«Σήμερα λά… σήμερα λάμπει ο ουρανός, σήμερα λάμπει η μέρα. Σήμερα στε… σήμερα στεφανώνεται, αετός την περιστέρα, αετός την περιστέρα» όπως λέει ένα δίστιχο τραγούδι του γάμου με προέλευση από την Πάρο. Το Σάββατο, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Αιδηψό γίνεται ο γάμος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου (φωτογραφία) με τον εκλεκτό της καρδιάς της Απόστολο Μαντή, εν ενεργεία υποπλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού που εργάζεται στην ποντοπόρο ναυτιλία (όπως η Ζωή διευκρινίζει προς άρση κάθε παρεξήγησης ότι δήθεν εργάζεται στο πολιτικό της γραφείο). Η Ζωή επέλεξε θρησκευτικό γάμο και μετά το μυστήριο θα ακολουθήσει δεξίωση στο παραλιακό κλαμπ «Ριβιέρα». Εδώ θα πρέπει να σας πληροφορήσω πως παρότι το ζευγάρι δεν λέει ποιους έχει προσκαλέσει και ποιους όχι στον γάμο, από το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λένε ευθέως ότι ο Αλ. Τσίπρας θα δώσει το «παρών» για να ευχηθεί στους νεόνυμφους «βίο ανθόσπαρτο».


Στουρνάρας καλεί Αδωνι

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Ι. Στουρνάρας το είπε και το έκανε. Πολύ δυσανασχέτησε από τη δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη ότι θα σηκώσει τα χρήματά του από την τράπεζα σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και του τηλεφώνησε για να τον επιπλήξει: «Ακου να δεις, θέλω να κατεβάσεις τους τόνους. Μην ασχολείσαι με τις καταθέσεις» του είπε στο τηλέφωνο, αφού όμως είχε προηγηθεί η παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον διοικητή. Και τι νομίζετε ότι του απάντησε ο Αδωνις: «Κύριε διοικητά, θα σεβαστώ τις απόψεις σας, αλλά θα πρέπει να σας πω ότι η αλήθεια πρέπει να λέγεται». Και αμέσως μετά, παραμέρισε τις επισημότητες και άλλαξε ύφος: «Γιάννη, να ξέρεις ότι σ’ αγαπώ και εξακολουθώ να σε θεωρώ… καρδιακό φίλο». Και η συζήτηση έκλεισε εκεί, αφού ο κ. Στουρνάρας ήταν έτοιμος να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψει στη Σλοβενία, όπου είναι κύριος ομιλητής σε συνέδριο του… ΔΝΤ για τη ρευστότητα.


Το ένα εκατ. δολάρια του Καμίνη

Πλουσιότερη κατά ένα εκατ. δολάρια θα είναι η Αθήνα (και συγκεκριμένα ο Δήμος Αθηναίων) μόλις επιστρέψει από το Λος Αντζελες ο δήμαρχός της Γ. Καμίνης. Αν αναλογιστείτε πού χάθηκε τόσες ημέρες ο δήμαρχος, σας πληροφορώ ότι βρίσκεται με μία βαλίτσα στο χέρι. Ηταν στη Μαδρίτη όπου μίλησε σε ημερίδα για τις πόλεις, εν συνεχεία πετάχτηκε στο Αμστερνταμ όπου και εκεί μίλησε για την Αθήνα και τώρα βρίσκεται στο Λος Αντζελες. Θα συναντηθεί με τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, που το ομώνυμο Ιδρυμά του διοργάνωσε διαγωνισμό για την καλύτερη πρωτεύουσα. Συμμετείχαν συνολικά 155 πόλεις και η Αθήνα ήρθε δεύτερη γιατί άρεσε πολύ η πρόταση του δήμου για τη δικτύωση των δημοτικών υπηρεσιών με την κοινωνία των πολιτών. Ηρθε δεύτερη όμως και έχασε… 4 εκατ. δολάρια. Και τούτο γιατί το έπαθλο για την πρώτη πόλη είναι 5 εκατ. δολάρια και το κέρδισε η Βαρκελώνη. Η δεύτερη, που είναι η Αθήνα, εισπράττει ένα εκατ.


Φωνές στο Εντευκτήριο

Ουδείς προέβλεπε τι θα ακολουθούσε την Πέμπτη το απόγευμα στο Εντευκτήριο βουλευτών της ΝΔ όταν ο (πρώην νεοδημοκράτης, εν συνεχεία ΑΝΕΛ, έπειτα ανεξάρτητος και τέλος μη επανεκλεγείς βουλευτής, αλλά και γαλάζιος πρώην συνδικαλιστής) Ι. Μανώλης έπινε τον καφέ του με τον Πρ. Παυλόπουλο. Ξαφνικά στην αίθουσα εισέρχεται ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεν ήθελε και πολύ να «κουρδίσει» και τους δύο ώστε να έρθουν σε αντιπαράθεση. Αφορμή στάθηκαν τα 40 χρόνια των γενεθλίων της ΝΔ: «Θα πας στα γενέθλια;» ρώτησε τον Ι. Μανώλη. «Εγώ γιορτάζω 37 χρόνια ΝΔ, τα άλλα τρία δεν τα αναγνωρίζω» είπε κάπως ενοχλημένα ο πρώην συνδικαλιστής. Ηταν η στιγμή που παρενέβη ο Πρ. Παυλόπουλος: «Ασε ρε Μανώλη, παραλίγο να ρίξεις την κυβέρνηση τότε, την κυβέρνηση του Καραμανλή» του είπε. Ο κ. Μανώλης άρχισε να οργίζεται ρωτώντας «εγώ;» και τότε ο κ. Παυλόπουλος αποκαλύπτει ότι οι τρεις επιστολές που έστειλε το 2001 ο κ. Μανώλης προς τον Καραμανλή δεν τις έγραψε ο ίδιος, αλλά άλλοι του της υπαγόρευσαν. Και έγινε το έλα να δεις. Με τον κ. Μανώλη να επιμένει ότι αυτός τις έγραψε, με τον κ. Παυλόπουλο επίσης να επιμένει ότι άλλοι τις έγραψαν, με τον Αδωνι να ρωτάει ποιοι τις έγραψαν και με τον κ. Παυλόπουλο να μη φανερώνει ονόματα.


Ποιος θα υποδεχτεί τον Σαμαρά;

Μία φράση επαναλαμβάνει σε κάθε γαλάζιο βουλευτή που συναντά ο Αθ. Δαβάκης, βουλευτής Λακωνίας και πρώην υφυπουργός Αμυνας: «Εάν έρθει καμιά φορά ο Σαμαράς στη Λακωνία δεν θα τον υποδεχτεί νεοδημοκράτης, αλλά πασόκος» λέει δείχνοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λ. Γρηγοράκο, ο μοναδικός βουλευτής Λακωνίας που είναι στην κυβέρνηση. Και όμως, κατά τον κ. Δαβάκη η ΝΔ ήρθε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές και το γεγονός ότι δεν διαθέτει υπουργό αποτελεί… αμάρτημα. Δεν μπορεί ούτε να αναχαιτίσει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, η οποία συγκέντρωσε τα μεγαλύτερα ποσοστά από όλες τις περιφέρειες. Εκείνο όμως που εκνευρίζει περισσότερο από καθετί τον κ. Δαβάκη είναι το κυβερνητικό… πρωτόκολλο. Οταν υπάρχει τοπική εκδήλωση ο εκφωνητής λέει πρώτα το όνομα του κ. Γρηγοράκου στο ότι εκπροσωπεί την κυβέρνηση και εν συνεχεία τα ονόματα των βουλευτών. Οταν απουσιάζει όμως ο κ. Γρηγοράκος, ο εκφωνητής λέει πρώτα το όνομα του… διευθυντή του πολιτικού του γραφείου και εν συνεχεία των βουλευτών. Είναι να μην οργιστείς;

Ο Μπετόβεν του… Τρίτου

Όταν κάποιος δεν έχει αίσθηση ούτε της θέσης του, ούτε της ηλικίας του, ούτε των γνώσεών του και κυρίως όταν παραγνωρίζει το γεγονός ότι τη θέση που κατέβαλε είναι… δοτή (δηλαδή για άγνωστο λόγο κάποιοι, για δικούς τους λόγους, τον διόρισαν), συνήθως χάνει και το μέτρο και την αξιοπρέπεια του. Πώς διαφορετικά να εξηγηθεί το γεγονός ότι το σόου που έδωσε ο διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος , με την ευκαιρία των 60χρονων του ιστορικού αυτού ραδιοφωνικού προγράμματος, το έδωσε μάλλον για τον… εαυτό του! Αλήθεια πού ξανακούστηκε οι εκδηλώσεις να μετατραπούν σε προσωπική του υπόθεση, με τον ίδιο και μόνον σε ρόλο… κονφερασιέ σ΄όλες τις εκδηλώσεις; Πείτε μου σας παρακαλώ είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, να είσαι δηλαδή μόνον δύο μήνες υπεύθυνος (ούτε καν διευθυντής) και να φιγουράρεις σε τηλεοπτικό τρέϊλερ μαζί με ιστορικούς διευθυντές του Τρίτου και ακριβώς πριν από τον Μπετόβεν και τον Μότσαρτ;

HeliosPlus