Τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος που αρνήθηκε τότε που ήταν στην εξουσία να φέρει προς ψήφιση το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Βλέπει τις αντιδράσεις βουλευτών αλλά και ιεραρχών λέγοντας ότι τις είχε προβλέψει. «Ετσι όπως πάει η κυβέρνηση θα χάσει και την Εκκλησία, αφού έχασε τους ενστόλους» λέει, για να συμπληρώσει ότι με την κατάθεση του αντιρατσιστικού το Μέγαρο Μαξίμου ακολουθεί μια αυτοκαταστροφική πολιτική! «Τι δουλειά έχει η ομοφυλοφιλία με τον ρατσισμό;» διερωτάται και αναφέρει ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι προστατεύουν ικανοποιητικά τους ομοφυλόφιλους. Ειδική αναφορά κάνει και στους λεγόμενους… «δεξιούς ομοφυλόφιλους» που πιθανόν να θέλουν να ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης λέγοντας: «Και λοιπόν, τι πάει να πει, επειδή υπάρχουν και δεξιοί ομοφυλόφιλοι πρέπει να τους κάνουμε ειδικό νόμο;». Ετσι με τις αντιδράσεις που σημειώνονται (και θα επεκταθούν, όπως λέει) αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για την τότε στάση του έναντι του αντιρατσιστικού.


Τα… κορμιά και οι ψηφοφόροι των δεξιών

Ο κ. Μπαλτάκος είπε όμως κι άλλα. Αφού διευκρίνισε ότι είναι και παραμένει στη ΝΔ («Δεν έχω φύγει ποτέ. Με διέγραψε κανείς και δεν το ξέρω;» λέει), κάνει λόγο για άστοχες εκκλήσεις για την επαναφορά δεξιών στελεχών στο γαλάζιο μαντρί. «Πρέπει να κάνει δεξιά στροφή το κόμμα. Δεν αρκεί να καλεί πίσω στελέχη του. Θέλει αλλαγή πολιτικής. Γιατί, αν δεν υπάρξουν οι προϋποθέσεις για αλλαγή πολιτικής προς τα δεξιότερα, τότε μπορεί να έρθουν μόνο τα… κορμιά των στελεχών αλλά δεν θα ‘ρθουν οι ψηφοφόροι τους» αναφέρει.


Ρεπούση: Κάποιοι νοστάλγησαν τη Μακρόνησο

Οργισμένη είναι η Μαρία Ρεπούση, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, με γαλάζια βουλευτίνα η οποία ζήτησε, από τηλοψίας μάλιστα, να «συλληφθεί πάραυτα η Ρεπούση» μόνο και μόνο επειδή παρέπεμψε στον ιστορικό Αντώνη Λιάκο και τα όσα είπε περί γενοκτονιών. Συγκεκριμένα απλώς παρέπεμψε στο άρθρο που έγραψε ο Λιάκος με το περίφημο «Βγάλτε τους νεκρούς από την ζυγαριά» και εδέχθη μια άνευ προηγουμένου επίθεση. Οταν τη ρώτησα τι έχει να πει για την προτροπή των γαλάζιων να τη… συλλάβουν είπε απλώς: «Κάποιοι προφανώς νοστάλγησαν τη Μακρόνησο».


Οι προσωπικές προτιμήσεις

Βεβαίως η κυρία Ρεπούση στηρίζει πλήρως το σύμφωνο συμβίωσης που περιέχεται στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία: «Πρέπει να ψηφιστεί και μάλιστα τώρα. Δεν είναι δυνατόν μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα να μην έχει νόμους για το σύμφωνο συμβίωσης». Αλλωστε, κατά την κυρία Ρεπούση, «η ερωτική προτίμηση του καθενός ή της καθεμιάς είναι προσωπική του/της υπόθεση».


Ποιο ρουσφέτι ζητούν από τη Ραχήλ

Ηταν μεγάλη η έκπληξη της βουλευτού των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή όταν τριγυρνούσε στα διάφορα πανηγύρια του Αυγούστου στην εκλογική της περιφέρεια στην Κοζάνη και οι ψηφοφόροι της τής ζητούσαν ένα παράξενο ρουσφέτι: «Φέρε μας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Κοζάνη να τη δούμε από κοντά, κάνε μας αυτό το ρουσφέτι». Τώρα, θα πείτε, τόση αγάπη έχουν οι Κοζανίτες στη Ζωή και τη θέλουν στην περιφέρειά τους και μάλιστα να τη γνωρίσουν από κοντά; Την εξήγηση τη δίνει η ίδια η Ραχήλ: «Είμαστε φίλες με τη Ζωή, την πάω, είναι δυναμική και σωστή και αυτό το ξέρουν και οι ψηφοφόροι στην Κοζάνη».


Το ραντεβού δύο φίλων από τα παλιά

Το ραντεβού ήταν τυχαίο και έγινε παρά θίν’ αλός. Ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε (στις αγαπημένες καλοκαιρινές περιηγήσεις του στα νησιά) στη Λευκάδα μετά της συζύγου του Αντας. Στο νησί, ως γνωστόν, παραθερίζει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (ο οποίος τελευταίως δεν το εγκαταλείπει ούτε τον Δεκαπενταύγουστο). Ο μεν Γιώργος Παπανδρέου, μου λένε, κατέλυσε σε ένα απλό ξενοδοχείο, το «Θωμαΐς», ο δε Πρόεδρος της Δημοκρατίας μένει στο εξοχικό του. Συναντήθηκαν στην ταβέρνα του Μηνά και τα είπαν για αρκετή ώρα. Και μίλησαν, όπως με πληροφόρησαν, και για το παρελθόν (με πολλές αναμνήσεις) και για το μέλλον.


Ο Γερουλάνος πάει παντού

Δεν υπάρχει δίλημμα για τον πρώην υπουργό Παύλο Γερουλάνο σε ποια εκδήλωση για την 3η του Σεπτέμβρη θα παραστεί. Σε αυτήν που οργανώνει το επίσημο ΠαΣοΚ με τον Ευ. Βενιζέλο ή σε αυτήν που οργανώνει ο Γ. Παπανδρέου: «Θα πάω και στις δύο. Και οι δύο άλλωστε ανταποκρίνονται στο «όλον ΠαΣοΚ». Και όσο δεν υπάρχουν αποκλεισμοί στελεχών εγώ θα δίνω το παρών σε όλα» είπε.

HeliosPlus