Κατά σύμπτωση τούτο τον καιρό που η ελληνική πολιτική βασανίζεται, η ΝΕΡΙΤ παρουσιάζει σε επανάληψη το «Borgen», μια εξαιρετική δανέζικη τηλεοπτική σειρά πολιτικού περιεχομένου, οι παραγωγοί της οποίας επιχειρούν την κατά το δυνατόν ρεαλιστικότερη απόδοση του πολιτικού παιγνίου και της διακυβέρνησης στη συγκεκριμένη σκανδιναβική χώρα.

Και μαζί προσπαθούν να αναδείξουν προβλήματα της δανέζικης κοινωνίας, τα ήθη, τις συμπεριφορές,τις σχέσεις της πολιτικής με τα ΜΜΕ, τη δεδομένη και λογική διασύνδεση, αλλά και τα αντικρουόμενα συμφέροντα, τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις.
Στη συγκεκριμένη σειρά κυριαρχούν κυβερνήσεις συνεργασίας, αναδεικνύεται η κουλτούρα του πολιτικού διαλόγου,χωρίς βεβαίως να λείπουν οι ίντριγκες,οι συνωμοσίες και οι επιθέσεις δια του Τύπου, που μοιάζουν αναπόσπαστες του παιγνίου εξουσίας, το οποίο παίζεται παντού, ακόμη και στις σκανδιναβικές Δημοκρατίες.
Κεντρικό πρόσωπο είναι μια γυναίκα που κερδίζει την πρωθυπουργία, για να τη χάσει άδοξα εξαιτίας μιας μηνιαίας άδειας προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα της οικογένειάς της.
Παρά ταύτα επιμένει, αποχωρεί από το κόμμα της, συγκροτεί νέο και διεκδικεί την επικράτησή της και πάλι.
Στις δύο πολιτικές περιόδους συνοδεύεται από δυο ξεχωριστά πρόσωπα που διαχειρίζονται την επικοινωνία των προσπαθειών της, η οποία παρεμπιπτόντως έχει κρίσιμο ρόλο τόσο στην κυβερνητική περίοδο, όσο και σε εκείνη της αντιπολίτευσης και της επανάκαμψης στην εξουσία.
Οι δύο εκπρόσωποί της είναι φωτεινά πρόσωπα, γνωρίζουν το περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, επεξεργάζονται και εισηγούνται πολιτικές, προτείνουν κινήσεις, δεν είναι απλοί αναμεταδότες, αλλά συνδιαμορφωτές και κρίσιμοι κρίκοι της κομματικής προόδου και της πολιτικής επιτυχίας.
Η αλήθεια είναι ότι μια τηλεοπτική σειρά μπορεί να εξωραΐζει πρόσωπα και καταστάσεις.
Ωστόσο, ο ρόλος, τα προσόντα και τα χαρακτηριστικά των δύο εκπροσώπων επικοινωνίας δείχνουν τη σημασία που αποδίδεται στα πρόσωπα της επικοινωνίας σε μια προηγμένη Δημοκρατία.
Όσοι έχουν παρακολουθήσει τη δανέζικη σειρά μπορούν να αντιληφθούν την απόσταση που χωρίζει τον Κάσπερ και την Κατρίνε της Μπριγκίτε… από τον Σίμο και τη Σοφία του Αντώνη.