Τίποτε δεν ήταν πιο σίγουρο για τους οπαδούς του Ατρομήτου από την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπως άλλωστε και για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού η συμμετοχή στην αντίστοιχη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικά και οι δύο οπαδικές φυλές προσγειώθηκαν ανώμαλα, όπως άλλωστε και όλο το οικοδόμημα των ΠΑΕ (τεχνική και διοικητική ηγεσία, παίκτες) που είδαν να χάνεται μέσα από τα χέρια τους μια μοναδική ευκαιρία. Για τον Ατρόμητο να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και για τον Παναθηναϊκό να ξαναθυμηθεί τις ένδοξες ευρωπαϊκές στιγμές του και το περίφημο σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ.
Το μάθημα και για τους δύο είναι σκληρό. Πολύ περισσότερο για τον Ατρόμητο, αφού οι Πράσινοι έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και με αντίπαλο τη Μίντιλαντ να προκριθούν στους ομίλους τους εκπληρώνοντας τον ρεαλιστικό στόχο τους, αφήνοντας το όνειρο της επιστροφής στα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ για μια άλλη χρονιά. Για τους Περιστεριώτες όμως ο αποκλεισμός ήταν πολλαπλά οδυνηρός.
Από τη μια, αποκάλυψε τις αδυναμίες, τις αντιφάσεις και τα όρια μιας ομάδας που έμοιαζε αλώβητη και… ατρόμητη, τουλάχιστον, με συγκροτήματα τύπου Σαράγεβο. Η εμφάνιση της Πέμπτης θέτει προ των ευθυνών του τον έμπειρο προπονητή Γιώργο Παράσχο που είδε το οικοδόμημά του να καταρρέει παταγωδώς μπροστά στην ορμή μιας ομάδας ταλαντούχας μεν αλλά άπειρης.
Την περασμένη Πέμπτη, όμως, δεν έχασε μόνο ο Ατρόμητος αλλά συνολικά το ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο αναζητεί εναγωνίως κάποιες σταγόνες ανταγωνιστικότητας. Και ένας Ατρόμητος με μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, όπως θα του την πρόσφερε η συμμετοχή για πρώτη φορά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, και μεγαλύτερη οικονομική άνεση λόγω των ευρωπαϊκών μπόνους, θα ήταν πολύτιμος για μια Σούπερ Λίγκα που στερείται ομάδων ικανών να ανεβάσουν τον δείκτη του ανταγωνισμού. Το πιο δύσκολο για τον Ατρόμητο πάντως είναι να διαχειριστεί αυτή την εκκωφαντική αποτυχία και να κοιτάξει μπροστά, έστω και χωρίς ευρωπαϊκό ορίζοντα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ