Η αντιπαράθεση που ξεκίνησε με αφορμή τις εξαγγελίες του κ.Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, πέρα από τις όποιες πολιτικές προεκτάσεις είναι μια μοναδική ευκαιρία, να γίνει επιτέλους μια ουσιαστική συζήτηση πάνω στα πραγματικά προβλήματα της χώρας και των πολιτών. Το γεγονός ότι η ηγεσία του Σύριζα, επέλεξε να προσπαθήσει να κοστολογήσει το πακέτο των μέτρων που παρουσίασε είναι παρά τις αμφισβητήσεις θετικό, γιατί δίνει τη δυνατότητα και η συζήτηση και η αντιπαράθεση να γίνει με συγκεκριμένα δεδομένα που επιτρέπουν και στους πολίτες να κρίνουν την αξιοπιστία τους. Εξίσου θετικό είναι και το ότι μετά τις αρχικές γενικές αντιδράσεις, το υπουργείο Οικονομικών, αντέκρουσε με συγκεκριμένα επιχειρήματα και στοιχεία το κόστος και τις επιπτώσεις των εξαγγελιών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τα τελευταία χρόνια οι πολίτες και ιδιαίτερα αυτοί που υποφέρουν, έχουν χορτάσει από πολωτικές συγκρούσεις και διχαστικές αντιπαραθέσεις που δεν μπαίνουν στην ουσία των προβλημάτων και έχουν ως μοναδικό στόχο τη συσπείρωση των δεδομένων κομματικών ακροατηρίων. Το τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης της κοινωνίας από τα κόμματα και η απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών είναι απόρροια αυτής ακριβώς της δημαγωγικής αντιπαράθεσης που αποφεύγει την ουσία και εξαντλείται είτε σε ιδεοληψίες, είτε σε παρωχημένες λογικές και αντιλήψεις.
Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία έχει πράγματι ανάγκη από βαθιές αλλαγές που θα της επιτρέψουν να ξεφύγει από την κρίση και να μπει επιτέλους σε ένα δρόμο ανάπτυξης. Είναι επίσης πασιφανές ότι οι πολίτες δεν πείθονται εύκολα από τις κατά καιρούς προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις, γιατί τις έχουν πληρώσει πολύ ακριβά μετεκλογικά. Η εποχή μας, μετά από όσα ζήσαμε και ζούμε τα τελευταία χρόνια, είτε βολεύει είτε όχι τα κόμματα, δεν προσφέρεται για εύκολες και ανέξοδες, στα λόγια, υποσχέσεις.
Ας γίνει λοιπόν με αφορμή τις εξαγγελίες του Σύριζα, μια ουσιαστική συζήτηση , για τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν, με νηφαλιότητα, επιχειρήματα, στοιχεία χωρίς κραυγές και λαϊκισμούς. Θα είναι προς το συμφέρον της χώρας, των πολιτών, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία για τα κόμματα και τους πολιτικούς, να ανακτήσουν τη χαμένη τους αξιοπιστία.

ΤΟ ΒΗΜΑ