Το εάν υπάρχουν λεφτά ή όχι είναι θέμα που απασχολεί τα πολιτικά κόμματα και τους αρχηγούς τους. Το βέβαιον είναι ότι υπάρχουν… μαργαριτάρια και μάλιστα κυκλοφορούν ελεύθερα και στη Βουλή. Ηταν η ώρα που ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς έκανε τη βόλτα του στο Εντευκτήριο της Βουλής, όπου κυρίως τον «πολιόρκησαν» γυναίκες βουλευτές για ένα photo opportunity μαζί του γιατί, σου λένε, ποιος ξέρει εάν έρχονται ή όχι οι εκλογές.

Ξαφνικά, η γαλάζια (βουλευτής Ημαθίας) και αδελφή ηγουμένου της Ιεράς Μονής Προδρόμου Γεωργία Μπατσαρά φεύγει από το πηγαδάκι των βουλευτών, πλησιάζει την κυρία Κατερίνα Παπακώστα και της προσφέρει ένα… μαργαριταρένιο βραχιόλι. Η υφυπουργός Υγείας το φόρεσε αμέσως, καμάρωνε και το επιδείκνυε. Ως τώρα η γαλάζια βουλευτής Ημαθίας μοίραζε σε βουλευτές κομποσκοίνια, απολυτίκια και βίους αγίων, έφερνε κανένα αγίασμα, αλλά μαργαριτάρια ποτέ. Είπε ότι τα μαργαριτάρια έφερε από την Κίνα και τα έδωσε σε προσωπικές της φίλες βουλευτίνες για να δείξει την εκτίμησή της.


Σε ποιον ανήκει η Χρυσούλα;

Οταν η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρώην εισαγγελέας Χρυσούλα Γιαταγάνα πλησίασε τον Πρωθυπουργό και του είπε «κύριε πρόεδρε, μας στερήσατε τη δυνατότητα να ανακρίνουμε τον Γιώργο Παπανδρέου, μοναδική εξεταστική που μας είχατε υποσχεθεί» και τον χαιρέτησε εγκαρδίως, ο Ι. Ιωαννίδης είπε στο κ. Σαμαρά: «Είναι καθαρόαιμη δική μας». Κάτι που δεν άρεσε στην κυρία Γιαταγάνα που απάντησε «εγώ δεν είμαι σε κανέναν». Την ίδια ώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας τον Πρωθυπουργό να χαιρετά και ανεξάρτητους βουλευτές, έλεγαν ότι «βγήκε σεργιάνι για να πείσει τους ανεξάρτητους γιατί χρειάζεται την ψήφο τους».
Οταν ο Τσίπρας είδε τον σταυρό

Εγινε ακριβώς έτσι όπως σας το είχα προβλέψει. Ο Αλ. Τσίπρας κράτησε την ίδια στάση έναντι του σταυρού που κρατούσε πάντοτε κατά τους αγιασμούς στη Βουλή. Εκανε πίσω όταν ο Αρχιεπίσκοπος τον πλησίασε για να τον προσκυνήσει. Ούτε το Αγιον Ορος ούτε ο Πάπας επέδρασαν στις αρχές του. Είναι και παραμένει άθεος. Ο Αρχιεπίσκοπος απλώς τον ράντισε με την αγιαστούρα, κάτι όμως που το δέχτηκε ευχάριστα, προκαλώντας όμως ειρωνικά σχόλια από την πτέρυγα των γαλάζιων βουλευτών. Αυτά βεβαίως ουδόλως ενόχλησαν τον κ. Τσίπρα. Περισσότερο μάλλον τον ενόχλησε αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ, ότι… «φόρεσε σταυρό». Αφήστε που ο Αρχιεπίσκοπος έμαθε πλέον τις συνήθειές τους στη Βουλή. Οταν πλησίασε τα έδρανα του ΚΚΕ, δεν πήγε στον Θανάση Παφίλη (που στεκόταν και πρώτος) αλλά κατευθύνθηκε αμέσως στη Λιάνα Κανέλλη. Για να είναι σίγουρος…


Η γκρίνια τη Ντόρας

Απαράδεκτη ήταν η εικόνα που παρουσίαζε η Βουλή την πρώτη ημέρα έναρξης της νέας Συνόδου της, με πολλές απουσίες βουλευτών αλλά και υπουργών. Θέαμα που εκνεύρισε την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σχολίασε: «Αυτή είναι εικόνα παρακμής. Πού ξανακούστηκε στο παρελθόν οι βουλευτές και οι υπουργοί να μην έρχονται στην ορκωμοσία; Δεν υπάρχει πλέον σεβασμός στους θεσμούς» έλεγε σε βουλευτές η κυρία Μπακογιάννη, η οποία επεσήμανε ότι ακόμα και τα υπουργικά έδρανα ήταν άδεια.


Η Γεωργία Σαμαρά και ο… τραχανάς

Τους παρακάλεσε η σύζυγός του πρωθυπουργού Γεωργία Σαμαρά να έρθουν οι σύζυγοι των βουλευτών χωρίς δώρα και ντύσιμο casual στο τσάι που τους παρέθεσε στην οικία της. Και οι περισσότερες ήρθαν και με δώρα και ντυμένες σαν να πήγαιναν σε γάμο! Αλλες της έφεραν μεταξωτά φουλάρια, άλλες κάτι για το σπίτι, ορισμένες βιβλία, αλλά η Στέλλα Ταμήλου έκανε τη διαφορά. Πήγε στην πρωθυπουργική οικία φορτωμένη με ένα… καλάθι γεμάτο με αγροτικά προϊόντα των Τρικάλων. Είχε βάλει μέσα τσάι του βουνού, μέλι, μαρμελάδες και άφθονο… τραχανά. Και επειδή είναι large άνθρωπος, η κυρία Ταμήλου είχε και… δώρα bonus για τη σύζυγο του πρωθυπουργού: δύο βιβλία! Το ένα για τον Δήμο Τρικκαίων, που εξεδόθη όταν ο Μιχάλης Ταμήλος ήταν δήμαρχος, και το άλλο για το Μετέωρα.


Μίνι ευρωπαϊκό συμβούλιο

Ελάτε, μιλήστε, τελειώσατε. Κάπως έτσι θα είναι η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο, που θα έχει θέμα την απασχόληση. Τώρα, θα πείτε, για την απασχόληση που αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ενωση οι ηγέτες δεν έχουν χρόνο να το αναλύσουν, να κάνουν προτάσεις, να το λύσουν; Οχι, θα είναι η συντομότερη σύσκεψη, «θα διαρκέσει» μόλις λίγες ώρες και αυτός ίσως να είναι ο λόγος που ο κ. Σαμαράς δεν παίρνει μαζί του τον Στ. Παπασταύρου, αλλά στη θέση του τη Σοφία Βούλτεψη.

Ποιος δεν ερμηνεύει τον Σαμαρά

Ήταν υποδοχή λαϊκού ήρωα που έκαναν στον Αργύρη Ντινόπουλο ορισμένοι νεαροί έξω από την Στέγη Γραμμάτων και τεχνών στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ «Προχώρα δικέ μας», «είσαι λαϊκός ήρωας», «είσαι αυτό που θέλουμε». Ο κ. Ντινόπουλος τους χαιρέτησε όλους. Όταν όμως ο πρωθυπουργός είπε για κάποιους υπουργούς και βουλευτές ότι με το έργο και τις πράξεις τους υπονομεύουν το κυβερνητικό έργο, αυτή η «κλάκα» δεν έβγαλε τσιμουδιά. Ρώτησα πάντως τον κ. Ντινόπουλο εάν θεωρεί ότι μ΄αυτά που είπε ο πρωθυπουργός θεωρεί εάν φωτογρταφίζει κανέναν. Και ιδού τι μου απάντησε: «Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τα λόγια του πρωθυπουργούι…».

Ο Παπανδρέου θα μιλήσει στη Βουλή

Όχι μόνον θα παραστεί στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, αλλά θα πάρει και το λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, όπως βεβαίωναν οι συνεργάτες του στη Βουλή. Θα έχει ενδιαφέρον τι θα πει και ίσως δώσει και εξηγήσεις γι΄αυτό το περιβόητο πλέον «λεφτά υπάρχουν».

Κουβέλης: Τρίχες περί ΣΥΡΙΖΑ

Η επόμενη ημέρα του επεισοδιακού συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ βρήκε τον επανεκλεγέντα Φώτη Κουβέλη στη Βουλή. Φαινόταν ευχαριστημένος γιατί, όπως έλεγε, πέρασε ομοφώνως από την Κοινοβουλευτική Ομάδα η εισήγηση του προέδρου για το θέμα της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όταν ρωτήθηκε εάν αληθεύουν όσα ακούστηκε ότι πρόκειται να είναι πρώτος στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης απάντησε μονολεκτικώς: «Τρίχες…»

Μπαλτάκος: Υπάρχει διαρροή προς ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τάκης Μπαλτάκος επανήλθε και επιμένει ότι για να κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ θα πρέπει να επανακτήσει το 6% των ψηφοφόρων του που έχασε. Κατά τον κ. Μπαλτάκο οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι για να τιμωρήσουν την κυβέρνηση, λόγω ΕNΦΙΑ, στρέφονται ακόμα και προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Πολλοί νεοδημοκράτες ψηφοφόροι πιθανόν να στρέφονται στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε. Ο κ. Μπαλτάκος είπε όμως και κάτι άλλο: «Ακόμα και από την Χρυσή Αυγή οι ψηφοφόροι φεύγουν και αντί να κατευθύνονται προς τη ΝΔ, πάνε πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ».

Οι του Πιπίνου

Πολλές και καλές παρουσίες εμφανίστηκαν στην τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου «Πιπίνος» στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Πέραν του Πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, το «παρών» έδωσε – διακριτικά – και ο πρέσβης της Γερμανίας Πέτερ Σόοφ. Στην τελετή βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης – άγνωστο αν λόγω της προτέρας του εμπειρίας στο Πεντάγωνο πήγε για να ελέγξει αν ο «Πιπίνος»… γέρνει, όπως είχε συμβεί, επί θητείας του, με τον «Παπανικολή». Παρόντες επίσης ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αλλά και ο πατέρας του και άλλοτε υπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Βαρβιτσιώτης. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο Σκαραμαγκά ο αρμόδιος τομεάρχης Άμυνας Θοδωρής Δρίτσας.

Τα μαζεύει ο Κασιδιάρης για τον Παπανδρέου

Μετά την κατακραυγή και την σκληρή απάντηση του ΠαΣοΚ ο Ηλ. Κασιδιάρης έκανε πίσω και άρχισε να τα μαζεύει σχετικά με το σχέδιο δολοφονίας του Ανδρέα Παπανδρέου από την χούντα: «Δεν αναφέρεται πουθενά στο άρθρο μου πως θα έπρεπε να εκτελεστεί ο Παπανδρέου, όπως ψευδώς διαδίδουν οι μόνιμοι συκοφάντες μου» αναφέρει από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του ΠαΣοΚ με σκληρές εκφράσεις αλλά και ύμνους για τον ιδρυτή του ΠαΣοΚ Ανδρέα Παπανδρέου: «Ακόμη δεν μπορεί να χωνέψει η ναζιστική χουντική ακροδεξιά το φαινόμενο Ανδρέας Παπανδρέου και φαντασιώνεται τις εξελίξεις αν ο μεγάλος ηγέτης, που άλλαξε τη μοίρα του λαού μας, στέριωσε την ισοπολιτεία και κατοχύρωσε την εθνική συμφιλίωση, είχε δολοφονηθεί. Οι μικροί κασιδιάρηδες δεν μπορούν να ξαναγράψουν την ιστορία που θα τους αποβάλει και πάλι».

Αλλά ο Ηλ. Κασιδιάρης χρησιμοποιώντας τη γνωστή φρασεολογία του «για λαμόγια και κλέφτες του ΠαΣοΚ που δεν μπορεί να μας στερήσουν το δικαίωμα στην ιστορική κριτική» επιτίθεται στον ιδρυτή του ΠαΣοΚ λέγοντας «ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ένας από τους βασικούς ολετήρες της χώρας που ανήγαγαν σε προσόν την απάτη, την διαφθορά, την κλοπή δημοσίου χρήματος και οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή».

HeliosPlus