Ρωτήστε τους βουλευτές της συγκυβέρνησης πόσο υποφέρουν όταν επισκέπτονται τις εκλογικές τους περιφέρειες τον Αύγουστο λόγω του αλαλούμ που έγινε με τον ΕΝΦΙΑ. Αν βρείτε έστω και έναν που να δηλώνει ότι κυκλοφορεί χαρούμενος στην πόλη και στα χωριά χωρίς να ακούει γκρίνιες και… κατάρες, τότε σίγουρα θα αποτελεί έκπληξη. Υπάρχει όμως ένας πολιτευτής που σκοπεύει δυναμικά να είναι υποψήφιος στις Σέρρες, με βαρύ όνομα, που, όπως λέει, δεν ψήφισε κανέναν μνημονιακό νόμο και έτσι δεν υπάρχει λόγος να του επιρρίψουν προς το παρόν ευθύνες οι μελλοντικοί ψηφοφόροι του. Πρόκειται για τον Κώστα Καραμανλή, υιό του Αχ. Καραμανλή, ο οποίος αυγουστιάτικα διοργανώνει περιοδείες στις Σέρρες, συναντάται με φορείς, κομματικά στελέχη και με συνδικαλιστές προετοιμαζόμενος για εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν: «Ξέρετε, εγώ δεν έχω ψηφίσει τίποτα απ’ ό,τι έχει εξοργίσει τους πολίτες και έτσι μπορώ άνετα να συζητώ μαζί τους» λέει συχνά στους συμπολίτες του.


Βουλευτές τέχνας κατεργάζονται

Οι περισσότεροι βουλευτές της περιφέρειας κυριολεκτικά τα έχουν χαμένα τώρα που είναι υποχρεωμένοι να παρευρίσκονται στα διάφορα πανηγύρια της περιοχής τους. Και ξέρετε πώς δικαιολογούνται στους ψηφοφόρους τους; Οτι δεν συμφωνούσαν με τα μέτρα αλλά τα… ψήφισαν για να μην πέσει η κυβέρνηση ή για να πάρουμε τη δόση. Αλλοι όμως έβαλαν τα μεγάλα μέσα. Να, πάρτε για παράδειγμα τη γαλάζια βουλευτή Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία εξέδωσε, όπως μου είπαν, γραπτή ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι και με τις… δικές της ενέργειες έγινε αποδεκτό από το Μέγαρο Μαξίμου το αίτημα να υπάρξει αναβολή για έναν μήνα στη δόση του ΕΝΦΙΑ.
Μπέζας πυροβολεί Θεοχάρη

Ενας άλλος και μάλιστα υφυπουργός, ο Αντ. Μπέζας, διαλαλεί παντού ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το αλαλούμ που δημιουργήθηκε με τους φόρους και πρέπει οι ευθύνες αυτές να αποδοθούν πάραυτα. Τώρα πώς ακριβώς θα αποδοθούν δεν λέει. Συγκεντρώνει όμως τα πυρά του κυρίως κατά του Χ. Θεοχάρη, του πρώην γραμματέα Εσόδων, τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει ανεύθυνο και επιπόλαιο. «Δεν τα κοίταγε προτού τα καταρτίσει; Δεν έκανε καμία δοκιμή; Δεν είδε ότι υπάρχουν λάθη ακόμη και στον νόμο ή στο Ε9;» λέει. Για να γίνει πιο πειστικός ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες αναφέρει ότι αν διοχετευόταν μολυσμένο αίμα σε κάποιο χειρουργείο όσο ήταν υφυπουργός Υγείας θα είχε παραιτηθεί αμέσως αυτός και ολόκληρη η κυβέρνηση…
Τα τηλεπαράθυρα βλάπτουν σοβαρά τον… γάμο

Εκείνη είναι νεοεκλεγείσα βουλευτής στην Περιφέρεια, πολύ φιλόδοξη, δημοφιλής ανάμεσα στους λεγόμενους προεδρικούς βουλευτές και σε σύντομο χρονικό διάστημα για μια νεοεκλεγείσα κατέκτησε κομματικούς και βουλευτικούς τίτλους. Το όνομά της μάλιστα ακούστηκε πολλές φορές και για κυβερνητικός εκπρόσωπος και για υποψήφια ευρωβουλευτής, ακόμη και για υπουργός. Ηταν όμως το τελευταίο διάστημα συνεχώς στα τηλεπαράθυρα υπερασπιζόμενη με σθένος και θάρρος τις κυβερνητικές επιλογές και κατακεραυνώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Ελα όμως που η συνεχής ενασχόλησή της με τα κομματικά, με το κυβερνητικό έργο και με τα τηλεπαράθυρα κλόνισε τον γάμο της, με αποτέλεσμα να καταθέσουν μαζί με τον σύζυγό της (ο οποίος βρίσκεται συχνά μόνος και εργάζεται στην Περιφέρεια) αίτηση για συναινετικό διαζύγιο. Ασυμφωνία χαρακτήρων, είπαν.
Ο κ. Παπούλιας πάει Ουκρανία

Εν μέσω της αγωνίας των παραγωγών για το εμπάργκο που επέβαλε ο Πούτιν στα δυτικά προϊόντα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (ο οποίος απολαμβάνει τούτη την περίοδο τις διακοπές του στη Λευκάδα και θα παραμείνει εκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο) σκοπεύει να μεταβεί στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στην Οδησσό μετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας. Οχι, δεν πρόκειται να συναντηθεί με την ηγεσία της ουκρανικής κυβέρνησης αλλά με ομογενείς. Να σημειώσω ότι στην Οδησσό υπάρχει ισχυρή ελληνική ομογένεια.


Δεν παραιτούμαι…

Και μια και ο λόγος για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μαθαίνω ότι εκείνο που λέει συχνά στους συνομιλητές του είναι ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και πως σκοπεύει να εξαντλήσει έως την τελευταία ημέρα τη θητεία του. Δεν θέλει να διασυρθεί ο θεσμός του Προέδρου, λέει. Πάντως όσο είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παίρνει μισθό. Θυμάστε επί κυβερνήσεως Παπαδήμου που είχε ζητήσει από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο να αποκοπούν οι παροχές του; Αυτό ίσχυε μέχρι πρότινος. Με μια τροπολογία που υπήρξε πριν από μερικούς μήνες του έβγαλαν κάτι τις, αλλά σε καμία περίπτωση, όπως λένε οι συνεργάτες του, δεν λαμβάνει τους… αυτοκρατορικούς μισθούς του παρελθόντος.

HeliosPlus