Ούτε σε βαφτίσια δεν αφήνουν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα να ησυχάσει και να διασκεδάσει. Ηταν ο άνθρωπος προσκεκλημένος στη δεξίωση που έγινε στο Κτήμα Νάσιουτζικ με την ευκαιρία της βάπτισης παιδιού τηλεπερσόνας, όπου ήταν και άλλοι πολιτικοί, βουλευτές και πρώην υπουργοί. Οι άλλοι (Αδωνις Γεωργιάδης, Κ. Χατζηδάκης, Π. Ψωμιάδης, αλλά και ο Θ. Ρουσόπουλος) διασκέδασαν, συνομιλούσαν μεταξύ τους, έπιαναν κουβέντα με δημοσιογράφους και παρουσιαστές τηλεόρασης ενώ ο κ. Σταϊκούρας βρισκόταν σε ένα τραπέζι συντροφιά με έναν δημοσιογράφο και κοιτούσε συνεχώς το ρολόι του. Είχε αφήσει στο σπίτι την επτάχρονη κόρη του Βάσια, της έταξε ότι θα την διαβάσει στα μαθηματικά και αυτός βρισκόταν σε χαρές και πανηγύρια. Αλλος όμως ήταν ο λόγος που ήθελε να αποδράσει ο αναπληρωτής υπουργός. Είχε τηλεφωνικό ραντεβού με τον Πρωθυπουργό. Μόλις πήγε στο σπίτι του (ευτυχώς εγκαίρως) χτύπησε το κινητό του. Ηταν όντως ο Πρωθυπουργός: «Χρήστο, θέλω να μου ετοιμάσεις ως αύριο το θέμα με τις δόσεις» του είπε: «Σου το στέλνω τώρα, σε δύο λεπτά» ήταν η απάντηση του υπουργού. Σας αποκαλύπτω ότι το σημείωμα που έστειλε ο κ. Σταϊκούρας στον Πρωθυπουργό προβλέπει 72 δόσεις για τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά και 100 δόσεις για όσους έχουν εισοδήματα ως και 15.000 ευρώ.


Μοίρασε κουλούρια ο Τσίπρας

Ασκήσεις επικοινωνιακής πολιτικής έκανε τη Δευτέρα το πρωί στα στελέχη του ο Αλ. Τσίπρας. Μόλις είχε επιστρέψει από ένα ξεκούραστο Σαββατοκύριακο στην Αίγινα, φαινόταν ικανοποιημένος από τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, μοίρασε σε όλους κουλούρια, τους κέρασε και καφέ και τους είπε: Κάντε τις εκτιμήσεις σας για τη συνάντηση ΣαμαράΜέρκελ στο Βερολίνο. Και τι δεν ειπώθηκε. Εγινε αναφορά σε γερμανικά δημοσιεύματα ότι θα πρέπει η Ελλάδα να περιμένει μικρό καλάθι από τη συνάντηση, ειπώθηκε ότι οι Γερμανοί είναι οργισμένοι με το όργιο φοροδιαφυγής και τελικώς βγήκε το συμπέρασμα ότι ο κ. Σαμαράς πάει για ένα άλλο «διήμερο-φωτοβολίδα». Οπως συνέβη (ειπώθηκε) με τη συνάντηση στο Παρίσι με την τρόικα και όπως συνέβη με τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ. Και αφού τελείωσαν με τις εκτιμήσεις για την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο, ο κ. Τσίπρας είπε στους συνεργάτες του ότι δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε μία ημέρα χωρίς αξιοποίηση των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Τους έδωσε μάλιστα εντολή να εντάξουν όλα όσα υποσχέθηκε σε προτάσεις νόμου και να κατατεθούν άμεσα στη Βουλή.


Τασούλας: Θέλω να δω τον… Πάπα

Για το Τουρίνο αναχωρεί ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, όπου θα ενημερώσει τους ευρωπαίους ομολόγους του για τις σπουδαίες ανασκαφές στην Αμφίπολη. Μάλιστα, οι συνάδελφοί του δεν κρατιούνται. Να σκεφτείτε ότι το Σαββατοκύριακο δύο εξ αυτών του τηλεφώνησαν για να μάθουν πρώτοι τι ακριβώς συμβαίνει με την Αμφίπολη: «Μην προτρέχετε, θα σας τα πω λεπτομερώς την Τρίτη» τους είπε. Επειδή όμως θα βρίσκεται στην Ιταλία δεν σημαίνει, όπως λέει, ότι θα επιδιώξει και συνάντηση με τον Πάπα. Ελα όμως που τη Δευτέρα το πρωί πήγε στην παρουσίαση του προγράμματος της Λυρικής Σκηνής και ανάμεσα στα έργα που θα προβάλει είναι και η γαργαλιστική οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Θέλω να δω τον Πάπα». Και τι νομίζετε ότι είπε ο υπουργός; «Να που ο Τσίπρας εμπνέει και το ρεπερτόριο της Λυρικής…».
Αγκυλωτοί σταυροί και χαλβάς στη Λάρισα

Ηταν η ώρα που γινόταν το πανηγύρι στη Λάρισα, για τη «γιορτή του Χαλβά», στην οποία εκπροσωπήθηκαν όλα τα κόμματα. Λίγα μέτρα από τον τόπο της εκδήλωσης, στην υπόγεια διάβαση της Νέας Πολιτείας, κάποιοι (όχι και τόσο άγνωστοι) έγραφαν με κόκκινο σπρέι σε τοίχους (αλλά και σε ένα δημόσιο κτίριο) το… «χάιλ Χίτλερ» και τον αγκυλωτό σταυρό. Ισως επειδή την επομένη θα άρχιζε στο δικαστήριο η δίκη χρυσαυγιτών (ανάμεσα στους κατηγορουμένους και ο Ηλ. Παναγιώταρος, καθώς και ο διαγραφείς Κολτσίδας) για αντίσταση κατά της αρχής. Ποιος ξέρει. Οι αγκυλωτοί σταυροί στη Λάρισα είναι πλέον γεγονός. Αλλά στο πανηγύρι άλλα θέματα απασχολούσαν τους εκπροσώπους των κομμάτων. Ο Χρ. Κέλλας της ΝΔ μίλησε για τις θρεπτικές ιδιότητες του… χαλβά, ο Δ. Γελαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση και ευχήθηκε να υπάρχει μία χρονιά χωρίς… αυτοκτονίες, η κυρία Ηρώ Διώτη (επίσης του ΣΥΡΙΖΑ) μετά τα όσα άκουσε προτίμησε τη… σιωπή, ενώ την παράσταση έκλεψε ο υποψήφιος περιφερειάρχης στηριχθείς από το ΠαΣοΚ Ν. Τσιλιμίγκας: Ζήτησε από τους διοργανωτές να αλλάξουν τη… συνταγή χαλβά, λέγοντάς τους αντί για βούτυρο να βάζουν λάδι και αντί για ζάχαρη κάποιες γλυκαντικές ουσίες, γιατί όπως είπε ο χαλβάς είναι παχυντικός. Είναι καρδιοχειρουργός, βλέπετε, και ήθελε να τους προστατεύσει.


Ο χρυσαυγίτης ψυχίατρος

Θυμάστε τον ψυχίατρο της Χρυσής Αυγής Κ. Παρασχάκη που του επιβλήθηκε ποινή τριών μηνών αργία λόγω του ότι χορηγούσε άδειες οπλοφορίας σε χρυσαυγίτες και για τις εθνικιστικές κορόνες του. Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι παρά το γεγονός ότι ο χρυσαυγίτης ψυχίατρος (του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής) αντιμετώπιζε σοβαρότατες καταγγελίες (παράβαση ιατρικής δεοντολογίας, παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος κ.τ.λ.), κατάφερε να… αθωωθεί στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο. Του επιβλήθηκε ποινή της… έγγραφης επίπληξης και μάλιστα ομόφωνα και ας καλούσε ο ίδιος τους ομοϊδεάτες του σε… επανάσταση. Είναι έτοιμος να επανέλθει στα καθήκοντά του και να συνεχίσει τη δράση του στο Ψυχιατρείο.

HeliosPlus