Πληροφορήθηκα ότι περί τις 18:30 το απόγευμα την περασμένη Κυριακή, κατά την διάρκεια των εορτασμών του Τρίτου Προγράμματος, ακούστηκε ότι η ηθοποιός Βούλα Ζουμπουλάκη έχει φύγει από την ζωή. Ενδεχομένως η αναφορά να μην έγινε με κακή πρόθεση, όμως μέσα στο στούντιο υπήρξε διαφωνία για το θέμα «ζωντανή ή πεθαμένη» και εν τέλει ζητήθηκε η… βοήθεια του κοινού!
Πέρα από το ότι η «βοήθεια του κοινού» (ευτελής όρος που έχει προκύψει από χυδαία τηλεπαιχνίδια) ουδεμία θέση έχει με το ήθος και την αξιοπρέπεια μιας ηθοποιού η οποία δεν επέτρεψε ποτέ το όνομά της να διασυρθεί από κανέναν, αποδεικνύει την ασημαντότητα όλων αυτών που βρίσκονται μπροστά σε μικρόφωνα χωρίς καν να μπορούν να αντιληφθούν ότι η διαφορά ανάμεσα στην ζωή και τον θάνατο είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Χωρίς συναίσθηση του τι λένε.
Η Βούλα Ζουμπουλάκη αυτή την εποχή αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Και εφόσον θα ήταν πολύ δύσκολο να τα αντιμετωπίζει πεθαμένη, σημαίνει προφανώς ότι είναι ζωντανή. Εφόσον οι κύριοι που αποφάσισαν να μιλήσουν για την Βούλα Ζουμπουλάκη δημοσίως είχαν αμφιβολία για το αν ζει η όχι, θα έπρεπε ή να μην μιλήσουν καθόλου ή να κάνουν την δουλειά τους λύνοντας την απορία τους προτού ανοίξουν στομα τους και χωρίς την βοήθεια κανενός κοινού.
Και το χειρότερο; Όλα αυτά ακούστηκαν στο Τρίτο Πρόγραμμα, που κάποτε ήταν η κορωνίδα της ποιοτικής ραδιοφωνίας.