από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
 
 

Τέλος στο σύμφωνο συμβίωσης

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Δεν θέλει ανοιχτό μέτωπο με την Εκκλησία η κυβέρνηση (ήδη έχει με τους ενστόλους και με τις παρενέργειες του ΕΝΦΙΑ) και αυτός είναι ο λόγος που δόθηκε εντολή να αποσυρθεί το σύμφωνο συμβίωσης από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Οπως μου εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο πρόκειται να αρχίσει την Τρίτη, αλλά σε αυτό δεν θα περιλαμβάνεται καμία διάταξη και δεν πρόκειται να κάνει δεκτή καμία τροπολογία που αφορά το σύμφωνο συμβίωσης. Το εντυπωσιακό είναι ότι το ΠαΣοΚ (το οποίο ως την τελευταία στιγμή επέμενε για την ψήφισή του) κάνει και αυτό πίσω: «Το σύμφωνο συμβίωσης ορίζεται από το Οικογενειακό Δίκαιο, καμία σχέση δεν έχει με το Αντιρατσιστικό και προτού έρθει στη Βουλή θα πρέπει να γίνει αρκετή συζήτηση για τις οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές και θρησκευτικές επιπτώσεις που θα έχει. Τέτοια θέματα δεν είναι του παρόντος» μου είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Περί εγκληματικής οργάνωσης

Το άλλο κυβερνητικό αγκάθι, αυτό που δημιουργήθηκε ξαφνικά με την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα και τον χαρακτηρισμό μιας ομάδας ως εγκληματικής οργάνωσης όταν από τη δράση της έχει και οικονομικά οφέλη, φαίνεται πως οδεύει προς επίλυση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου εξηγεί ότι αυτό αποτελεί κάποια εισήγηση-πρόταση την οποία ο ίδιος (και η κυβέρνηση) δεν υιοθετεί, αφού αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε αυτομάτως αποφυλακίζονται οι χρυσαυγίτες: «Δεν πρόκειται να την κάνω δεκτή, πάει τελείωσε, και ας μη φωνάζουν ή διαμαρτύρονται άδικα» λέει, θέλοντας οριστικά να κλείσει τη συζήτηση.

Χρυσαυγίτες ματαίωσαν αγώνα ποδοσφαίρου

Συνέβη κι αυτό. Επειδή στην ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας επρόκειτο να εμφανιστεί και ο προφυλακισμένος χρυσαυγίτης  βουλευτής Μαγνησίας Π. Ηλιόπουλος (ο οποίος θεωρείται ένας από τους υπαρχηγούς του επίσης προφυλακισμένου Ηλ. Κασιδιάρη) και οι χρυσαυγίτες ήταν έτοιμοι να διοργανώσουν σόου (και παράλληλα να υπάρξουν διαδηλώσεις από αντιρατσιστικές οργανώσεις), η τοπική Αστυνομία ζήτησε να αναβληθεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας για το Κύπελλο Ελλάδος. Πρόκειται για τον αγώνα Λάρισα - Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος αναβλήθηκε για τη Δευτέρα.

Η Αμφίπολη και η Πόλα Ρούπα

Είναι γνωστό ότι ο υπουργός Πολιτισμού Κ. Τασούλας αντιμετωπίζει τις απορίες των «γαλάζιων» βουλευτών για το τι κρύβει η Αμφίπολη είτε με χιούμορ είτε με ειρωνεία είτε με αυτοσαρκασμό. Εδώ και ημέρες τον ρωτούσαν οι «γαλάζιοι» βουλευτές ποιον κρύβει η Αμφίπολη και αυτός απαντούσε... «ευρωβουλευτή» ή «από ευρωβουλευτή και πάνω». Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου (η οποία εκλέγεται στην ίδια εκλογική περιφέρεια με τον υπουργό) πήρε πρωτοβουλία (εκ μέρους των παραπονούμενων «γαλάζιων» βουλευτών) να λύσει το μυστήριο. Τηλεφωνεί στον υπουργό Πολιτισμού και του λέει: «Θα μου πεις τέλος πάντων, Κώστα, ποιον ψάχνεις στην Αμφίπολη; Θα μου αποκαλύψεις το μυστικό της;». Ο κ. Τασούλας πήρε το γνωστό ύφος του και της λέει δήθεν εμπιστευτικά (με σκοπό πάντοτε να την μπερδέψει): «Ψάχνουμε την... Πόλα Ρούπα, αλλά μην το πεις στον Κικίλια. Εκεί πιστεύουμε ότι κρύβεται...».

Οταν ο Βορίδης γνώρισε τον... μάγο

Ισως οι περισσότεροι να μην το γνωρίζετε αλλά στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ως δικηγόρου ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης τα πέρασε δύσκολα. Τα θυμήθηκε όταν συνάντησε μια ομάδα νέων δικηγόρων και κυρίως όταν άκουσε τα προβλήματά τους: «Οταν άρχισα να δικηγορώ, νοίκιασα ένα γραφείο σε μια παλιά πολυκατοικία στην οδό Ιπποκράτους. Δεν ερχόταν κανένας να με δει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή στο διπλανό γραφείο υπήρχε ένας... μάγος και στο μπαλκόνι μου ήταν καμιά δεκαριά πεθαμένα περιστέρια. Ποιος θα ερχόταν σε ένα δικηγορικό γραφείο που δίπλα είχε έναν... μάγο; Ερχονταν βεβαίως να δουν τον μάγο, αλλά δεν έρχονταν σ' εμένα. Πέρασα δύσκολα, έως ότου ο πατέρας μου μού είπε ότι ένα πιάτο φαΐ βρίσκεται στο σπίτι εάν θέλω να μετακομίσω εκεί». Οι νέοι δικηγόροι τον άκουγαν έκπληκτοι, αλλά ο Μάκης Βορίδης πέρασε αμέσως στην... αντεπίθεση: «Γι' αυτό τώρα που έγινα πολιτικός και υπουργός προσπαθώ να βοηθάω πάντοτε τους νέους δικηγόρους».
Νικολόπουλος


και... ψεκασμένοι

Πυρ και μανία εξακολουθεί να είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας με τον βουλευτή Ν. Νικολόπουλο για το απαράδεκτο υβριστικό tweet του προς τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ. Και κυρίως επειδή δέχθηκε επικρίσεις όταν αποκάλεσε τον κ. Νικολόπουλο «ψεκασμένο»: «Αν δεν πω τον Νικολόπουλο ψεκασμένο, ποιον θα πω;» λέει, με τη σημείωση ότι ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έχει σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη, ομιλεί λίγα ελληνικά και στήριξε τις ελληνικές θέσεις.

Γιατί ο Μουφτής έγινε... Ολυμπιακός


Θέλησε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος να βγάλει μία αναμνηστική φωτογραφία με τους μουφτήδες, τους οποίους συνάντησε (ως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων) στη Θράκη. Και ενώ οι μουφτήδες πήραν πόζα δίπλα στο υπουργό και ήταν έτοιμοι να βγάλουν τη φωτογραφία, γυρίζει ο κ. Λοβέρδος και λέει στον έναν: «Δεν μου λέτε σοφολογιότατε, μεταξύ μας τώρα, τι ομάδα είστε;». Ο μουφτής δεν αιφνιδιάστηκε από την ερώτηση και είπε με χαμηλή φωνή στον υπουργό: «Ε, ε,τι να πω, είμαι Ολυμπιακός...». Αλλά πριν προλάβει να ολοκληρώσει την φράση του πετάχτηκε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής και αποκάλυψε το μυστικό: «Ξέρετε κύριε υπουργέ, ο σοφολογιότατος είχε ενημερωθεί για τις ποδοσφαιρικές σας προτιμήσεις προτού να ζητήσετε να τον δείτε». Ήθελε ο υπουργός να ρωτούσε τπν Μουφτή και για τους νέους παίχτες που απέκτησε η ομάδα και για την πορεία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά, μετά τα όσα είπε ο κ. Καλαντζής του κόπηκε η όρεξη.


HeliosPlus
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (18)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Χωρίς τους gay δεν εξαλείφετε ο Φασισμός στην Ελλάδα | 01/09/2014 18:52
  Όσο δεν περνάει το σύμφωνο συμβίωσης στον νόμο, τόσο θα δυναμώνει η Χρυσή Αυγή με τους κάθε λογής Σεραφείμ και Νικολόπουλους.... Την Χρυσή Αυγή σε λίγο θα την μνημονεύουν στις ορθόδοξες λειτουργίες. Πού πάει η Χώρα μας; Αυτή η χώρα του Σωκράτη, Αλκιβιάδη, Μεγαλέξανδρου, Καβάφη και Χατζηδάκι;
  Πέτροςς
  απάντηση124
   
   
   
  (4) | 30/08/2014 19:07
  Πλήρη αντιρατσιστικό θέλουμε τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση και χωρίς άλλα παρατράγουδα από τους υπερσυντηρητικούς, που έχουν κουράσει και έχουν εκθέσει την Ελλάδα όσο δεν πάει άλλο! Για το ΣΣ, ειλικρινά δεν ξέρω μήπως είναι προτιμώτερο να μην έρθει τώρα. Αν είναι να γίνει κανένα κωλόχαρτο, άσε πρώτα να βγει το ΣΣ της Κύπρου, που είναι ισχυρότατο νομικά, να το βλέπουν και οι δικοί μας να ξεστραβώνονται, ίσως και η δεύτερη καταδίκη από το ΕΔΑΔ. Και μετά πρέπει να μαζέψουμε 3000 άτομα για νέα προσφυγή.
  Dimitris T
  απάντηση1711
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  (3) | 30/08/2014 19:06
  Ποιές ήταν οι δύο πλευρές της λεγόμενης "αμφίπλευρης" διεύρυνσης, δεν έχω καταλάβει. Εγώ βλέπω να απευθύνεται μόνο στο ίδιο κοινό. Το κερασάκι στην τούρτα, που δεν ξέρω αν θα πρέπει να στείλουμε λουλούδια στον κ. Νικολόπουλο γι' αυτό, είναι η γκάφα που έκανε με τον Μπετέλ. Διεθνοποιήθηκε το οξύτατο πρόβλημα ομοφοβίας και τρανσφοβίας στην Ελλάδα. Αν τούτη την ώρα, μετά από όλα αυτά, έρθει το αντιρατσιστικό χωρίς το σεξ. προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, ενώ έχει γίνει σεισμός, και έρθει με κάτι άσχετες προς την Ελληνική πραγματικότητα πρόνοιες για άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων, θα πρόκειται για γελοιοποίηση. Εδώ και έγκλημα να γίνει σε βάρος gay ή trans, κάποιοι καγχάζουν.
  Dimitris T
  απάντηση1013
   
   
  (2) | 30/08/2014 19:02
  Η ΔΙΣ πατρικά καλοδέχεται το αντιρατσιστικό και υπαγορεύει με κάθε λεπτομέρεια το κείμενο που πρέπει να έχει ο νόμος, ΧΩΡΙΣ το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Ο Μπαλτάκος δηλώνει ότι το αντιρατσιστικό θα έρθει χωρίς το σεξ. προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου και ότι αυτό είναι οριστικό! Ο αποπεμφθείς γραμματέας του Υπ. Συμβουλίου, σύνδεσμος μεταξύ ΝΔ και ΧΑ, μιλάει σα να είναι ακόμα στο πόστο του. Σκιαγραφεί το πλάνο για διεύρυνση της ΝΔ μόνο προς την ακροδεξιά. Τα πάλαι ποτέ λεγόμενα κεντροδεξιά και φιλοευρωπαϊκά στλέχη της ΝΔ, απλά ανύπαρκτα. Ποιές ήταν οι δύο πλευρές της λεγόμενης "αμφίπλευρης" διεύρυνσης, δεν έχω καταλάβει.
  Dimitris T
  απάντηση88
   
   
   
  O ΦΟΒΕΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΟΥ 2014 | 30/08/2014 19:01
  Κατά τον τρομερό τουτο Αύγουστο η ομοφοβία και η τρανσφοβία χτύπησαν κόκκινο. Ο μητροπολίτης Γορτυνίας μας αποκάλεσε σκύλους, παραφράζοντας το λόγο του Ευαγγελιστή Ιωάννη (ο οποίος λέει κύνες και αν ήθελε να γράψει κίναιδους θα έγραφε κίναιδους). Αυτό είναι φετβά, γιατί αν υποβιβάζεται η αξία μου σε σκύλο, τότε ό,τι και να μου κάνει κάποιος, είναι σα να το κάνει σε σκύλο. Οι ομοβοφικές επιθέσεις, που αποτέλεσαν και μήνυμα, ότι μας περιμένει πογκρόμ. Το κόμματα όλα περίμεναν δυστυχώς σε αφωνία την τοποθέτηση της ΔΙΣ για το αντιρατσιστικό, για να δουν αν θα τηρήσει τη σκληρή γραμμή.
  Dimitris T
  απάντηση2112
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  το χαλιφατο της ορθοδοξίας | 30/08/2014 15:18
  είπα κι εγώ; είναι δυνατόν αυτή η κυβέρνηση να κάνει κάτι χρήσιμο;; α πα πα. Εδώ οικονική αφαίμαξη, τραπεζίτες, ακροδεξιά και παπαδαριό μόνο.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση2013
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Xaralampe.. | 30/08/2014 15:15
  an einai na apofylakistoun oi Xrysavgites asto etsi opws einai.....as einai kai adiko... Xrysavgites einai aytoi....oso gia ta 281 tetragonika ...eginan stroggila...
  papaladias
  απάντηση32
   
   
  Η αλήθεια που "τσούζει" για τη Χρυσή Αυγή... | 30/08/2014 09:00
  Με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του μαίου 2014, ένας, (1), στους δέκα, (10), 'Ελληνες είναι πλέον Χρυσαυγίτης. Αυτή είναι η αλήθεια που "τσούζει" για τη Χρυσή Αυγή. Για να αντιλαμβανόμεθα την πορεία των πολτικών πραγμάτων, ας παρακολουθούμε τον αριθμό των δηλώσεων αρέσκειας, (like) και απαρέσκεια, (dislike), στα σχόλια υπέρ της Χρυσής Αυγής. Θεωρητικά, η αναλογία θα έπρεπε να είναι 1 προς 9. 'Οσο η αναλογία αυτή ανατρέπεται τόσο κερδίζει ψηφοφόρους και φίλους η Χρυσή Αυγή...
  Φιλαλήθης
  απάντηση616
   
   
  Ποιος θα "παίρνει" και ποιος θα "δίνει";;; | 30/08/2014 08:03
  Εκείνο το οποίο διαπιστώνω είναι ότι θα συμβιώσουμε με τη Χρυσή Αυγή, (διότι αυτό εντέλλεται ένα τμήμα του ελληνικού λαού, ψηφίζοντας το κόμμα αυτό). Δεδομένου ότι σε μία συμβίωση το κρίσιμο ερώτημα είναι: "Ποιος θα "παίρνει" και ποιος θα "δίνει"" και είναι ηλιου φαεινότερον το ποιος θα "δίνει', εγώ θα συνταχθώ με τη Χρυσή Αυγή διότι όλη τη ζωή μου "έδινα" και δεν έπαιρνα"...
  Χλευάζων
  απάντηση513
   
   
  Θα συμβιώσουμε με τη Χρυσή Αυγή... | 30/08/2014 07:48
  Έχουν συμπληρωθεί ήδη ένδεκα μήνες από τότε που ξεκίνησε η τεράστια επιχείρηση δίωξης της Χρυσής Αυγής, (την 28η Σεπτεμβρίου 2013). Τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά για τους διώκτες.Η Χρυσή Αυγή κέρδισε το 9,40 % των ψήφων στις ευρωεκλογές, ανέδειξε 3 ευρωβουλευτές και πλέον διαθέτει πλειάδα περιφερειακών, δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων σε όλη την Ελλάδα. Συμπέρασμα: θα συμβιώσουμε με τη Χρυσή Αυγή, (διότι το επιβάλλει τμήμα του ελληνικού λαού με την ψήφο του), αλλά τους όρους του συμφώνου συμβίωσης τους υπαγορεύει πλέον το κόμμα αυτό, (το οποίο ισχυροποιείται καθημερινά).
  Συμβιώνων ευχάριστα
  απάντηση611
   
   
   
  Μεσαίωνας ... | 30/08/2014 07:38
  Παραπομπή {για νιοστή φορά !!!} της αναγνώρισης από την Πολιτεία των ομόφυλων ζευγαριών στις καλένδες των αδίστακτων χριστιανοταλιμπάν. Μεσαίωνας...σκοταδισμός, ρατσισμός και γαί΄δουριά απίστευτη.
  N-Α
  απάντηση197
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Η ασταμάτητη επέλαση της Χρυσής Αυγής... | 30/08/2014 06:19
  Για όποιον δεν εθελοτυφλεί, η επέλαση της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται ασταμάτητη. Ιδού τα αδιάψευστα στοιχεία: Εθνικές εκλογές 4ης Οκτωβρίου 2009, η Χρυσή Αυγή έλαβε το 0,29 % των ψήφων. Ευρωπαϊκές εκλογές της 25ης Μαίου 2014, (σχεδόν πέντε, (5), έτη αργότερα...), η Χρυσή Αυγή έλαβε το 9,40 % των ψήφων. Σε απλά ελληνικά, αύξησε τη δύναμή της περισσότερο από τριάντα δύο, (32), φορές!!! Προς προετοιμασία των ενδιαφερομένων, η ανακοινωθείσα χθες δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis, αποδίδει στη Χρυσή Αυγή στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό 8,70 %, δηλαδή στο ουσιαστικό μέγεθος εκλογική επιρροή, 13,57 %!!! Σε απλά ελληνικά, αύξηση της δύναμής της περισσότερο από σαράντα έξι, (46), φορές!!!
  Γνώστης
  απάντηση714
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Αποφυλακίζονται σε επτά μήνες... | 30/08/2014 05:57
  λόγω παρέλευσης του δεκαοκτάμηνου προφυλάκισης, οι Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός, (οι οποίοι ήδη συμπλήρωσαν ένδεκα μήνες προφυλάκισης). Συνειδητοποιεί ο καθένας τις πολιτικές συνέπειες του γεγονότος αυτού...
  Νομικός
  απάντηση59