Εχουν αρχίσει ήδη να «τραβάνε το αυτί» της κυβέρνησης από τη Γερμανία, μετά τις «εξαγγελίες» για δήθεν φοροελαφρύνσεις: η αρχή έγινε με σχετικό δημοσίευμα της FAZ που υπενθυμίζει στην Ελλάδα το πόσα χρωστάει (60% ως ποσοστό του ΑΕΠ περισσότερα απ’ ότι πριν αρχίσει το πρόγραμμα…. «σωτηρίας») και συνιστά εμμέσως πλην σαφώς στην κυβέρνηση να κάτσει στα αυγά της – σύντομα θα της το πουν και πολύ πιο ξεκάθαρα οι αρμόδιες αρχές από το Βερολίνο. Αλλωστε, όπως έγραψαν χθες και οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, για να μείνουμε στα εκτός Ελλάδος, ο Σαμαράς τάζει χωρίς να έχει ρωτήσει την τρόικα…

Με μια λέξη, τα περί φοροελαφρύνσεων είναι απλώς παραμύθια. Δεν έχουν καμία βάση και δεν πρόκειται να ισχύσουν. Στην κυβέρνηση, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά.

Όμως, είναι πλέον προφανές ότι αισθάνονται και οι ίδιοι ότι εισερχόμαστε πλέον σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο εν όψει της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας, που είτε θα καταστεί αδύνατη από την παρούσα Βουλή, είτε, αν συγκεντρωθεί τελικά ο αριθμός 180, πράγμα πάρα πολύ δύσκολο, αυτό θα πυροδοτήσει τρομακτική πολιτική ένταση με άδηλες σήμερα συνέπιες.

Και επειδή παρά τα όσα λένε στην κυβέρνηση το ξέρουν και αυτό, είναι εντυπωσιακό ότι στη φαρέτρα με τα φόβητρα μπήκαν τώρα ξαφνικά το Ιράκ, το ισλαμικό κράτος, αλλά και η Ουκρανία και άλλες διεθνείς κρίσεις.

Την αρχή έκανε στη ΔΕΘ ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τώρα διάφοροι έχουν βγει στο κλαρί από χθες και κράζουν για τις απειλές που δέχεται η Ελλάδα από τις διεθνείς κρίσεις…

Εντάξει, το πράγμα αρχίζει και γίνεται κάτι σαν πολιτική Μόντι Πάιθονς: δεν είναι δυνατόν να σκέφτονται στα σοβαρά ότι μπορεί τώρα να τρομοκρατούν πολιτικά και να θολώνουν τα νερά μέσω Βαγδάτης ή Ντονέτσκ! Εχει και η φαντασία τα όριά της!

Ελεος: κάποτε, η δουλειά αυτή γινόταν με το «μας πετάνε έξω από το ευρώ», ή με το «η Ελλάδα θα γίνει Αργεντινή» (η οποία δε, χθες έβαλε στους πάντες τα γυαλιά με τη συμφωνία με το Πεκίνο!…)

Τώρα να μας λένε ότι πρέπει να προσέξουμε μην χάσει την εξουσία η κυβέρνηση γιατί κινδυνεύουμε από τους τζιχατζιστές, ε, πραγματικά, αμάν πια…

Εντάξει: σε λίγο, θα βγουν και οι εξωγήινοι, θα αναστηθούν οι Αζτέκοι και ο κόμης Δράκουλας…

Ντροπή!