Οι αντιδράσεις που προκαλεί σε μερίδα βουλευτών της ΝΔ το πολύπαθο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επαναφέρουν δυστυχώς στην επιφάνεια τις πολιτικές σκοπιμότητες που οδήγησαν στην απόσυρση του στο παρελθόν. Γιατί είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι στην Ελλάδα, ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει κανένα πρόβλημα αμφισβήτησης της γενοκτονίας των Ποντίων, που άλλωστε έχει αναγνωριστεί εδώ και 20 χρόνια από την ελληνική Βουλή.
Το πραγματικό πρόβλημα των βουλευτών της ΝΔ και όσων αντιδρούσαν στο παρελθόν, είναι το ψηφοθηρικό κλείσιμο του ματιού σε ακροδεξιούς κύκλους. Η καταπολέμηση του ρατσισμού και του ναζισμού, η άρνηση του ολοκαυτώματος, που αποτελούν τη βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου έχει να κάνει κυρίως με τη γιγάντωση αυτών των αντιλήψεων και την προπαγάνδα ακραίων νεοναζιστικών μορφωμάτων , τύπου Χρυσής Αυγής . Αξιοποιώντας την κρίση και τα προβλήματα ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας, οι δυνάμεις αυτές βρήκαν την ευκαιρία, να επαναφέρουν στο προσκήνιο, καταδικασμένες από το παρελθόν πρακτικές και αντιλήψεις. Τις είδαμε, τις ζήσαμε, τις ανεχθήκαμε για καιρό,αλλά δεν μπορούμε πλέον να κλείνουμε τα μάτια .
Όσοι αντιδρούν λοιπόν με διάφορα προσχήματα στην καθιέρωση μιας αντιρατσιστικής νομοθεσίας, συμβατής με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα, επί της ουσίας αποσκοπούν στο χάιδεμα των αυτιών μιας μερίδας ακροδεξιών ψηφοφόρων. Ας αντιληφθούν όσο είναι καιρός, ότι η χώρα που επαίρεται ότι γέννησε τη δημοκρατία, δεν μπορεί να ανέχεται αυτούς που επιδιώκουν την κατάργηση της.

ΤΟ ΒΗΜΑ