«Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας. Οσο για τα υπόλοιπα, για να τελειώνει το θέμα εδώ, είναι μάνα μου». Με αυτό το tweet η νιόπαντρη διακοσμήτρια-celebrity Σίσσυ Φειδά επιχείρησε να «κλείσει» το σόου που ξεκίνησε η μητέρα της, όταν παραχωρώντας τηλεοπτική (και όχι μόνο) συνέντευξη μίλησε απαξιωτικά για την κόρη της και έβγαλε τα του οίκου της σε κοινή θέα, στο πεζοδρόμιο. Τέτοια, όμως, οικογενειακά… δράματα δεν «μαζεύονται» εύκολα, ακόμα και αν η μία από τις δύο πλευρές προσπαθήσει να επιδείξει την αυτοσυγκράτηση (και τον πολιτισμό) που δεν επέδειξε η άλλη.

Η περιέργεια του κοινού είναι μεγάλη, το ίδιο και η αγάπη του για το trash (το επιβεβαιώνει η δημοφιλία που απολαμβάνουν πάντα τα οικογενειακά ξεμαλλιάσματα), ο κίτρινος Τύπος, η σκανδαλοθηρική τηλεόραση και το κουτσομπολίστικο Internet καραδοκούν, οπότε το (όποιο) σίριαλ με κατηγόριες και πιπεράτες (ή δύσοσμες) αποκαλύψεις έχει συνήθως πολλά επεισόδια. Δεν γνωρίζω αν η κυρία Φειδά είναι αποφασισμένη να οχυρωθεί πίσω από το «είναι μάνα μου» και να μην ξαναμιλήσει για το δυσάρεστο θέμα, αλλά δεν θα απορήσω αν προσεχώς τη δω να δίνει με τη σειρά της συνέντευξη για να πει τη δική της εκδοχή πάνω στην οικογενειακή τραγωδία που φούντωσε όταν (κατά τη μαμά) η κακότροπη Σίσσυ απέρριψε ως μη κατάλληλες τις τουαλέτες που επρόκειτο να φορέσει στον γάμο της κόρης της.

Εξάλλου, ως διακοσμήτρια-celebrity ανήκει και αυτή σε έναν κόσμο όπου η αξία σου μετριέται περισσότερο με πόζες στους φωτογράφους και προσωπικές εξομολογήσεις παρά με επαγγελματικές επιτυχίες. Το γνωρίζει το παιχνίδι, το έπαιξε κάνοντας και εκείνη έναν δημόσιο γάμο. Τότε θα γνωρίζει και πως δεν μπορεί να βάζει η ίδια τα όρια, γιατί όρια δεν υπάρχουν σε αυτή την άγρια κούρσα εντυπώσεων. Ή, για να το θέσω αλλιώς, όταν «πουλάς» τη ζωή σου, πώς μπορείς μετά να απαγορεύσεις στους άλλους να πουλήσουν τις δικές τους ζωές που τυγχάνει να συναντώνται, να εφάπτονται με τη δική σου;

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ