Δεν πάει καιρός που ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή στον επικεφαλής της Αττικό Μέτρο Χ. Τσίτουρα να μειώσει πάση θυσία το κόστος κατασκευής της υπό σχεδιασμό γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας. Μάλιστα, λέγεται πως όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης έμαθε ότι οι μελέτες των σταθμών προβλέπουν «ντύσιμο» με πολυτελή μάρμαρα Σικελίας, όπως άλλωστε συνέβη και με όλους τους νέους σταθμούς των γραμμών 2 και 3, εξερράγη. Η αναθεώρηση των μελετών από την Αττικό Μετρό έριξε το κόστος του έργου κατά 100 εκατ. ευρώ. Συνεργάτης μου μετέφερε ότι οι νέοι σταθμοί θα είναι πιο απλοί και «κουλτουριάρικοι». Και κάπως έτσι βρέθηκαν λεφτά για το έργο.


Εισαγγελέας καλεί Λαγκάρντ

Η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα κληθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς κ. κ. Αθανασίου και Δραγάτση να καταθέσει ως μάρτυρας σχετικά με τα όσα δήλωσε περί απειλών που δέχτηκε όταν άνοιξε το κεφάλαιο περί φοροδιαφυγής και φοροφυγάδων στην Ελλάδα και όχι μόνον. Θα κληθεί, επίσης ως μάρτυρας, και για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Να πει τι ακριβώς γνωρίζει. Επειδή όμως είναι πολύ πιθανόν η κυρία Λαγκάρντ να μην έρθει στην Ελλάδα, οι εισαγγελείς δεν πρόκειται να αφήσουν έτσι την υπόθεση. Κλιμάκιο των οικονομικών ανακριτών θα βρεθεί στο Παρίσι και θα καλέσει την κυρία Λαγκάρντ στην ελληνική πρεσβεία για κατάθεση. Και όλα αυτά θα γίνουν, όπως έμαθα, μετά την εισαγγελική παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη για διερεύνηση της υπόθεσης των απειλών. Η απόφαση για την κλήτευση της κυρίας Λαγκάρντ είχε ήδη ληφθεί προτού αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ (με τους Ζωή Κωνσταντοπούλου και Π. Κουρουμπλή) επισκεφθεί την Παρασκευή το ΣΔΟΕ και ζητήσει εγγράφως την κλήση της κυρίας Λαγκάρντ.
Χαρδούβελης μόνος και έρημος…

Μόνος, χωρίς κανέναν συνεργάτη, χωρίς ασφάλεια, πέταξε ο Γκίκας Χαρδούβελης για το Λονδίνο όπου θα συμμετάσχει στο 9ο Raodshow του Bloomberg για την οικονομία. Αυτό θα πει οικονομία στην πράξη εάν λάβει κανείς υπόψη ότι ο κ. Χαρδούβελης αρνήθηκε πεισματικά να ταξιδέψει αεροπορικώς σε άλλη θέση πλην της οικονομικής. Βέβαια πήγε μόνος στο Λονδίνο, επειδή γνωρίζει τα κατατόπια από τη θητεία του στη Eurobank και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να συστηθεί στους διεθνείς επενδυτές λέγοντάς τους απλά: «Ηi, I’m the Greek minister of Finance. We’re going well», δηλαδή (σε ελεύθερη μετάφραση) «είμαι εδώ, και τα πάμε καλά…».
Ενα θράσος απύθμενο

Κάποιες στιγμές το θράσος ορισμένων δεν έχει όρια. Αίτημα προς Αθήνα και Βρυξέλλες έχει καταθέσει η οργάνωση «Ουράνιο Τόξο» και ζητεί (άκουσον – άκουσον) την απομάκρυνση του Δ. Αβραμόπουλου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και να ‘ταν μονάχα αυτό; Η φιλοσκοπιανή αυτή οργάνωση (που παρουσιάζεται και ως κόμμα) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει: «Ο έλληνας λύκος δεν μπορεί να φυλά τα ευρωπαϊκά πρόβατα…»! Και ξέρετε γιατί τα έκαναν όλα αυτά; Επειδή, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, ορισμένα από τα νέα καθήκοντα του κ. Αβραμόπουλου θα αφορούν και την προστασία των μειονοτήτων.
Χρυσοχοΐδης vs Lady Gaga

Σύνταγμα. Ωρα 14.30, ημέρα Πέμπτη, με ουρανό συννεφιασμένο, έτοιμο να βρέξει. Θαυμαστές (δηλαδή ένα ολόκληρο μπουλούκι) της Lady Gaga περιμένουν με οπλισμένες τις φωτογραφικές μηχανές των κινητών τους στα δύο πεζοδρόμια έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Η φήμη ότι από ώρα σε ώρα θα εμφανιστεί έφερνε ακόμα περισσότερους θαυμαστές. Θεωρούσαν βέβαιη την εμφάνισή της και έτσι οι συζητήσεις είχαν αποκλειστικά πλέον θέμα πόσα και ποια ρούχα θα βγάλει. Παρούσες και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, έτοιμες να προφυλάξουν με τις ασπίδες και τα κλομπ τους (εάν απαιτηθεί) τη νεοϋορκέζα εκκεντρική σταρ. Ξαφνικά εμφανίζεται από το πουθενά αυτοκινητοπομπή και εξάπτει την προσμονή του κοινού που δεν μένει όμως σε απάθεια. Ασκεί πίεση στον αστυνομικό κλοιό, επιχειρεί να παραμερίσει ασπίδες και ρόπαλα για να εξασφαλίσει καλύτερη θέση, άρα καλύτερη λήψη με τα κινητά. Μαυροντυμένοι άνδρες βγαίνουν από το μπροστινό αυτοκίνητο και του ανοίγουν την πόρτα. Ολοι και όλες βρίσκονται σε ετοιμότητα να απαθανατίσουν τη Lady. Τα φλας των κινητών παίρνουν φωτιά. Αλλά αντί της αμερικανίδας σταρ εμφανίζεται ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοΐδης. Κοιτάζει το πλήθος έκπληκτος και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί βρίσκονταν εκεί. Τι είχε συμβεί; Ο κ. Χρυσοχοΐδης μαζί με τους κ. κ. Χαρδούβελη και Μανιάτη πήγαν στο ίδιο ξενοδοχείο που διέμενε η Lady Gaga προκειμένου να υπογράψουν συμφωνία για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η Lady Gaga μπορεί να μην εμφανίστηκε, αλλά οι υπουργοί αποζημίωσαν τους… φαν της.
Χρυσαυγίτες δικάζονται…

Ηρθε η ώρα του Ηλ. Παναγιώταρου να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Πληροφορούμαι ότι τη Δευτέρα διεξαχθεί η δίκη, σε δικαστήριο της Λάρισας, τριών χρυσαυγιτών με την κατηγορία της… στάσης και της αντίστασης κατά της αρχής. Ανάμεσά τους και ο Ηλ. Παναγιώταρος για τα επεισόδια που προκλήθηκαν σε μία εκδήλωση του ναζιστικού αυτού μορφώματος το 2010 στη Λάρισα. Στο σκαμνί θα καθήσει επίσης και ο (πολύς) Δ. Κολτσίδας που έχει διαγραφεί από τη Χρυσή Αυγή (επειδή έχει απειλήσει χρυσαυγίτες που πρόσκεινται στον Ν. Μιχαλολιάκο) για τον ίδιο λόγο. Ο Κολτσίδας είναι άνθρωπος του Παναγιώταρου, αφού με δική του πρόταση ήταν υποψήφιος στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

HeliosPlus