Το μεγάλο ταφικό εύρημα που ανακαλύφθηκε στην Αμφίπολη και τις επόμενες ημέρες θα μας φανερώσει τι υπάρχει στο εσωτερικό του δείχνει ότι η ελληνική γη κρύβει πολλά ακόμα μυστικά.

Από όλους τους ειδικούς εκτιμάται ότι είναι μια ανακάλυψη αντίστοιχη του τάφου του Φιλίππου από τον καθηγητή Ανδρόνικο τη δεκαετία του 70, η οποία είχε μεγάλη συμβολή στην προσπάθεια της τότε ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα της Μακεδονίας.

Το μυστικό του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης έχει ήδη εδώ και μερικές ημέρες γίνει θέμα σε όλα τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Το όνομα της Ελλάδας ακούγεται και πάλι, θετικά όμως αυτή τη φορά, σε όλον τον κόσμο.

Μέσα στη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στη γειτονιά μας, εμπάργκο της Ρωσίας, εμφύλιος στο Ιράκ, βομβαρδισμοί στη Γάζα και στο Ισραήλ, μια ανακάλυψη ενός αρχαίου τάφου έρχεται και βγάζει από το παράθυρο της κρίσης, τουλάχιστον στα ΜΜΕ, την Ελλάδα.

Οχι ότι αυτό δίνει λύση στα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, τα οποία συνεχίζουν να είναι πολύ σοβαρά και να έχουν επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών.

Αλλάζει όμως το κλίμα και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, δίνοντας μια ανάσα αισιοδοξίας. Και χρειάζεται αυτή, στην μεγάλη προσπάθεια που έχουν κάνει οι Ελληνες τα τελευταία χρόνια για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης.

ΤΟ ΒΗΜΑ