Το μόνο που δεν χρειάζεται αυτή την ώρα η χώρα και οι ταλαιπωρημένοι πολίτες της, είναι μια ακόμα πολιτική λασπομαχία,όπως αυτή που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες. Αρκετά πια με τα κτυπήματα κάτω από τη μέση, με τις γενικόλογες και αόριστες κατηγορίες, με τις τακτικές εξόντωσης των αντιπάλων. Είναι ντροπή για το πολιτικό μας σύστημα, να παρεμβαίνει η δικαιοσύνη για να βρει άκρη, αν μπορεί φυσικά, με κάθε λογής κατηγορίες που με περισσή ευκολία εκτοξεύονται από τηλεοπτικά παράθυρα ή και από το βήμα του κοινοβουλίου.
Είναι πολιτικά απαράδεκτο αλλά και υπονομευτικό για το κύρος και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος συνολικά,να παρακολουθούμε αντί για ένα διάλογο με απόψεις και επιχειρήματα, προσωπικές επιθέσεις με υπονοούμενα και αόριστες καταγγελίες. Αυτή η δηλητηριασμένη πολιτική ατμόσφαιρα, αν δεν το καταλαβαίνουν οι πρωταγωνιστές της, το μόνο που πετυχαίνει είναι να τροφοδοτεί ακόμα περισσότερο την απαξία των πολιτικών και να ενισχύει με επιχειρήματα τους πιο ακραίους υπονομευτές της δημοκρατικής ομαλότητας.

Είναι τραγικό και παράλογο συγχρόνως, η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ενός συμβόλου ενότητας της χώρας, να μετατρέπεται σε μια ακραία διχαστική διαμάχη. Είναι ένδειξη πολιτικής ανωριμότητας, η θεμιτή επιδίωξη για διεκδίκηση της εξουσίας, να οδηγεί σε μια άνευ όρων και ορίων υποταγή στον λαϊκισμό, σε μια ανεξέλεγκτη προσπάθεια υπονόμευσης των πολιτικών αντιπάλων, με την υιοθέτηση καφενειακών συνωμοσιολογικών θεωριών.

Επιτέλους ας αντιληφθούν ότι από τις λασπομαχίες δεν βγαίνει ποτέ κανείς κερδισμένος. Στο τέλος της μέρας, θύτες και θύματα εισπράττουν την ίδια απαξίωση, υφίστανται τις παρενέργειες της λάσπης. Και δυστυχώς ο μεγαλύτερος χαμένος είναι η χώρα και οι πολίτες της που διαπιστώνουν για πολλοστή φορά ότι βρίσκονται μπροστά σε μια πολιτική ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων.

ΤΟ ΒΗΜΑ