Αν νομίζετε ότι ο πονοκέφαλος της κυβέρνησης στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είναι μόνο η αναγνώριση των γενοκτονιών των Ποντίων και άλλων χριστιανών από τους Τούρκους, κάνετε λάθος. Αυτό ήδη, όπως είναι γνωστό, το ζήτησαν 38 γαλάζιοι βουλευτές. Εκείνο όμως που ακόμη δεν ζήτησε κανείς και έρχεται με μορφή τροπολογίας είναι η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Θα πείτε όμως ότι το θέμα αυτό συμφώνησαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης να παγώσει. Συμφώνησαν όμως;
nnn
Πρώτα η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ άρχισε ξαφνικά να επαναφέρει το θέμα λέγοντας ότι η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια συμφέρει και τη ΝΔ. «Εχει γούστο να μας πουν ότι δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι δεξιοί» είπε και έριξε τη βόμβα: «Ο βουλευτής μας Κ. Τριαντάφυλλος καταθέτει τροπολογία ειδικά για το σύμφωνο συμβίωσης. Θα το περάσουμε για να βγάλουμε από τη δύσκολη θέση και τους γαλάζιους». Να λοιπόν που η συμφωνία των δύο κομμάτων πάει αμέσως περίπατο και οι βουλευτές της ΝΔ αμήχανοι δεν γνωρίζουν πώς να χειριστούν το ζήτημα.
nnn
Ελα όμως που στον χορό των τροπολογιών για το σύμφωνο συμβίωσης μπαίνει –και μάλιστα δυναμικά –και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ θα πρέπει να σας πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντοτε υπέρ της συμβίωσης. Ψάχνοντας τα αρχεία μου ανακάλυψα ότι πριν από μήνες ο Αλ. Τσίπρας είχε ζητήσει μάλιστα και γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (όλοι οι νόμοι ή τροπολογίες που έρχονται προς ψήφιση περνούν αναγκαστικά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να εκτιμήσει το κόστος). Υπήρξε και απάντηση, χωρίς όμως να διαφωτίσει κανέναν: Το Γενικό Λογιστήριο δεν μπορούσε να υπολογίσει το κόστος, αφού δεν γνώριζε αφενός πόσοι του ιδίου φύλου ενδιαφέρονται να συμβιώσουν και αφετέρου πόσο θα κοστίσει αυτή η συμβίωση.


Ο καθένας το μακρύ και το κοντό του

Ολος αυτός ο αναβρασμός (αν μπορεί κανείς να τον χαρακτηρίσει έτσι) στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ (είτε με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είτε με τον ΕΝΦΙΑ) έχει εξοργίσει πολλούς «προεδρικούς» βουλευτές. Ετσι, ένας από αυτούς κάθησε και έψαξε το παρελθόν και των 38 βουλευτών που έκαναν δήλωση για το αντιρατσιστικό: «Ορισμένοι απ’ αυτούς είναι πρώην υπουργοί που έφυγαν δυσαρεστημένοι, άλλοι το παίζουν σήμερα αντιστασιακοί και καραμανλικοί έτσι, για να κάνουν ντόρο. Ασε που ορισμένοι βρίσκονται σε διακοπές και κάνουν δήθεν αντίσταση στα κανάλια από τις παραλίες λέγοντας πως δεν πρόκειται να το ψηφίσουν εκ του ασφαλούς, αφού δεν είναι στο συγκεκριμένο Θερινό Τμήμα».
Γάμοι με φόντο τους αντιρρησίες

Δύο γάμοι πρόκειται να γίνουν την Παρασκευή και έχουν πολιτική σημασία, αφού σε αυτούς έχουν κληθεί και οι 38 που έχουν υπογράψει για το αντιρατσιστικό. Ο πρώτος είναι ο γάμος του υιού του Ηλ. Βλαχογιάννη που θα τελεστεί στον Πλαταμώνα και το ενδιαφέρον είναι ότι κουμπάρος θα είναι ο Μάκης Βορίδης. Ο άλλος είναι ο γάμος του υιού του πρώην βουλευτή Π. Σιούφα και στη δεξίωση που θα ακολουθήσει στη Βαρυμπόμπη έχουν κληθεί οι πάντες, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Πώς θα ορκιστεί ο Κασιδιάρης

Στις 29 Αυγούστου ορκίζονται οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αθηναίων και η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου. Δημοτικός σύμβουλος έχει εκλεγεί, ως γνωστόν, και ο έγκλειστος χρυσαυγίτης στον Κορυδαλλό Ηλίας Κασιδιάρης. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι: Πώς θα ορκιστεί; Μου λένε λοιπόν ότι, αν αποφασίσει ο εισαγγελέας Φυλακών Κορυδαλλού να του χορηγήσει άδεια, τότε θα οδηγηθεί σιδηροδέσμιος στον Δήμο Αθηναίων για να ορκιστεί και εν συνεχεία θα μεταφερθεί με κλούβα της Αστυνομίας πίσω στο κελί του. Σε διαφορετική περίπτωση εξετάζεται το ενδεχόμενο να ορκιστεί στις φυλακές. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει και θα έχει ενδιαφέρον αν γίνει. Τη Δευτέρα πάντως (μόλις επιστρέψει ο δήμαρχος Γ. Καμίνης από τις διακοπές του στην Αμοργό) θα υπάρξει σύσκεψη για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι χρυσαυγίτες δημοτικοί σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί, να μην ξεχνάμε, ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Ουρανία Μιχαλολιάκου.

HeliosPlus