από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
 
 

Φοροδιαφυγή: Πράγματι θέλουν να την συλλάβουν;

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ο μόνος τρόπος για να μην υπάρχει καθόλου φοροδιαφυγή είναι να μην υπάρχουν καθόλου φόροι!  Αντίθετα, η βαριά φορολόγηση, ιδίως όταν δεν είναι ανταποδοτική, θεωρείται απλά ως καταλήστευση και προτρέπει τους πάντες να φοροδιαφύγουν. Όταν μάλιστα οι κρατικές υπηρεσίες δεν κυνηγούν αποτελεσματικά τους (μικρούς ή μεγάλους) φοροφυγάδες τότε απλώνεται ένα αίσθημα αδικίας σε όσους πληρώνουν κανονικά. Ούτε είναι αποδεκτό κάποιοι λίγοι να πληρώνουν δυσανάλογα πολλά για λόγους λαϊκισμού, ώστε να πληρώνουν ελάχιστα ή καθόλου κάποιοι άλλοι που εκβιάζουν τους πολιτικούς ή το κοινωνικό σύνολο.

Τα ελληνικό φορολογικό σύστημα είναι ένα πολύπλοκο συνονθύλευμα από αντιφατικούς νόμους και εγκυκλίους που διαρκώς μεταβάλλονται και δημιουργούν μία  αίσθηση χάους, προσωρινότητας και ανασφάλειας, ταλαιπωρούν αφάνταστα τον κόσμο, τους λογιστές και τους υπαλλήλους των ΔΟΥ και αποκλείουν  κάθε ατομικό ή επιχειρηματικό προγραμματισμό. Απουσιάζει τελείως η έννοια της προοπτικής. Όλα γίνονται για να βουλώσουμε τρύπες εδώ και τώρα και έχει ο Θεός μέχρι του χρόνου (που κατά πάσα πιθανότητα ο υπουργός θα έχει αντικατασταθεί).  Έμπρακτη έλλειψη ενδιαφέροντος για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Μια κοινωνία με τέτοιες αδικίες και αβεβαιότητες είναι γεμάτη αντικίνητρα στην πρόοδο, δημιουργεί εντάσεις και δεν μπορεί να λειτουργήσει ελεύθερα, αρμονικά και αποτελεσματικά.  Έτσι διώχνει τους νέους στο εξωτερικό, το χρήμα από την αγορά και τις σοβαρές επενδύσεις.

Τα όσα φορολογικά μέτρα έχουν ληφθεί ως τώρα έχουν απλά χαρακτήρα αρπαχτής με θύματα όσους τελούν σε ομηρία  (υπαλλήλους, συνταξιούχους, ιδιοκτήτες ακινήτων). Ειδικά οι υπέρμαχοι της φορολόγησης  της περιουσίας υποστηρίζουν υποκριτικά ότι τα ακίνητα αντιπροσωπεύουν ξέπλυμα "μαύρου χρήματος" και για τούτο πρέπει να φορολογηθούν άγρια. Αλλά, παρομοίως, μαύρο χρήμα μπορεί να αντιπροσωπεύουν και τα κοσμήματα, τα συλλεκτικά κομμάτια, τα ακριβά αυτοκίνητα (που συχνά ανήκουν σε "εταιρείες"), η ακριβή διασκέδαση, τα ταξίδια, το παίξιμο στο Καζίνο, οι off-shore εταιρείες και οι καταθέσεις, εγχώριες και εξωτερικού. Γι' αυτά όμως δεν γίνεται λόγος διότι τα περισσότερα είναι και δύσκολο να τα συλλάβεις.  Έτσι η εφορία στοχοποιεί βολικά τα  ακίνητα και εξαντλεί την αρπακτική και τιμωρητική της διάθεση επί δικαίων και αδίκων. Θύματα όσοι επένδυσαν καλοπροαίρετα σε ακίνητα, που αποτελούν και τη μεγάλη πλειοψηφία. Θύμα και ο τομέας των κατασκευών με κλείσιμο εταιρειών και με δεκάδες χιλιάδες ανέργων.

Τιμωρούν λοιπόν τους νομοταγείς νοικοκύρηδες και αφήνουν απ΄έξω τα λαμόγια  και τους μαφιόζους. Είναι τόσο απλό να τους πιάσεις, αν βέβαια το θέλεις: με τη συστηματική εφαρμογή του "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ"! Υποστηρίζεται όμως ότι κάποιοι πολιτικοί διαπλέκονται με μεγαλοπαράγοντες της αγοράς και γι' αυτό τους αφήνουν στο απυρόβλητο ενώ παράλληλα ευνοούν επιλεκτικά όσους υπηρετούν σε υπηρεσίες επιβολής του συστήματος: στη Βουλή, στο Δικαστικό,  στα Δημόσια  Έσοδα καθώς και τους Ενστόλους  που φρουρούν τους άρχοντες και καταστέλλουν τις διαδηλώσεις. Τα δε χρήματα για τις πρόσθετες αμοιβές και τα αναδρομικά τους αφαιρούνται από τις πιο ουσιαστικές προς τον πολίτη υπηρεσίες όπως η Παιδεία, η Υγεία και η Πρόνοια.
       

Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά. Πιο γρήγορα φθάνει ο πιτσαδόρος από την αστυνομία. Κάποιοι σκαλίζουν τα σκουπίδια και άλλοι  τόσοι κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα και διαμένουν στα ακριβότερα ξενοδοχεία, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα που διατηρούν υψηλή πληρότητα. Θα μπορούσαν αμέσως να τους εντοπίσουν , αν το ήθελαν. Αλλά και όταν εντοπιστούν σχεδόν κανείς δεν τιμωρείται όπως θα έπρεπε.

Το ξεδιάντροπο παράδειγμα της εξουσίας αλλά και η απαράδεκτη επαναψήφισή τους από τον κοσμάκη που τους καλοπιάνει  για να του κάνουν ρουσφέτια οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο που διαιωνίζει την κατάσταση. Άραγε μπορεί αυτός να σπάσει;
     

Για να αντιμετωπισθεί η φοροδιαφυγή πρέπει τουλάχιστον να εκλείψει το κίνητρο της συνενοχής από την πλευρά των αγοραστών με την καθιέρωση γενναίων φοροαπαλλαγών. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν το θέλουν και τώρα κατάργησαν όλες τις φοροαπαλλαγές. Έτσι, κανένας υπάλληλος ή συνταξιούχος δεν έχει πια κίνητρο να ζητήσει αποδείξεις αλλά αντίθετα προσπαθεί να μοιραστεί το ποσό που αντιστοιχεί στον  ΦΠΑ μαζί με τον επαγγελματία. Με τον τρόπο αυτό και ο ΦΠΑ δεν καταβάλλεται αλλά και ο επαγγελματίας δεν δηλώνει το αντίστοιχο φορολογητέο εισόδημα.

Αν όμως αποφασίσουν ποτέ να συλλάβουν πραγματικά τη φοροδιαφυγή θα χρειασθούν:

1. Οργάνωση και επανεκπαίδευση του Κράτους ώστε να παρέχει τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνεται (ανταποδοτικότητα φορολογίας).  Απόλυση όσων κρατικών υπαλλήλων χρηματίζονται ή αδιαφορούν συστηματικά ή ταλαιπωρούν άδικα τους πολίτες. Μόνον τότε θα νιώσει ο πολίτης ότι καλώς πληρώνει φόρους.

2. Σταθερή φορολογική πολιτική, τουλάχιστον για 5 χρόνια, ώστε να φύγει η αίσθηση της προσωρινότητας των μέτρων. Όχι αιφνιδιασμοί με απρόσμενες αλλαγές και χωρίς προηγούμενο διάλογο. Ποτέ ξανά φόροι αναδρομικής ισχύος.

3. Δίκαιη και αναλογική (όχι εκθετική και ασύμμετρη) φορολόγηση. Μέτριοι συντελεστές φορολόγησης και σε αναλογία μέχρι 2:1 (όπως ισχύει στις περισσότερες χώρες) και όχι το εξωφρενικό 20:1  όπως είναι σήμερα στον ΕΝΦΙΑ.

4. Από την αστυνομία μπορείς να ξεφύγεις αλλά από τα μάτια του γείτονα όχι! Συστηματική λοιπόν εκπαίδευση και ενημέρωση του κόσμου και καθιέρωση πάγιων και δυνατών κινήτρων για τη στράτευση του πληθυσμού κατά της φοροδιαφυγής και την καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης.  Πρόθυμη αξιοποίηση σχετικών καταγγελιών.  

5. Πάγια εφαρμογή του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, αλλά και συνταγματικά κατοχυρωμένη εγγύηση των υγειών καταθέσεων ώστε να μη διαφεύγει το χρήμα στο εξωτερικό. Παραδειγματική τιμωρία των εκ συστήματος φοροφυγάδων κάθε επιπέδου.

Όσο δεν γίνονται αυτά η παραοικονομία  και η φοροδιαφυγή θα ανθίζουν.Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (33)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  φοροδιαφυγή και..."φοροδιαφυγή" | 21/09/2014 00:50
  Πολύ καλό το άρθρο αλλά πρέπει να ξέρουμε όλοι μας ότι στις περισσότερες δυτικές χώρες υπάρχει απαλλαγή των επαγγελματιών από την απόδοση του ΦΠΑ μέχρι τις 25.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα. Ο λόγος που γίνεται αυτό δεν είναι επειδή τα φορομανή κράτη (κατά το τοξικομανή) θέλουν να δείξουν κοινωνικό πρόσωπο και άλλα τέτοια ανύπαρκτα, αλλά γιατί γνωρίζουν καλά ότι μέχρι το ποσό αυτό (25.000), δηλωθούν δεν δηλωθούν, κοπούν δεν κοπούν αποδείξεις, ότι μα ότι και να γίνει, είτε την ίδια στιγμή (βλέπε καύσιμα στο αυτοκίνητο) είτε την επόμενη στιγμή (βλέπε σουπερ μάρκετ), το χρήμα αυτό θα φτάσει να δοθεί για πληρωμή σε επιχείρηση η οποία θα το αποδώσει σαν ΦΠΑ ή σαν άλλο φόρο της. Όμως, στο εν το μεταξύ, το χρήμα αυτό που "καρπώνεται" ο φοροφυγάς επαγγελματίας ή μισθωτός όταν δεν πληρώνει ΦΠΑ ή άλλο φόρο δηλαδή όταν δεν κόβει απόδειξη ή δεν ζητάει να του κόβουν απόδειξη, έχει ανακυκλωθεί έως και 9 φορές (στην πραγματική οικονομία). Επίσης, μία άλλη αναλογία που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι όπως μας ζητά χρήματα για να πάρει τη δόση του ένας που έχει εθιστεί στα ναρκωτικά κι εμείς δεν του δίνουμε, έτσι, όταν το κράτος μάς ζητάει όλο και περισσότερους φόρους μόνο και μόνο επειδή έχει εθιστεί στην αδηφαγία δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τους πάρει. Πρέπει πρώτα να αποτοξινωθεί !
  Θεόδωρος Γαλαριώτης
  απάντηση00
   
   
  Μπραβο. | 14/09/2014 14:11
  Εξαιρετικο αρθρο . Μπραβο . Ειναι καιρος να αφησουν ησυχα τα θυματα της κρισης και να στραφουν εκει που υπαρχει παρανομος πλουτισμος .Και αν κρινω απο αυτα που συμβαινουν το καλοκαιρι στα νησια τα ποσα που μπαινουν αφορολογητα στις τσεπες των επιτηδιων εινα τεραστια .
  Κ κ
  απάντηση30
   
   
  Explanation of a few negatives created by the stupid Greek taxation laws.(you're almost there Mr Κάζη.) | 13/09/2014 02:52
  The people who say that taxes must be raised to help the economy are out of their minds. Their desire to "help the economy" instead causes inadequate incomes, low wages, high prices, shoddy merchandise, product unavailability, product discontinuation, lost jobs, mortgage foreclosures, rental evictions, sheriff sales, homelessness, poverty, crime, chronic recessions, and a loss of purchasing power for all governments. It's time to end the power of government to create such messes with a tax ceiling. WE NEED A. constitutional amendment that prevents government from taking more than 10 percent of the income of any person, family, or business.
  D/G.
  απάντηση50
   
   
  Ας δόση το κράτος φόροαπαλαγιες... | 12/09/2014 22:43
  Σε ελεύθερους επαγγελματίες και εκεί που νομηζη ότι δεν πληρώνουν ...και να τους ανάγκαση να τα ρίχνουν στην αγορά . να σταματήση το κλέφτες και αστυνόμοι ....
  Christos
  απάντηση00
   
   
  είναι βέλτιστον για τον φορολογούμενο να φοροδιαφεύγει | 12/09/2014 19:50
  Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα είναι βέλτιστον για τον φορολογούμενο να φοροδιαφεύγει. Δεν γίνονται έλεγχοι, δεν υπάρχουν κυρώσεις κ.λπ. Κατά τα άλλα όπως γνωρίζετε αγαθά με χαμηλή ελαστικότητα πρέπει να φορολογούνται περισσότερο. Ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι υποστελεχωμένος και, δυστυχώς, ευρίσκεται εις άρρηκτη σχέση με την πολιτική. Ο ελεγκτικός μηχανισμός έπρεπε να αποτελείται από στελέχη μόνιμα τα οποία αξιολογούνται αντικειμενικά και δεν διορίζονται από τα κόμματα. Δεν είναι εύκολον να περιορίσομε την φοροδιαφυγή διότι κατά το παρελθόν ελειτούργησε ως δημοσιονομικός μηχανισμός στηρίξεως της μεσαίας τάξεως η οποία, φυσικά, όπως και η ανωτέρα, είναι παρασιτική και μη παραγωγική.
  Ι. Αυλακιώτης
  απάντηση00
   
   
  Εμεις δεν θέλουμε , όχι αυτοί | 12/09/2014 18:42
  Αν θέλαμε ΕΜΕΙΣ να συλλάβουν ΑΥΤΟΙ τη φοροδιαφυγή, θα είμαστε εξω από τη Βουλή και θα τους αναγκάζαμε να το κάνουν ή θα τους είχαμε αλλάξει και τα φώτα αλλά και σαν πολιτικές οντότητες. Το γεγονός ότι ΑΥΤΟΙ δεν κάνουν το παραμικρό προς την κατεύθυνση της φοροδιαφυγής είναι γιατί εμείς δεν θέλουμε να κάνουν τίποτα.
  GRE Koul
  απάντηση20
   
   
  Ερωτήσεις | 12/09/2014 18:20
  -Ποιός ειναι το "ΚΡΑΤΟΣ" κ. Κάζη;; (που πληρώνεται) Εσύ κι' εγώ και όλοι μας . -Πως έγινε σε 2-3 δεκαετίες όλοι-ΜΑ ΟΛΟΙ- να έχουν ενα και δύο και τρία ακίνητα;;; -Που βρέθηκε τόσο χρήμα για να "επενδύσου" (οπως το λές) σε τούβλα;; -Ποίοι ειναι τα "λαμόγια" και οι φοροφυγάδες, όνομα δεν έχουν;;; -Η μήπως πρέπει να κοιτάξουμε στον καθρέφτη για να τους βρούμε;; -Ισως ο Πάγκαλος έπρεπε να πει "Μαζί τα κλέβαμε και μαζί τα φάγαμε". Ολα τα άλλα ειναι τα ίδια και τα ίδια που έχουμε μπουχτίσει να τ'άκούμε απο τον ενα και τον άλλο.
  Dimos
  απάντηση04
   
   
  ποτε το θελησαν πραγματικα | 12/09/2014 18:04
  η αντιληψη οτι επιθυμουν να παταξουν την φοροδιαφυγη ,την εισφοροδιαφυγη κλπ και να λυσουν τα ταμειακα προβληματα του τοπου και των ασφ. ταμειων ειναι τουλαχιστον αστεια. ολα κινουντα τωρα αλλα και στο παρελθον στην λογικη της αρπαχτης. εαν το θελανε θα ειχε γινει ηδη.δεν ειναι αδυναμια μυαλων αλλα πολιτικης βουλησης. και μην παει το μυαλο σε βουλευτες και υπουργου [ αυτοι ειναι μαριονετεςτου συστηματος]. στο παρασκηνιο παιζοταν και παιζεται . γ.γ υπουργειων κλπ παιζουν την μοιρα του ελλ. Λαου.δυστηχως.
  gevrgios
  απάντηση00
   
   
  Φοροδιαφυγη:θελουν πραγματι να τη συλλαβουν; | 12/09/2014 15:23
  Ααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα;χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
  Abdul
  απάντηση911
   
   
  Ρε τι καυμός αυτή η ... κουκούλα ! | 12/09/2014 15:10
  Μου αρέσει το άρθρο. Με τρελαίνει ! Μού βγάζει από μέσα μου τα βαθύτερα γονίδια του Εθνους. Αλήθεια ποιός δεν ονειρεύτηκε να φοράει την κουκούλα και να δείχνει ποιόν (κυρίως γείτονα) να πάρουν γιά την Καισαριανή? Φαντάσου η κουκούλα να αποκτήσει και θεωρητική υποδομή. Σαν να λέμε χαφιεδισμός λαικής βάσεως, από το λαό γιά το λαό με όργανο το λαό. Χαφιέδες όλων των εθνών ενωθείτε. Το Ελληνικό Κράτος έχει ανάγκες και σας προσφέρει κύρος και κοινωνική καταξίωση στο πανάρχαιο άθλημά σας. Τρέξτε όσο προλαβαίνετε. Γιατί όσο να το κάνεις, με 10 εκατομμύρια καλά εκπαιδευμένους χαφιέδες οι τιμές θα πέσουν. Τρέξτε τώρα που γυρίζει ( καρφώνει θέλω να πώ) !
  gkam
  απάντηση733
   
   
   
  Μου θυμίσατε τον Δ. Παπαγιαννόπουλο! | 12/09/2014 13:36
  Επανεξετάστε την πρόταση Νο 4., κ. Κάζη. Ανεξάρτητα από την δυσκολία του πως θα γνωρίζει ο γείτονας την φοροδοτική συμπεριφορά του συμπολίτη του, ποιος θα τον ενημερώσει, κτλ. η πρότασή σας οδηγεί στον χαφιεδισμό και στην αναξιοπρέπεια. Αν θέλετε να τιμωρήσετε όποιον συμπεριφέρεται αντικοινωνικά (φοροφυγά, λαμόγιο, πολιτικό, κτλ) χτυπήστε τον εκεί που πονάει: στερήστε του την κοινωνική αναγνώριση. Εκπαιδεύστε λοιπόν την κοινωνία στην προσωπική ευθύνη για το γενικό καλό και στην κοινωνική συνείδηση. Σαν τιμωρία θα αρκούσε λ.χ. αν ένας καταστηματάρχης έδειχνε με τον δάχτυλό του την πόρτα του μαγαζιού του στον γνωστό για την αντικοινωνική του συμπεριφορά λέγοντάς του: "πηγαίνετε, σας παρακαλώ, κύριε. Εσάς δεν σας θέλω για πελάτη". Έτσι απλά, χωρίς φωνές και χωρίς χαφιεδισμούς. Αν και μεταξύ μας, θα έμενα ικανοποιημένος και με το ανεπανάληπτο „όοοοοξω, ρεε“ του Παπαγιαννόπουλου :-).
  αντώνης
  απάντηση1113
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Innovation, Efficiency, Speed, Accuracy | 12/09/2014 12:34
  Η Μέρκελ πρόσφατα προσέλαβε ψυχολόγους για να την βοηθήσουν στο κυβερνητικό έργο. Σε τι διαφέρει ο όμως ο ψυχολόγος από τον δικηγόρο ; Ο ψυχολόγος γνωρίζει καλύτερα από τον δικηγόρο την ανθρώπινη φύση. Ο δικηγόρος από την άλλη μπορεί να γράψει έναν νόμο συμβατό με τους υπόλοιπους. όμως ο νόμος δεν αρκεί να είναι θεωρητικά σωστός πρέπει να είναι και αποδοτικός. Και για να είναι αποδοτικός πρέπει να λαμβάνει υπόψη του την ανθρώπινη φύση (οι πολίτες είναι άνθρωποι ως γνωστόν). Ας φτιάξουν λοιπόν μια επιτροπή από 10 ψυχολόγους,5 δικηγόρους, 3 οικονομολόγους, 2 πληροφορικούς και 1 θεολόγο και ας της αναθέσουν να μεταρρυθμίσει το φορολογικό σύστημα. Να δούμε τι θα προτείνει.
  IESA
  απάντηση97
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Οι φοροι | 12/09/2014 11:57
  Καλη η θεωρητικη σκοπιση του θεματος "φοροι" αλλα δεν εχω διαβασει ποτε τιποτα για την ουσια. Ποσο φορο πρεπει να πληρωνουν οι πολιτες για να λειτουργει το κρατος αλλα παραλληλα να αναπτυσεται και η οικονομια? Ποια ειναι η οροφη στα εξοδα ενος κρατους σε ποστο του ΑΕΠ? Απο εκει πρεπει να ξεκιναει η θεσπιση φορολογικων κανονων. Το καλο μας συνταγμα, ναι μεν λεει να προσφερουν οι πολιτες αναλογα με τις δυναμεις τους αλλα αφηνει ανοιχτα τα θεματα αναπτυξης και αφηνει εντελως ανοιχτα τα εξοδα ενος αδηφαγου κρατους. Ουτε καθοριζει οτι σκοπος του κρατους πρεπει να ειναι η ισχυρη οικονομια που εξασφαλιζει και την ασφαλεια του κρατους και των πολιτων του. Και οι οικονομια αναπτυσεται χωρις φορους.
  stamos
  απάντηση203
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Μεσαιωνικη νοοτροπια σε μεσαιωνικο κρατος | 12/09/2014 11:42
  Οταν η τηρηση των νομων εξαρταται απο ποιος εισαι και τι δηλωσεις οτι εισαι, τοτε ο καθενας αποφασιζει μονος του τι ειναι σωστο και λαθος, ηθικο και ανηθικο. Και παντα το σωστο και το ηθικο συμπιπτει με το ιδιον συμφερον. Δεν πληρωνεις φορους η φοροδιαφευγεις; Αν εισαι "δικτυομενος" η "αριστερος" δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα. Εδω ολοκληροι βουλευτες δεν πληρωναν χαρατσι γιατι ειναι "ανηθικο" και οχι μονο δεν τους εκοψαν το κ...., αλλα ο σοφος λαος του ξαναεστειλε στην βουλη. Τα παντα ειναι θεμα παιδειας και παιδεια δεν υπαρχει. Το χρημα εγινε η μοναδικη αξια. Γι αυτη την αξια κανουμε τα παντα (λαμογιες, αρπακτες, εκμεταλλευση γονιων, συγγενων και φιλων κ.α) και αισθανομαστε και μαγκες.
  sakis
  απάντηση345
   
   
  Καλά | 12/09/2014 11:21
  πώς θα αλλάξει κάτι αν δεν το θέλουμε; το πως πρέπει να γίνεται η φορολόγηση δεν χρειάζεται να το εφεύρουν οι δικοί μας. αν θέλουν να αντιγράψουν κάποιο σύστημα του εξωτερικού. Μα δεν θέλουν! Το κυριότερο όμως είναι η σταθερότητα του φορολογικού συστήματος. Πόσες φορές και μάλιστα από όλες τις κυβερνήσεις χωρίς εξαίρεση μας είπαν ότι θα το κάνουν, αλλά όπως και εσείς συμπεράνατε δεν θέλουν!
  Αρίστος
  απάντηση211
   
   
   
  Πως θα αλλάξουμε νοοτροπία; | 12/09/2014 11:11
  "στράτευση του πληθυσμού" σημαίνει στη γλώσσα του Νεοέλληνα ρουφιάνοι. Κατά τα άλλα χαιρόμαστε όταν μας λένε στη τηλεόραση, ο τάδε επώνυμος ή η τάδε ηθοποιός πιάστηκε "κλέβω ν οπώρες"
  Αρίστος
  απάντηση192
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  πλαστικο χρημα | 12/09/2014 09:58
  Ο τύπος που φοροδιαφεύγει δεν είναι απαραίτητο να έχει δικό του σπίτι.Μπορεί να ενοικιάζει.Θα έχει το ακριβό του αυτοκίνητο.Θα δίνει μαύρα λεφτά στη φιλιπινέζα που του κρατάει τα παιδιά.Μαύρα λεφτα στην αλβανίδα που του καθαρίζει το σπίτι.Μαύρα λεφτα στον υδραυλικό και τον ηλεκτρολόγο που του επισκευάζουν ζημιές.Μαύρα λεφτά στο βενζινάδικο, μαύρα λεφτα στις αγορές του, μαύρα λεφτά στον καθηγητή που του παραδίδει ιδιαίτερα στο παιδί του, μαύρα λεφτα στα φροντιστήρια, στις ταβέρνες, στα ρούχα, στο συνεργείο.Συνεπώς, αυτόν δεν μπορεί να τον πιάσει κάποιος ούτε από το σπίτι, ούτε από τον τρόπο ζωής, ούτε ίσως και από τον τραπεζικό λογαρισμό.Μονο αν μπει πλαστικό χρημα (καρτες)στις δοσοληψιες
  gr
  απάντηση366
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Λωποδύτικη κυβέρνηση | 12/09/2014 09:09
  Καλά τα λέτε κ. Κάζη, αλλά με τους λωποδύτες που μπλέξαμε, δεν υπάρχει σωτηρία...
  nemecic
  απάντηση1915
   
   
   
  Για μιά ακόμη φορά, bravo! | 12/09/2014 08:09
  Γράψατε, κ. Κάζη, ένα εξαίρετο άρθρο. Συγχαρητήρια. Χρειάζονται βεβαίως εξειδίκευσι τα γενικά μέτρα, που προτείνετε, δεν είναι απλό το θέμα, αλλ' όπως λέγουν οι Βρεταννοί, your heart is in the right place! Επίσης, οι υπέρμαχοι του ληστρικού φόρου κατοχής ακινήτων λέγουν κι άλλα, πέραν της ανοησίας (ή κακοηθείας) ότι όλα τα ακίνητα έχουν αποκτηθή με μαύρο χρήμα, ουδέν των οποίων στέκει, αλλά βεβαίως η παράθεση τέτοιων απόψεων και η (για πολλοστή φορά) αντίκρουσή των εκφεύγει της κεντρικής ιδέας του σημερινού σας άρθρου.
  Ν. Πειρουνάκης
  απάντηση3015
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων