Η δυστυχία να είσαι Έλληνας κτηνοτρόφος.. Να σε χτυπάνε στην πλάτη όλοι οι πολιτικοί και να σου λένε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος σου για την πραγματική οικονομία. Αλλά να αδιαφορούν για την επίλυση ενός βασικού προβλήματος που μοιάζει τόσο απλό σε άλλες προηγμένες χώρες..
Να οριοθετήσουν μέχρι τέλος του έτους το θέμα των επιλέξιμων βοσκοτόπων. Γιατί διαφορετικά χάνεσαι εσύ, χάνεται και η ελληνική κτηνοτροφία, διαλύεται και η βάση της παραγωγικής πυραμίδας της χώρας.. Και τώρα με τον καταρροϊκό πυρετό να ακούς στη Βουλή πόσα προτίθεται να κάνει για σένα η πολιτεία και συ κάθε βράδυ να γυρνάς κλαίγοντας από το μαντρί, βλέποντας και άλλα νεκρά πρόβατα.. Γιατί για τον Έλληνα κτηνοτρόφο το δέσιμο με τα ζωντανά του είναι ψυχικό, συναισθηματικό, είναι η ίδια η ζωή του που τη βλέπει κάθε μέρα να χάνεται…
Η δυστυχία να είσαι Έλληνας κτηνοτρόφος..
Για τις υποσχέσεις που σου έδωσαν και δεν τήρησαν. Για τον έμπορο που σε ξεγέλασε, για τους υπόλοιπους αστούς που σε σνομπάρουν γιατί… μυρίζεις! Και ας κάνεις την πιο σκληρή, την πιο επίπονη και την πιο απαιτητική δουλειά, ας περνάς νύχτες στο μαντρί και μέρες στους λόγγους στο ξεροβόρι…Για όλους εκείνους που σου έταξαν και σου υποσχέθηκαν ότι με την κτηνοτροφία θα πάει μπροστά η χώρα και στην πρώτη αναποδιά κοιτάνε να σε εκμεταλλευτούν Το τελευταίο κρούσμα έρχεται από την εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού που λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας σε όλη την επικράτεια. Όπως καταγγέλλουν κτηνοτρόφοι από τον Έβρο, επειδή ο καταρροϊκός χτυπά τα πρόβατα, μένουν περισσότερες κατσίκες στα κοπάδια.
Οι τυροκόμοι και οι έμποροι λοιπόν πιέζουν και αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές το κατσικίσιο γάλα, στα 30 λεπτά το κιλό, αντί των 55 με 60 που είναι η τιμή τα τελευταία χρόνια… Στη μισή τιμή δηλαδή. Με το πρόσχημα ότι η φέτα φτιάχνεται από 30% κατσικίσιο και 70% πρόβειο γάλα… Και την ίδια στιγμή μετράνε νεκρά πρόβατα και περιμένουν να έρθουν τα εντομοκτόνα… Αλλά κουράστηκες να είσαι ακροατής έργων και θεατής λόγων.. Η ελληνική κτηνοτροφία αργοπεθαίνει και μαζί και το εθνικό προϊόν η φέτα.
Ακούει κανείς;