«Ναι» στο τρίτο πακέτο


  • Αλλαγμένος και φιλικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο Μιλάνο, όπου σε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη είπε ότι θα υποστηρίξει την εφαρμογή ενός τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα, με το σκεπτικό ότι αυξάνεται η ρευστότητα και διευκολύνονται οι τράπεζες, αν το θελήσει η Ελλάδα.
  • Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ο πρόεδρος της ΕΚΤ δεν ήταν πιεστικός, όπως κατά την προηγούμενη συνάντησή τους τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες. Ο κ. Χαρδούβελης εξέφρασε όμως την αντίθεση της κυβέρνησης για την εφαρμογή και νέου προγράμματος.
Προτίμησε τα ψάρια


  • Υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών ή στέλεχος επιχείρησης στον ιδιωτικό τομέα; Στο δίλημμα ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θανάσης Σκορδάς απεφάνθη. Την περασμένη Πέμπτη στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών Σελόντα ΑΕ ο πρώην υφυπουργός τοποθετήθηκε έπειτα από πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς στο διοικητικό συμβούλιο.
  • Κατά τις πληροφορίες, η θέση αυτή αποτελεί πρόκριμα για ευρύτερο ρόλο στην επιχειρούμενη ανασυγκρότηση του ίσως πιο ελπιδοφόρου και εξαγωγικού κλάδου του τομέα των τροφίμων στην Ελλάδα. Κυριακή κοντή γιορτή…
Ξέχασαν το γάλα


  • Μπορεί την περασμένη άνοιξη να ψηφίστηκαν το περίφημο πολυνομοσχέδιο και οι ρυθμίσεις για το γάλα που δοκίμασαν την κυβερνητική συνοχή, αλλά οι… «ουρές» είναι ακόμη εμφανείς στην αγορά. Και ουδείς φαίνεται να ενδιαφέρεται για την εφαρμογή του. Ούτε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αλλά ούτε και ο ΕΦΕΤ.
  • Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι συσκευασίες του παστεριωμένου και του γάλακτος υψηλής παστερίωσης. Ενώ καταργήθηκε ο χαρακτηρισμός του «φρέσκου γάλακτος», όλοι πουλάνε όλο το γάλα ως «φρέσκο».
  • Τουλάχιστον τρεις εταιρείες, δύο γαλακτοβιομηχανίες και μία μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ, αναγράφουν φαρδιά-πλατιά την ένδειξη «φρέσκο γάλα» στα προϊόντα τους. Η ένδειξη των 7 ημερών είναι ούτε λίγο ούτε πολύ «κρυμμένη».
Η μπίλια


  • Προχθές εκδόθηκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαιώνει την ελληνική κυβέρνηση σε βάρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υπόθεση των «δήθεν» κρατικών ενισχύσεων των Καζίνων Πάρνηθας και Θεσσαλονίκης.
  • Για την ιστορία, το θέμα προέκυψε όταν το Καζίνο Λουτρακίου κατήγγειλε στην ΕΕ το 2008 ότι η τιμή του εισιτηρίου στα καζίνα συνιστά «κρατική ενίσχυση». Η ΕΕ με μια «περίεργη» και αναιτιολόγητη απόφαση ζήτησε από τα καζίνα να πληρώσουν πρόστιμο 200 εκατ. ευρώ. Αυτή την απόφαση ακύρωσε το δικαστήριο. Ας τα δει ο κ. Γιούνκερ…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ