Ηταν έκπληξη πρώτου μεγέθους για τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη όταν κάθησε να φάει μαζί με την οικογένειά του στο ξενοδοχείο «Κασσάνδρα Παλλάς» στη Χαλκιδική και ξαφνικά είδε τη Ζωζώ Σαπουντζάκη να έρχεται κατά πάνω του και να στρογγυλοκάθεται δίπλα του. Η «βασίλισσα της νύχτας» τα είπε για αρκετή ώρα με τον υπουργό, ο οποίος δήλωσε θαυμαστής της. Και η Ζωζώ για να ανταποδώσει τις φιλοφρονήσεις άρπαξε το μικρόφωνο και του αφιέρωσε το τραγούδι «Τις αμαρτίες τις δικές μου, αν χρειαστεί να τις μετρήσω, από τα δέκα δάχτυλά μου μόνο τα πέντε θα κρατήσω…» κάνοντας όλους όσοι βρίσκονταν στο τραπέζι να σιγοτραγουδούν μαζί της.
***

Στο τραπέζι εκείνο το βράδυ στο ξενοδοχείο ήταν πολλοί επώνυμοι, όπως ο αντιπεριφερειάρχης Ι. Γιώργος, ο εισαγγελέας Β. Φλωρίδης και τοπικοί παράγοντες. Η Ζωζώ δεν εξέφρασε κανένα παράπονο στον υπουργό ούτε υπέβαλε κανένα αίτημα. Απλώς, όπως μου είπαν, του αφηγήθηκε ορισμένες στιγμές από την πολυτάραχη ζωή της, κυρίως πώς γνώρισε τον Ωνάση, και του επανέλαβε τον… καημό της να δημιουργηθεί στην Πλάκα ένα μουσείο με τα… ρούχα που φορούσε σε όλες τις εμφανίσεις της στις πίστες.


Κουβέλης: Δεν έχω ιδέα για την προεδρία

Επέστρεψε από τις διακοπές του (σε Ζάκυνθο και Τρίκαλα) ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κούβελης «σε μια έρημη Αθήνα», όπως είπε, και ετοιμάζεται για το κρίσιμο συνέδριο του κόμματος. Τον ρώτησα αν θα είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος και η απάντηση που μου έδωσε είναι: «Δεν το γνωρίζω ακόμα, θα δω τι θα κάνω. Αλλωστε τις αποφάσεις τις παίρνει το Συνέδριο. Να γνωρίζεις ότι πρωτίστως σκέφτομαι τη ΔΗΜΑΡ». Η επόμενη ερώτηση ήταν τι θα κάνει αν προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η απάντησή του ήταν κάπως διφορούμενη: «Το διαβάζω και εγώ, αλλά έως τώρα δεν είχα καμία ειδοποίηση ή πρόταση για τέτοιο θέμα. Δεν έχω ιδέα». Και έκλεισε τη συζήτηση εκεί.


Γιατί ο Πρωθυπουργός έβλεπε ΝΕΡΙΤ

Σας πληροφορώ ότι όλο το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τηλεόραση. Και ξέρετε τι κανάλι είχε μονίμως στον δέκτη του; Το αθλητικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ όπου παρακολουθούσε (καθηλωμένος στο κρεβάτι του με πρόβλημα στη μέση και στο πόδι) το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη στη Ζυρίχη. Κυρίως η προσοχή του στρεφόταν στον συμπατριώτη του Λούη Τσάτουμα που πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο μήκος. Προτού ακόμη γίνει η επίσημη τελετή στο βάθρο των νικητών ο Πρωθυπουργός πήρε τηλέφωνο τη Σοφία Βούλτεψη και της υπαγόρευσε ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα. «Δεν μας άφησε να το κάνουμε εμείς, να στείλουμε δηλαδή ένα τυπικό συγχαρητήριο τηλεγράφημα, ήθελε ο ίδιος να το υπαγορεύσει» έλεγε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Και κάτι ακόμη: ο κ. Σαμαράς έδωσε συγχαρητήρια σε όλη την ελληνική αποστολή, αφού, όπως θυμήθηκε, ενώ το 2010 δεν πήραμε κανένα μετάλλιο, εφέτος πήραμε δύο ασημένια.
Ενα γρήγορο βαψιματάκι στο Μαξίμου

Τώρα που ο Πρωθυπουργός απουσιάζει βρήκαν την ευκαιρία οι μάστορες να τοποθετήσουν στα γρήγορα σκαλωσιές στο δωμάτιο δίπλα στο πρωθυπουργικό γραφείο, εκεί όπου εργάζεται η πιστή γραμματέας του Κατερίνα, για ένα γρήγορο βάψιμο ώστε να ανακαινισθεί ο χώρος.

HeliosPlus