Είναι φίλοι από παλιά, συνάδελφοι καθηγητές στο ίδιο πανεπιστήμιο και δεν τους αναχαίτισε κανένα πρωτόκολλο και κανένα… μικρόφωνο. Ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Εμμ. Κονδύλης πέρασε από την Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής, όπου του την είχαν στημένη οι Συριζαίοι. Οι ερωτήσεις από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπεφταν σαν χαλάζι, αλλά ο κ. Κονδύλης ήταν ατάραχος. Δίπλα του είχε τον Γκίκα Χαρδούβελη. Σε κάποια στιγμή γυρίζει και του λέει ξεχνώντας ότι τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά και πως το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έγραφε: «Ξέρεις, Γκίκα, γιατί μου αρέσει εδώ μέσα;». Ο υπουργός Οικονομικών κοίταξε ανήσυχος αριστερά και δεξιά, αλλά ο κ. Κονδύλης δεν σταμάτησε: «Επειδή υπάρχει πολυφωνία, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Αλλωστε θέλουμε ώσμωση, έτσι δεν είναι;». Σε κάποια στιγμή πήγε να τον διακόψει ο Πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, αλλά ο κ. Κονδύλης φαίνεται ότι τους γνώριζε όλους εκεί μέσα με τα μικρά τους ονόματα: «Κάτσε, Βαγγέλη, δεν τελείωσα ακόμα…» είπε στον Πρόεδρο της Βουλής.


Ν. Παπανδρέου: Δύο εκατ. ευρώ για τον… Μίκη

Σε καιρούς χαλεπούς εν μέσω κρίσης αναζητούνται 2 εκατ. ευρώ για να γυριστεί ταινία. Τα δύο εκατομμύρια τα αναζητεί από εθελοντές ο Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, για να γυρίσει την ταινία «Μίκης Θεοδωράκης». Το σενάριο είναι έτοιμο –χρειάστηκαν, λέει, δύο χρόνια συνεχούς συνεργασίας με τον διάσημο μουσικοσυνθέτη (ο οποίος έδωσε και την έγκρισή του) για να γραφεί το σενάριο –αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για να αρχίσουν τα γυρίσματα. «Είναι μια ιστορική ταινία και χρειάζονται αρκετά λεφτά. Απαιτούνται μουσικά όργανα, ορχήστρες, μουσικές σκηνές». Κατά τον Ν. Παπανδρέου, ο οποίος είχε γράψει και το σενάριο της κινηματογραφικής ταινίας «Πρώτη φορά νονός», οι ελληνικές ταινίες συνήθως γυρίζονται με 1 εκατ. ευρώ, η ταινία όμως για τον Μίκη Θεοδωράκη θα απαιτήσει 2 εκατ. ευρώ.
Το Καστρί δεν πωλείται

«Αναγκαζόμαστε να πουλάμε ακίνητα για να πληρώσουμε φόρους. Αυτά να βλέπουν μερικοί που λένε διάφορα για την οικογένεια Παπανδρέου» λέει ο Νίκος Παπανδρέου με αφορμή την πώληση ενός ακινήτου μέσα στο ιστορικό Καστρί προκειμένου να πληρώσει φόρους η αδελφή του Σοφία. «Βρισκόταν η Σοφία στον Καναδά, δεν πλήρωνε φόρους και με τις προσαυξήσεις της ήρθε ένα μεγάλο ποσό που δεν μπορεί να πληρώσει. Ετσι πούλησε ένα από τα ακίνητα που έχουν χτιστεί στο Καστρί» είπε, για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι το κύριο κτίριο, εκεί όπου έμεναν δύο πρωθυπουργοί, δεν πωλείται γιατί έχει ιστορική αξία. Και κάτι ακόμη που ελάχιστοι έως τώρα γνώριζαν: το κτήμα στο Καστρί καταλαμβάνει περίπου οκτώ στρέμματα. Από αυτά τα οκτώ τα δύο έγιναν διαμερίσματα και το ένα διαμέρισμα πουλήθηκε. Το θέμα είναι όμως ποιος το αγόρασε ή ποιοι έδειξαν ενδιαφέρον να το αγοράσουν. Εδώ… άκρα του τάφου σιωπή από την οικογένεια Παπανδρέου.
Η γέφυρα της ντροπής

Θυμάστε τη Γέφυρα της Κρεμαστής στη Ρόδο, όπου τον χειμώνα έχασαν τέσσερα νέα άτομα τη ζωή τους από τις πλημμύρες; Θυμάστε και τις υποσχέσεις των αρμοδίων ότι θα αρχίσει επιτέλους η ανασκευή της; Σας πληροφορώ ότι τίποτα δεν έγινε. Ή μάλλον έγιναν μερικές μελέτες (τις οποίες ακριβοπληρώσαμε) αλλά έμειναν στα χαρτιά. Καρφί δεν καίγεται σε κανέναν. Τα νερά από τα ποτάμια εξακολουθούν ακόμη να λιμνάζουν στην περιοχή. Ορισμένοι έξυπνοι άρχισαν μάλιστα να τη χρησιμοποιούν και ως… πάρκινγκ παρακαλώντας προφανώς να μη βρέξει! Και να σκεφθείτε ότι η περίφημη αυτή γέφυρα είναι σχεδόν δίπλα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, το αεροδρόμιο που έχει ετήσιο τζήρο 70 εκατ. ευρώ από τα landing fees. Μόνο την περασμένη Τρίτη υπήρξαν 163 προσγειώσεις αεροπλάνων.


Δ. Τζαμτζής: «Γιατί βογκάνε οι χωριανοί μου;»

Πήγε ο γαλάζιος βουλευτής Δάνης Τζαμτζής στην εκκλησία του χωριού του, στο Ριζό Πέλλας, με τους 1.200 κατοίκους, για τη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και τον παρέλαβαν για τον ΕΝΦΙΑ οι… παπάδες της εκκλησίας. «Τι είναι αυτά που κάνατε; Δεν έχουμε να πληρώσουμε» του είπαν. Και ο Τζαμτζής, ο οποίος δεν χάνει ποτέ την ψυχραιμία του με κάτι τέτοια παράπονα, τους είπε: «Εδώ για τα χαράτσια βογκάνε οι πάντες στο χωριό. Εγώ ένα σπίτι έχω και ένα οικόπεδο και μου έβγαλαν να πληρώσω 500 ευρώ. Είναι τρελοί οι άνθρωποι, σας λέω. Του γείτονά μου του ήρθε να πληρώσει 300 ευρώ για τρία στρέμματα χωράφια. Εχουν κάνει, πάτερ μου, κάτι παλαβωμάρες στην Αθήνα που δεν λέγονται». Και εν συνεχεία πήγε στο καφενείο του χωριού του για να ακούσει κι άλλα παράπονα…
Τα μπατζανάκια και πάλι στη Ρόδο

Τα δύο μπατζανάκια, ο Χρ. Παπουτσής και ο Μιχ. Καρχιμάκης, ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή τους, δεν αποχωρίζονται για τις διακοπές τους τη Ρόδο. Ο κ. Παπουτσής ήρθε από την Ουάσιγκτον και τη νέα του θέση στην Παγκόσμια Τράπεζα στη Λάρδο της Ρόδου, όπως το συνηθίζει, και περιμένει τον κ. Καρχιμάκη να έρθει την Τρίτη από την Κρήτη για να κάνουν μαζί διακοπές. Στην πραγματικότητα, ελάχιστοι τους βλέπουν στη Ρόδο, αφού βρίσκονται συνεχώς στο ξενοδοχείο τους και τα βράδια πάνε σε παραδοσιακές ταβέρνες για ψάρι. Και κάτι ακόμη: ο κ. Καρχιμάκης λέει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι είναι πολύ τυχερός που δεν είναι… βουλευτής στην παρούσα Βουλή.

Γιατί χαίρεται ο Κουβέλης

Η καλοκαιρινή ραστώνη κτύπησε, όπως φαίνεται τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, αφού τα περισσότερα βρίσκονται σε διακοπές. Ο πρόεδρος Φώτης Κουβέλης είναι στη Ζάκυνθο και όπου πάει στο νησί εξηγεί γιατί η ΔΗΜΑΡ ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου για το γήπεδο της ΑΕΚ. Βεβαίως το κυριότερο επιχείρημά του δεν είναι μόνον ότι έγιναν δεκτές κάποιες τροπολογίες που είχε καταθέσει, αλλά επειδή, όπως διατρανώνει είναι φανατικός ΑΕΚτζής από μικρό παιδί. Κάποτε μάλιστα πήγαινε και στο γήπεδο. Κάποτε ,όχι όμως τώρα. Πάντως εκείνο που θέλω να σημειώσω είναι ότι ο Σεπτέμβριος προβλέπεται να έρθει με πολλές εξελίξεις για τους Δημαρίτες, όχι τόσο για το διάλογο που έχεουν αρχίσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠαΣοΚ, όσο επειδή θα πάρουν θέση σε κομματικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο εάν θα ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Τις «σοβαρές», όπως τις χαρακτηρίζει εξελίξεις του Σεπτεμβρίου τις προαναγγέλλει άλλωστε και η Μαρία Ρεπούση που κι αυτή όμως βρίσκεται σε διακοπές.

HeliosPlus