ο τουρισμός δεν αποτελεί μόνο τη σημαντικότερη πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας. Συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της διεθνούς εικόνας της χώρας, βοηθά ουσιαστικά στην αλλαγή αρνητικών στερεοτύπων, που τα τελευταία χρόνια της κρίσης, είχαν επικρατήσει σε μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.

Η παρουσία των 800 bloggers από 50 και πλέον χώρες, με ειδικό ενδιαφέρον τα ταξίδια και τον τουρισμό, είναι μια μοναδική ευκαιρία αφενός να προβληθεί η πρωτεύουσα και αφετέρου οι σημαντικοί αυτοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης, να αντιληφθούν τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας.

Γιατί είναι γεγονός αναμφισβήτητο πλέον, ότι η επικράτηση του διαδικτύου στην καθημερινότητα δισεκατομμυρίων πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο,αλλάζει όχι μόνο τους τρόπους επικοινωνίας, αλλά επηρεάζει καθοριστικά και τις κάθε είδους επιλογές των πολιτών.

Οι 800 bloggers που επέλεξαν να κάνουν το συνέδριο τους στην Αθήνα, θα έχουν την ευκαιρία επί 4 μέρες να γνωρίσουν την ιστορία αλλά και τη σύγχρονη ζωή,τη φιλοξενία αλλά και τη γαστρονομία μας ενώ θα έρθουν σε απευθείας επαφή με τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Το μήνυμα που θα μεταφέρουν οι 800 αυτοί διαμορφωτές της ταξιδιωτικής κουλτούρας, είναι σημαντικό, ιδιαίτερα για την Αθήνα, που παρά την τουριστική ανάκαμψη που παρουσίασε φέτος, έχει ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσει για να καλύψει τις απώλειες, αλλά και για να κερδίσει τη θέση που πραγματικά της ανήκει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Σε μια εποχή υπερανάπτυξης των ηλεκτρονικών αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η εικόνα που διαμορφώνεται από αυτά, μπορεί πράγματι να απογειώσει ή και να προσγειώσει πόλεις και χώρες στα μάτια εκατομμυρίων υποψήφιων ταξιδιωτών από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η πρωτοβουλία αυτή, για να έχει αποτελέσματα, χρειάζεται να έχει συνέχεια και συνέπεια.

Με ανάλογες πρωτοβουλίες και συνεργασίες τόσο του κράτους, του δήμου, όσο και όλων των φορέων του τουρισμού.

Οπως χρειάζεται να προσπαθούμε συνεχώς να αναβαθμίζουμε όχι μόνο τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, αλλά και την ίδια την πόλη, αναδεικνύοντας τις ομορφιές της και ελαχιστοποιώντας τα προβλήματα της.

Οι προσδοκίες και οι δυνατότητες υπάρχουν. Αρκεί να τις αξιοποιούμε συνεχώς και με συνέπεια.

ΤΟ ΒΗΜΑ