Σας είχα προειδοποιήσει ότι η ελληνική κυβέρνηση παίρνει πολύ σοβαρά την επίσκεψη της κυρίας Αμάλ Αλαμουντίν στη χώρα μας και την πρόθεσή της να βοηθήσει νομικά ώστε να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Δεν είναι λίγοι άλλωστε στην κυβέρνηση που πιστεύουν ότι η δικαστική διεκδίκηση των Γλυπτών μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα από τις ως τώρα προσπάθειες. Γι’ αυτό φαίνεται ότι έχει πεισθεί και ο Πρωθυπουργός και για τον λόγο αυτόν θα δεχθεί στις 11.30 το πρωί της Τετάρτης την λιβανοβρετανίδα νομικό, εν συνεχεία θα την ξεναγήσει στο Μουσείο Ακρόπολης και θα της παραθέσει εκεί γεύμα.


Σαμαράς: Εχει πάθει τίποτα ο Τσίπρας;

Θα σας περιγράψω (όπως μου το έχουν περιγράψει) πώς αντέδρασε ο Πρωθυπουργός όταν μπήκε στο γραφείο του η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και τον πληροφόρησε για τη δήλωση που έκανε (στον ΒΗΜΑ FM) ο Ν. Παππάς, διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα, ότι εάν ο κ. Σαμαράς προσκαλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει και θα του πει αυτό που είπε ο Σαμαράς το 2011 στον Γ. Παπανδρέου, δηλαδή πως πρέπει να παραιτηθεί:
Σαμαράς: Είπε τέτοιο πράγμα;
Βούλτεψη: Ναι, πρόεδρε το είπε, στον ΒΗΜΑ FM.
Σαμαράς: Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, ο Τσίπρας θέλει ραντεβού μαζί μου για να μου πει να παραιτηθώ;
Βούλτεψη: Ναι, κάπως έτσι, πρόεδρε.
Σαμαράς: Δεν καταλαβαίνω, έπαθε τίποτα ο Τσίπρας; Εχει πάθει τίποτα;
Τα σχόλια δικά σας…


Ανήκεστος βλάβη

Ολες οι ενδείξεις οδηγούν, μου έλεγαν πρόσφατα βουλευτές νομικοί, ότι κάποιοι παράγοντες του καταδίκου πρώην δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου μεθοδεύουν τη διαδικασία της «ανηκέστου βλάβης». Θα ισχυριστούν δηλαδή ότι για σοβαρούς λόγους υγείας του πρώην δημάρχου πρέπει να διακοπεί η εκτέλεση της ποινής του και να συνεχιστεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα της επιλογής του. Ο δήμαρχος στενοχωριέται που βρίσκεται στη φυλακή, μου είπαν πολιτικοί του φίλοι, και αυτό επιδείνωσε ένα προ 20ετίας καρδιακό του πρόβλημα. Τώρα πώς άντεξε δύο πολύμηνες δίκες είναι άλλο θέμα. Εξ όσων γνωρίζω, όλοι όσοι βρίσκονται στη φυλακή στενοχωρημένοι είναι αλλά ας δούμε την εξέλιξη…


Ανασχηματισμός, ποιος ανασχηματισμός;

Μου λένε πως οι γνωρίζοντας καλά τα κυβερνητικά θέματα στο Μαξίμου μειδιούν όταν ακούν ή διαβάζουν για επικείμενο ανασχηματισμό. Και μειδιούν ακόμα περισσότερο όταν ακούν και ονόματα αυτών που φεύγουν και ονόματα αυτών που μένουν. Σκάνε μάλιστα στα γέλια όταν μαθαίνουν ότι ορισμένοι βουλευτές εξ επαρχίας ράβουν κοστούμια ή ράβουν φουστάνια. Εκείνο που λένε είναι ότι απλώς θα αντικατασταθεί ο Δ. Αβραμόπουλος (που έγινε επίτροπος).


Και αυτοί χαίρονται με κλαρίνα

Ορισμένοι γαλάζιοι βουλευτές εμφανίζονται τόσο ικανοποιημένοι από τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης που το έριξαν στα… κλαρίνα. Προσκάλεσε καμιά δεκαριά βουλευτές και στελέχη ένας πρώην βουλευτής της ΝΔ, ο Π. Σιούφας, στο χωριό του Ελληνόπυργος Καρδίτσας στη γιορτή του Κάστανου και έγιναν πράματα και θάματα. Αφθονο φαγητό, κρασί, πίτες, κρέας με τραχανά, σουβλάκια κ.τ.λ. απόλαυσαν οι βουλευτές Μιχ. Ταμήλος, Γ. Αναγνωστόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Καλαντζής (που τόσο πολύ του άρεσε που ζήτησε να διανυκτερεύει σε έναν ξενώνα εκεί κοντά), Ελένη Μακρή, Χρ. Κέλλας, ο πρώην υφυπουργός Σπ. Ταλιαδούρος και ο δήμαρχος Γ. Κώτσος. Τρελό κέφι σας λέω, με χορευτικά συγκροτήματα και πολλά κλαρίνα, αν και ο κ. Καλαντζής ζήτησε να μη γίνει κουβέντα για πολιτικά αφού, όπως έλεγε, «τα έχω βαρεθεί τα πολιτικά» και του έκαναν το χατίρι. Το μόνο που έλεγαν υπό τον ήχο των κλαρίνων είναι ότι βγαίνουμε από το Μνημόνιο…


Λοβέρδος: Φάγαμε πολύ ξύλο

Στις Σπέτσες βρέθηκε ο Α. Λοβέρδος, όχι βεβαίως για να εγκαινιάσει κανένα σχολείο αλλά για να τρέξει στον μαραθώνιο που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στο νησί. Και χειροκροτήθηκε! Και ξέρετε γιατί; Πρώτον, γιατί έκανε αυτοκριτική της μεθόδου τρεξίματός του λέγοντας «φάγαμε πολύ ξύλο στα κατσάβραχα», τώρα τι εννοούσε κανείς δεν κατάλαβε, και αυτός θα πρέπει να είναι ο λόγος που απέσπασε χειροκρότημα. Δεύτερον, επειδή έτρεξε (και στα κατσάβραχα) χωρίς… φρουρά και, τρίτον, επειδή τερμάτισε στα 10.000 μέτρα. Για να ξέρετε, ο υπουργός Παιδείας κάθε ημέρα προτού ακόμα χαράξει βρίσκεται στο Ολυμπιακό Στάδιο και γυμνάζεται ως τις 8.30 το πρωί. Για να μπορεί να τρέχει και στα κατσάβραχα.


Αδωνις: Με πληρώνουν για να με ακούνε

Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι υπάρχουν σπουδαστές που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για να ακούσουν τον Αδωνι Γεωργιάδη να τους ομιλεί; Κι όμως υπάρχουν και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ καμαρώνει. Διδάσκει Αρχαία Ιστορία στην Ελληνική Αγωγή «και η αίθουσα κάθε φορά είναι… φίσκα», λέει υπερηφάνως και προσθέτει πως αυτές τις ημέρες διδάσκει Πελοποννησιακό Πόλεμο και… ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα θα πείτε τι σχέση έχει ο Πελοποννησιακός Πόλεμος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα; Ο Αδωνις βρίσκει τρόπο να κάνει και στους σπουδαστές του την «αντι-συριζική προπαγάνδα του», όπως λέει, γιατί βρήκε έναν τρόπο (καθαρά δικό του, που δεν υπάρχει σε κανένα εγχειρίδιο) να «παντρεύει» την αρχαία ιστορία με τη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Και τι τους λέει για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που του έχει επιβάλει τηλεοπτικό εμπάργκο δεν λέγεται.

Η Ολγα, ο Ερμής και η… HERMES

Ισως να είναι ένα από τα πιο παράξενα κομπλιμέντα που εισέπραξε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη. Βρισκόταν στο 2ο Συνέδριο της Luxury Hospitaly (πάντοτε εκθαμβωτική, όπως είναι) όταν ο αντιπρόεδρος Conferences International των ΝΥ Times Αχ. Τσάλτας της είπε σχεδόν θριαμβευτικά ότι θα μπορούσε κάποιος να παρομοιάσει την υπουργό με τον… Ερμή, τον θεό των ταξιδιών (!). Και συνέχισε ακάθεκτος στρεφόμενος προς την κυρία Κεφαλογιάννη: Θα μπορούσε να πει επίσης ότι έχεις την κομψότητα της…Hermes.

Το Σάββατο γάμος γίνεται…

Γάμος γίνεται το Σάββατο, σε στενό κύκλο. Γάμος πολιτικός στον οποίον όμως είναι προσκεκλημένοι ελάχιστοι πολιτικοί και ορισμένοι συμμαθητές του μέλλοντος γαμπρού από το Κολλέγιο. Ποιός όμως παντρεύεται;

HeliosPlus