Τέσσερα χρόνια βρίσκεται η χώρα στο καθεστώς της αιματηρής εποπτείας της τρόικας μπας και νοικοκυρευτεί το δημόσιο της σπατάλης και της ρεμούλας αλλά ακόμη και σήμερα χιλιάδες «συμπολίτες» μας συνεχίζουν να κλέβουν ασύστολα το κράτος – δηλαδή όλους εμάς- μπροστά στα μάτια μας.
Μόλις χτες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι η ολοκλήρωση της απογραφής των συνταξιούχων του Δημοσίου έδειξε ότι χιλιάδες πολίτες εισέπρατταν για σειρά ετών συντάξεις «μαϊμού» από τις οποίες το κράτος έχανε 1,3 εκατομμύρια ευρώ το μήνα !
Ήδη το δημόσιο έχει εισπράξει 42 εκατομμύρια από συνταξιούχους «μαϊμού» κάποιοι από τους οποίους μάλιστα έβαζαν στην τσέπη έως και το 2012 τις συντάξεις θανόντων συγγενών τους.
Δυστυχώς η κατάρα της κλοπής του δημοσίου χρήματος δεν σταματά σε κάποιους μικροαπατεώνες μεροκαματιάρηδες που προσπαθούν να ορθοποδήσουν βάζοντας στην τσέπη μια σύνταξη .Αφορά και επιστήμονες οι οποίοι οχυρώνονται πίσω από το λειτούργημά τους ,αδιαφορούν για το χρεοκοπημένο κράτος και τη δημόσια υγεία και πλουτίζουν με την ανάγκη του συνανθρώπου τους- θυμίζουν -αλίμονο- τους μαυραγορίτες της κατοχής.
Ξέρετε πόσες αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες έγιναν το 2013 με εντολή ιατρών : κρατηθείτε- σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ! Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ -δηλαδή πάνω από το 10% όλων των Ελλήνων κάθε ηλικίας υποβλήθηκε – στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς να χρειάζεται- σε τουλάχιστον μία από αυτές τις πανάκριβες και ,κάποιες φορές επιζήμιες για την υγεία- εξετάσεις επιβαρύνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία εκατοντάδες εκατομμύρια που θα μπορούσαν να είχαν δαπανηθεί σε άλλες ανάγκες !
Το αποκάλυψε στον «Βήμα fm» ο επικεφαλής του ΕΟΠΠΥ Δ. Κοντός αναφέροντας μάλιστα ότι η μπίζνα γιατρών και διαγνωστικών κέντρων ήταν τόσο κερδοφόρα ώστε η συνολική δαπάνη διαγνωστικών εξετάσεων εκτοξεύτηκε από τα 429 εκατομμύρια ευρω το 2012 σε 600 εκατομμύρια ευρω το 2013 ,και 700 εκατομμύρια ευρώ το 2014 !

Δηλαδή μέσα σε δυο χρόνια οι δαπάνες για διαγνωστικές εξετάσεις αυξήθηκαν πάνω από 60 % -λες κι οι Έλληνες ξαφνικά αρρώστησαν -ενώ υπήρξαν απίστευτες περιπτώσεις αυθαιρεσίας κατά τις οποίες οφθαλμίατροι και οδοντίατροι έγραφαν εξετάσεις για…προστάτη.

Φυσικά η πιο κραυγαλέα υπόθεση κλοπής δημοσίου χρήματος με την συνεργασία ιατρών ,φαρμακείων και φαρμακευτικών εταιριών αλλά και την συμπαιγνία πολιτικών και δημοσίων υπαλλήλων ήταν το πάρτι ντροπής ιατροφαρμακευτικών δαπανών που προσέγγιζε τα 6 δις ευρω το 2009 όταν σήμερα η συνολική δαπάνη δεν ξεπερνά τα 2 δις ευρω!
Λεπτομέρεια: το πάρτι «σχόλασε» όταν επενέβη η τρόικα και ζήτησε την παροχή φαρμάκων μόνον μέσω ηλεκτρονικής συνταγογράφησης – σε κάθε συνταγή που θα ελέγχεται από κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα να αναγράφεται το ΑΜΚΑ του ασθενή , τα στοιχεία του γιατρού και η πάθηση

Στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που τα τελευταία χρόνια τα φέρνουν πολύ δύσκολα βόλτα ζώντας κάτω από το όριο της φτώχειας. Υπάρχουν ,όμως, και κάποιοι που συνεχίζουν απτόητοι να ζουν παρασιτικά σε βάρος όλων μας -δικαιώνοντας περίτρανα το «μαζί τα φάγαμε» του Θ. Πάγκαλου.

Είναι στο χέρι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου να πάρει τώρα όλα τα αναγκαία μεταρρυθμιστικά μέτρα ώστε μην επιτρέψει να γυρίσουμε στο χτες όταν η τρόικα και οι ελεγκτές της αποχωρήσουν από την Ελλάδα.