Καταθέτες
  • Ανθεκτικότητα επιδεικνύουν οι καταθέσεις, καθώς τον Σεπτέμβριο, παρά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος, εξακολουθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, να κινούνται ανοδικά.
  • Ο λόγος; Οι τουρίστες, οι οποίοι, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, γέμισαν με… μετρητά τα καταστήματα των τουριστικών περιοχών. Εκεί οι καταθέσεις αυξάνονταν τους καλοκαιρινούς μήνες με ρυθμούς της τάξεως του 25%, όταν στο σύνολο της αγοράς ενισχύονταν με μονοψήφια ποσοστά.
Μπλεξίµατα
  • Και αίφνης ανέκυψε θέμα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Και όχι από όποιον κι όποιον, αλλά από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο, ο οποίος άρχισε να «σκαλίζει» τα της Επιτροπής. Κι όπως λένε συνομιλητές του «έμεινε ενεός, όταν διαπίστωσε ότι εκκρεμούν υποθέσεις από το 2003».
  • Σύμφωνα μάλιστα με πηγές της στήλης, ο κ. Γιακουμάτος διαπιστώνοντας όλα αυτά απευθύνθηκε… «εκεί που πρέπει». Δηλαδή, στον υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη. Μετά από αυτό δημιουργείται η εντύπωση ότι ο αειθαλής πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δημήτρης Κυριτσάκης έμπλεξε…

Κολοσσοί
  • Σε μια κακή (ως εφιαλτική) εβδομάδα για την Ελλάδα στις αγορές, μακροπρόθεσμοι επενδυτές από το «πάνω ράφι» της παγκόσμιας αγοράς είδαν με πολύ θετικό μάτι τις προοπτικές ανάπτυξης των υποδομών στη χώρα μας και εστίασαν σε αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες και real estate, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).
  • Το διαπίστωσε από πρώτο χέρι στο roadshow που διοργάνωσε η Bank of America στο Λονδίνο ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πασχάλης Μπουχώρης. Ανάμεσα στους ενδιαφερομένους για τους διαγωνισμούς του Ταμείου ξεχώρισαν κολοσσοί όπως η Global Investment Partners και η Allianz Capital μαζί με ισχυρά funds από Κίνα, Σιγκαπούρη και Κουβέιτ.

Πιέσεις
  • Ανάδοχος για την ανάληψη της άδειας του ιπποδρομιακού στοιχήματος ανακηρύχθηκε ο ΟΠΑΠ, αλλά οι εργαζόμενοι στον ΟΔΙΕ ανησυχούν για το μέλλον τους.
  • Με επιστολή τους ζητούν να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκρατικοποίησης πριν από την ημερομηνία οικονομικής εκκαθάρισης του ΟΔΙΕ στις 31 Μαρτίου 2015. Η διοίκηση του ΟΠΑΠ πάντως έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει τις ελληνικές ιπποδρομίες και κατ’ επέκταση τους 2.500 εργαζομένους.
  • Επίσης, ζητούν να ανανεωθεί η σύμβαση εργασίας που λήγει στο τέλος του έτους, ώστε να κατοχυρωθούν οι αποδοχές τους και να μη χρειαστεί να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που ορίζονται από την εργατική νομοθεσία μέχρι να ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ