Από τον περασμένο Απρίλιο είχε επισημάνει το υπουργείο Εξωτερικών τα προβλήματα που μπορούν να υπάρξουν για τη χώρα μας λόγω των εξελίξεων στις ρωσοουκρανικές σχέσεις. Τόσο ο υπουργός Ευ. Βενιζέλος όσο και ο υφυπουργός Δ. Κούρκουλας είχαν με απόλυτη μυστικότητα συγκαλέσει απανωτές συσκέψεις για το ζήτημα αυτό. Και το σημαντικότερο, φάνηκαν έτοιμοι στη συνεδρίαση της Πέμπτης της Πολιτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά την οποία η χώρα μας, σε συνεργασία με άλλες χώρες, έθεσε ως πολιτικό θέμα (και όχι μόνο οικονομικό) το ζήτημα των αποζημιώσεων για τα ελληνικά προϊόντα που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο.
Γιακουμάτος: Τι ακρίβεια είναι αυτή

Ισως ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος να είναι από τους πλέον ικανοποιημένους από τον ΕΝΦΙΑ. Και ξέρετε γιατί; Επειδή εφέτος θα πληρώσει λιγότερα από όσα πλήρωσε πέρυσι. Θα πληρώσει, κατά δήλωσή του, 800 ευρώ για την εξοχική κατοικία που έχει στη Μύκονο. Μόνο αυτή έχει, όπως λέει. Και όμως μόλις έφθασε στη Μύκονο για να περάσει μαζί με την οικογένειά του τον Δεκαπενταύγουστο διαπίστωσε πόσο ακριβά πωλούνται διάφορα προϊόντα εκεί. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, λέει, αν και όταν πάει στη Μύκονο δεν κυκλοφορεί (πάλι κατά δήλωσή του) αλλά παραμένει στο εξοχικό του.
nnn
Ενας άλλος υπουργός, ο Κυρ. Μητσοτάκης, τα έχει κυριολεκτικά χαμένα με τον ΕΝΦΙΑ. Αν και δεν έχει (κατά δήλωσή του) πολλά ακίνητα, προσέλαβε λογιστή για να υπολογίσει ακριβώς πόσα θα πληρώσει εφέτος. Προς το παρόν όλα αυτά θα τον απασχολήσουν μόλις επιστρέψει από τα Χανιά, όπου περνά λίγες ημέρες ξεκούρασης και στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει και περπάτημα στο Φαράγγι της Σαμαριάς.
Λαπαβίτσας εναντίον… ΣΥΡΙΖΑ

Οι πιο πολλοί ακούγοντας τον σούπερ αριστερό οικονομολόγο Κ. Λαπαβίτσα (παραθερίζει στη Λευκάδα) θα νομίζουν ότι τα έσπασε για τα καλά με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον κ. Αλ. Τσίπρα. Διαφορετικά πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι επικρίνει συνεχώς τον ΣΥΡΙΖΑ; Και ξέρετε γιατί; Επειδή, όπως λέει, πάει προς το… Κέντρο. «Χρειάζεται κάτι καινούργιο στον χώρο που θα είναι αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα δώσει νέα προοπτική» λέει. Ο κ. Λαπαβίτσας παραδέχεται τώρα ότι «ξεφύγαμε μεν από τον κίνδυνο της εξόδου από το ευρώ αλλά προτιμήσαμε αντί για τη χρεοκοπία την εσωτερική υποτίμηση». Παρά ταύτα, δεν πιστεύει ότι θα πάμε σε εκλογές. «Δεν συμφέρει κανέναν», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Εκκληση στον Πατριάρχη

Τη βοήθεια του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου ζήτησε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος για να σωθεί η παρτίδα με τα ροδάκινα. Και επειδή μάλλον ήταν αδύνατον να επικοινωνήσει με τον Πατριάρχη Μόσχας, έστειλε μια επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ζητώντας του να μεσολαβήσει. Σου λέει, μπορεί να πιάσει.


Τουριστικές ζαβολιές α λα ελληνικά

Μπορεί η Ρόδος να έχει βουλιάξει από τους τουρίστες, αλλά τα πράγματα όσον αφορά τα έσοδα δεν είναι και τόσο καλά. Πρώτον, υπάρχουν τουρίστες που βγάζουν χρήματα από τη Ρόδο (δουλεύοντας σε ξενοδοχεία, καφετέριες, εστιατόρια, τουριστικά γραφεία, οι πιο πολλοί ανασφάλιστοι) αντί να αφήνουν. Δεύτερον, μας πήραν χαμπάρι και άρχισαν και οι τουρίστες να κάνουν τις ελληνικές ζαβολιές. Τις προάλλες συνελήφθη ένας λιθουανός τουρίστας ο οποίος έκανε τον… ταξιτζή. Ενας άλλος, πιλότος αυτός, μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος στη Ρόδο (της ιδιωτικής εταιρείας Blue Bird) έλαβε ανακοίνωση ότι… απολύθηκε. Εκνευρίστηκε ο άνθρωπος, ταμπουρώθηκε στο αεροπλάνο του, κατέβασε τους επιβάτες και δεν ήθελε να φύγει. Αν προσθέσει κανείς σε όλα αυτά και τη βρωμιά που υπάρχει στην πόλη (ο νυν δήμαρχος απέρχεται), βγάζει το συμπέρασμα ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα…

HeliosPlus