Τελικά τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2010 ο Φώτης Κουβέλης κάνει μία πλήρη στροφή και οδηγεί τη ΔΗΜΑΡ πίσω στην Κουμουνδούρου – και τη χώρα σε περιπέτειες.


Τα κίνητρά του δεν είναι καθόλου πολιτικά: τι έχει αλλάξει άλλωστε από τον «λαϊκίστικο και στην ουσία αντιευρωπαϊκό» – λόγια του κ. Κουβέλη – ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να υπόσχεται σκίσιμο μνημονίων , παροχές 11,3 δισ ευρώ , μείωση φορολογίας στους περισσότερους έλληνες , σύγκρουση με την Γερμανία για το χρέος – ένα πακέτο εξωφρενικό που εάν εφαρμοσθεί ποτέ θα οδηγήσει και πάλι τη χώρα στα ελλείμματα και ίσως πίσω στο ΔΝΤ !

Είναι φανερό ότι ο κ. Κουβέλης -ακολουθώντας την γραμμή της Μαρίας Ρεπούση που ζήτησε κοινή κάθοδο σε ενιαίο ψηφοδέλτιο ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ- επιθυμεί να διασφαλίσει την επανεκλογή των βουλευτών του διαλυμένου κόμματος μέσα από τις τάξεις της Κουμουνδούρου. Και ,γιατί όχι, την σίγουρη εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο μετά τις εκλογές του Μαρτίου.

Ο κ. Κουβέλης κρυπτόμενος πίσω από τον βολικό εξωραϊσμό » οι εκλογές είναι μία δημοκρατική και μερικές φορές λυτρωτική διαδικασία» επιλέγει να τορπιλίσει το ενδεχόμενο εκλογής προέδρου από την σημερινή βουλή κι άρα οδηγήσει τη χώρα σε μία παρατεταμένη περίοδο αστάθειας .

Έτσι την κρισιμότερη στιγμή της διαπραγμάτευσης για την ρύθμιση του υπέρογκου ελληνικού χρέους η χώρα αντί να ασχολείται με την επιστροφή της στην κανονικότητα θα πάει σε κάλπες που θα φέρουν πάλι αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, πολιτική οξύτητα ,κομματικά παζάρια, αστάθεια , αύξηση επιτοκίων δανεισμού.Πάνω που νομίζαμε ότι βγάλαμε το κεφάλι από το νερό θα αρχίσουμε πάλι να βυθιζόμαστε…

Μερικά πράγματα είναι μοιραία: ο άνθρωπος που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας , και στήριξε την συγκυβέρνηση κόντρα στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία να την βάζει τώρα σε περιπέτειες μόνο και μόνο για την επιβίωση του ιδίου και των βουλευτών του.Αλίμονο.