Δεν θέλει ανοιχτό μέτωπο με την Εκκλησία η κυβέρνηση (ήδη έχει με τους ενστόλους και με τις παρενέργειες του ΕΝΦΙΑ) και αυτός είναι ο λόγος που δόθηκε εντολή να αποσυρθεί το σύμφωνο συμβίωσης από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Οπως μου εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο πρόκειται να αρχίσει την Τρίτη, αλλά σε αυτό δεν θα περιλαμβάνεται καμία διάταξη και δεν πρόκειται να κάνει δεκτή καμία τροπολογία που αφορά το σύμφωνο συμβίωσης. Το εντυπωσιακό είναι ότι το ΠαΣοΚ (το οποίο ως την τελευταία στιγμή επέμενε για την ψήφισή του) κάνει και αυτό πίσω: «Το σύμφωνο συμβίωσης ορίζεται από το Οικογενειακό Δίκαιο, καμία σχέση δεν έχει με το Αντιρατσιστικό και προτού έρθει στη Βουλή θα πρέπει να γίνει αρκετή συζήτηση για τις οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές και θρησκευτικές επιπτώσεις που θα έχει. Τέτοια θέματα δεν είναι του παρόντος» μου είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.


Περί εγκληματικής οργάνωσης

Το άλλο κυβερνητικό αγκάθι, αυτό που δημιουργήθηκε ξαφνικά με την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα και τον χαρακτηρισμό μιας ομάδας ως εγκληματικής οργάνωσης όταν από τη δράση της έχει και οικονομικά οφέλη, φαίνεται πως οδεύει προς επίλυση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου εξηγεί ότι αυτό αποτελεί κάποια εισήγηση-πρόταση την οποία ο ίδιος (και η κυβέρνηση) δεν υιοθετεί, αφού αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε αυτομάτως αποφυλακίζονται οι χρυσαυγίτες: «Δεν πρόκειται να την κάνω δεκτή, πάει τελείωσε, και ας μη φωνάζουν ή διαμαρτύρονται άδικα» λέει, θέλοντας οριστικά να κλείσει τη συζήτηση.


Χρυσαυγίτες ματαίωσαν αγώνα ποδοσφαίρου

Συνέβη κι αυτό. Επειδή στην ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας επρόκειτο να εμφανιστεί και ο προφυλακισμένος χρυσαυγίτης βουλευτής Μαγνησίας Π. Ηλιόπουλος (ο οποίος θεωρείται ένας από τους υπαρχηγούς του επίσης προφυλακισμένου Ηλ. Κασιδιάρη) και οι χρυσαυγίτες ήταν έτοιμοι να διοργανώσουν σόου (και παράλληλα να υπάρξουν διαδηλώσεις από αντιρατσιστικές οργανώσεις), η τοπική Αστυνομία ζήτησε να αναβληθεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας για το Κύπελλο Ελλάδος. Πρόκειται για τον αγώνα Λάρισα – Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος αναβλήθηκε για τη Δευτέρα.


Η Αμφίπολη και η Πόλα Ρούπα

Είναι γνωστό ότι ο υπουργός Πολιτισμού Κ. Τασούλας αντιμετωπίζει τις απορίες των «γαλάζιων» βουλευτών για το τι κρύβει η Αμφίπολη είτε με χιούμορ είτε με ειρωνεία είτε με αυτοσαρκασμό. Εδώ και ημέρες τον ρωτούσαν οι «γαλάζιοι» βουλευτές ποιον κρύβει η Αμφίπολη και αυτός απαντούσε… «ευρωβουλευτή» ή «από ευρωβουλευτή και πάνω». Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου (η οποία εκλέγεται στην ίδια εκλογική περιφέρεια με τον υπουργό) πήρε πρωτοβουλία (εκ μέρους των παραπονούμενων «γαλάζιων» βουλευτών) να λύσει το μυστήριο. Τηλεφωνεί στον υπουργό Πολιτισμού και του λέει: «Θα μου πεις τέλος πάντων, Κώστα, ποιον ψάχνεις στην Αμφίπολη; Θα μου αποκαλύψεις το μυστικό της;». Ο κ. Τασούλας πήρε το γνωστό ύφος του και της λέει δήθεν εμπιστευτικά (με σκοπό πάντοτε να την μπερδέψει): «Ψάχνουμε την… Πόλα Ρούπα, αλλά μην το πεις στον Κικίλια. Εκεί πιστεύουμε ότι κρύβεται…».


Οταν ο Βορίδης γνώρισε τον… μάγο

Ισως οι περισσότεροι να μην το γνωρίζετε αλλά στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ως δικηγόρου ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης τα πέρασε δύσκολα. Τα θυμήθηκε όταν συνάντησε μια ομάδα νέων δικηγόρων και κυρίως όταν άκουσε τα προβλήματά τους: «Οταν άρχισα να δικηγορώ, νοίκιασα ένα γραφείο σε μια παλιά πολυκατοικία στην οδό Ιπποκράτους. Δεν ερχόταν κανένας να με δει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή στο διπλανό γραφείο υπήρχε ένας… μάγος και στο μπαλκόνι μου ήταν καμιά δεκαριά πεθαμένα περιστέρια. Ποιος θα ερχόταν σε ένα δικηγορικό γραφείο που δίπλα είχε έναν… μάγο; Ερχονταν βεβαίως να δουν τον μάγο, αλλά δεν έρχονταν σ’ εμένα. Πέρασα δύσκολα, έως ότου ο πατέρας μου μού είπε ότι ένα πιάτο φαΐ βρίσκεται στο σπίτι εάν θέλω να μετακομίσω εκεί». Οι νέοι δικηγόροι τον άκουγαν έκπληκτοι, αλλά ο Μάκης Βορίδης πέρασε αμέσως στην… αντεπίθεση: «Γι’ αυτό τώρα που έγινα πολιτικός και υπουργός προσπαθώ να βοηθάω πάντοτε τους νέους δικηγόρους».
Νικολόπουλος


και… ψεκασμένοι

Πυρ και μανία εξακολουθεί να είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας με τον βουλευτή Ν. Νικολόπουλο για το απαράδεκτο υβριστικό tweet του προς τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ. Και κυρίως επειδή δέχθηκε επικρίσεις όταν αποκάλεσε τον κ. Νικολόπουλο «ψεκασμένο»: «Αν δεν πω τον Νικολόπουλο ψεκασμένο, ποιον θα πω;» λέει, με τη σημείωση ότι ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έχει σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη, ομιλεί λίγα ελληνικά και στήριξε τις ελληνικές θέσεις.

Γιατί ο Μουφτής έγινε… Ολυμπιακός

Θέλησε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος να βγάλει μία αναμνηστική φωτογραφία με τους μουφτήδες, τους οποίους συνάντησε (ως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων) στη Θράκη. Και ενώ οι μουφτήδες πήραν πόζα δίπλα στο υπουργό και ήταν έτοιμοι να βγάλουν τη φωτογραφία, γυρίζει ο κ. Λοβέρδος και λέει στον έναν: «Δεν μου λέτε σοφολογιότατε, μεταξύ μας τώρα, τι ομάδα είστε;». Ο μουφτής δεν αιφνιδιάστηκε από την ερώτηση και είπε με χαμηλή φωνή στον υπουργό: «Ε, ε,τι να πω, είμαι Ολυμπιακός…». Αλλά πριν προλάβει να ολοκληρώσει την φράση του πετάχτηκε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής και αποκάλυψε το μυστικό: «Ξέρετε κύριε υπουργέ, ο σοφολογιότατος είχε ενημερωθεί για τις ποδοσφαιρικές σας προτιμήσεις προτού να ζητήσετε να τον δείτε». Ήθελε ο υπουργός να ρωτούσε τπν Μουφτή και για τους νέους παίχτες που απέκτησε η ομάδα και για την πορεία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά, μετά τα όσα είπε ο κ. Καλαντζής του κόπηκε η όρεξη.

HeliosPlus