Λίγες ώρες μετά την ανακάλυψη της εκπληκτικής παράστασης της Περσεφόνης στο ψηφιδωτό του τύμβου της Αμφίπολης, η στήλη επικοινώνησε με την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη. Φαινόταν ενθουσιασμένη, τόσο που πρώτα ρώτησε η ίδια πώς μας φάνηκε η εικόνα που αναπαριστά το ψηφιδωτό και αμέσως μετά εξέφρασε η ίδια τα συναισθήματά της: «Είναι μαγεία, δεν χόρταινα να το κοιτάζω. Ηταν σε τόσο καλή κατάσταση, μαγεύτηκα και είμαστε βέβαιοι ότι χρονολογείται μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Είπε ακόμη ότι η Αρπαγή της Περσεφόνης υπάρχει επίσης σε τοιχογραφία στη Βεργίνα (στους μακεδονικούς τάφους) και στην Πέλλα, σε σπίτι υπάρχει η Αρπαγή της Ελένης. Μάλιστα έδειξε να συμφωνεί με αυτά που είπε ο καθηγητής Μιλτ. Παπαϊωάννου ότι τα έργα αυτά θυμίζουν την εποχή της Αναγέννησης. Οταν όμως ρωτήθηκε ποιος κατά τη γνώμη της είναι ο ένοικος του τάφου, απάντησε χαμογελώντας: «Είμαι αρχαιολόγος, αυτή είναι η δουλειά μου».


Το πάρτι των αγροτο-συνδικαλιστών

Δεν πίστευαν σε αυτά που διάβαζαν οι (λίγοι τυχεροί) βουλευτές που διάβασαν το πόρισμα για το πάρτι των αγροτοσυνδικαλιστών, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, πλην όμως δεν δημοσιοποιήθηκε επειδή ακόμη εκκρεμεί η δικαστική έρευνα. Μου λένε ότι περιγράφονται απίστευτα πράγματα στη χρονική περίοδο 1994-2011, στην περίοδο δηλαδή που, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, χορηγήθηκαν από τον ΕΛΓΑ 60 εκατ. ευρώ για τον αγροτοσυνδικαλισμό. Πού πήγαν αυτά τα 60 εκατ.; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τους συνδικαλιστές, γιατί από τα στοιχεία προκύπτουν ότι το σκάνδαλο αυτό μεγατόνων είναι… διακομματικό (και πράσινο και γαλάζιο). Ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, δώρα, ρολόγια, κοσμήματα, πλασματικές διανυκτερεύσεις (για να εισπράττουν τα εκτός έδρας), αγορά ρούχων, πλήθος αγορές από τα… duty free (ακόμη και των Σκοπίων) βρέθηκαν να γίνονται παρανόμως. Ιδού ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως μου το μετέφερε η γαλάζια Φωτεινή Πιπιλή (που διάβασε το πόρισμα). Το 2008, στην πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΠΑΣΕΓΕΣ αγοράστηκε ένα φλουρί αξίας 1.500 ευρώ: «Επειδή από μπιζού γνωρίζω πολύ καλά, τα πιο ακριβά φλουριά από επώνυμους οίκους στοιχίζουν περί τα 80 ευρώ. Αυτοί μάλλον αγόρασαν φλουρί από μπριγιάν και τα χρήματα τα μοιράστηκαν μεταξύ τους» είπε αγανακτισμένα η βουλευτής.
nnn
Το πλέον εξωφρενικό όμως είναι ότι το 2009 παραχωρήθηκε σε αγροτοσυνδικαλιστικό σωματείο μία έκταση 50 στρεμμάτων στη Θέρμη για να κατασκευαστούν κτίρια ώστε να γίνονται σε αυτά σεμινάρια επιμόρφωσης συνδικαλιστών. Λίγους μήνες αργότερα αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένας δρόμος μέσα σε αυτά τα στρέμματα, υπήρξε απαλλοτρίωση, τα χρήματα της απαλλοτρίωσης τα εισέπραξαν οι αγροτοσυνδικαλιστές (ως νέοι ιδιοκτήτες της εκτάσεως), τα κτίρια δεν έγιναν ποτέ και τα σεμινάρια γίνονται σε μία αίθουσα ξενοδοχείου την οποία και ενοικίασε η συγκεκριμένη συνδικαλιστική οργάνωση.
Δεν γλιτώνουμε από την Αλαμουντίν

Μας ξανάρχεται. Αυτή τη φορά φέρνει μαζί της και τον σύζυγό της Τζορτζ Κλούνεϊ. Τόσο πολύ, βλέπετε, ότι ενθουσιάστηκε από την παραμονή της (και την υποδοχή που της επιφύλαξαν) στην Αθήνα που η Αμάλ Αλαμουντίν θα βρεθεί λίαν συντόμως (δεν προσδιόρισε ημερομηνία) στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά θα βρεθεί στην Κέρκυρα όχι για δουλειές (αν και δεν αποκλείεται), αλλά για τουρισμό. Την αποκάλυψη ότι θα έρθει και πάλι στην Ελλάδα την έκανε η ίδια στην υφυπουργό Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου, όταν τη συνάντησε στο Μουσείο της Ακρόπολης παρουσία και της συζύγου του πρωθυπουργού Γεωργίας Σαμαρά. Η κυρία Κλούνεϊ έδειξε να εντυπωσιάζεται όταν έμαθε ότι η κυρία Γκερέκου ήταν ηθοποιός (συνάδελφος δηλαδή του συζύγου της) και τη ρώτησε από πού κατάγεται. Οταν η κυρία Γκερέκου είπε ότι η καταγωγή της είναι από την Κέρκυρα, η Αμάλ Αλαμουντίν τα έδωσε όλα. Είπε πόσο της αρέσει αυτό το νησί, ότι χρόνια τώρα ήθελε να το επισκεφθεί και ότι στα άμεσα σχέδιά της και του συζύγου της είναι να περάσουν λίγες ημέρες ξεκούρασης στην Κέρκυρα. Η κυρία Γκερέκου πολύ χάρηκε όταν τα άκουσε όλα αυτά, μίλησε για την ελληνική παραδοσιακή φιλοξενία, για την κουζίνα και τα αξιοθέατα της Κέρκυρας. Και τότε συνέβη το εξής: Η κυρία Κλούνεϊ, ρώτησε την κυρία Γκερέκου αν πηγαίνει συχνά στο Λονδίνο. Η υφυπουργός Πολιτισμού της είπε ότι πηγαίνει και τότε της ήρθε η πρόσκληση: «Την επόμενη φορά να έρθεις στο σπίτι μου να μας επισκεφθείς…».

Ο Ταμήλος στο… «Dancing with the stars»

Ολο καμάρι ήταν την Πέμπτη το πρωί στο εντευκτήριο βουλευτών της Βουλής ο τρικαλινός γαλάζιος βουλευτής Μιχ. Ταμήλος. Το ίδιο ενθουσιασμένος ήταν και ο έτερος τρικαλινός βουλευτής Ηλ. Βλαχογιάννης για την τιμή που έγινε στον συμπατριώτη του βουλευτή. Ο κ. Ταμήλος έλεγε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από γνωστό τηλεοπτικό κανάλι (και μάλιστα από τον υπεύθυνο του προγράμματος) για να συμμετάσχει ως… guest star στο εφετινό DWTS. Ο ίδιος όμως απέρριψε ευγενικά την πρόταση όχι επειδή δεν είναι καλός χορευτής, αλλά ήθελε να πάει άλλος βουλευτής (για να έχει και την προβολή). Ετσι πρότεινε τον κ. Βλαχογιάννη, αυτός με τη σειρά του πρότεινε την Αννα Καραμανλή, η οποία δήλωσε αδυναμία και έτσι Ταμήλος και Βλαχογιάννης προσπαθούσαν να βρουν εθελοντές –αφού τους προσφέρθηκε μία θέση, να μην πάει χαμένη.

HeliosPlus