Ενα νέο πολιτικό κίνημα αρχίζει να κάνει την εμφάνισή του στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για το κίνημα των ανεξάρτητων δημάρχων, των… Ασπρων, όπως τους αποκαλεί ο Ι. Μπουτάρης εξαιτίας του άσπρου χρώματος που είχαν οι ανεξάρτητοι δήμαρχοι στον χάρτη των εκλογών. Αμέσως μετά τις εκλογές ξεκίνησαν οκτώ ανεξάρτητοι δήμαρχοι να συζητούν και σήμερα έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στο Κίνημα πάνω από 60.

Τα νήματα τα κινεί ο δήμαρχος Νίκαιας- Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης σε πλήρη συνεργασία με τους Γ. Καμίνη και Μπουτάρη: «Είμαστε ήδη πολλοί στο ξεκίνημά μας και θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι έως τον Σεπτέμβριο όπου θα έχουμε και την πρώτη συνδιάσκεψή μας» λέει ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος όμως δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται «να βγούμε στην κεντρική πολιτική σκηνή». Αλλά δεν πρόκειται να αφήσουν ούτε ένα λεπτό «ήσυχη» την κεντρική διοίκηση ζητώντας περισσότερη αυτονομία, ελευθερία και οικονομικούς πόρους: «Ετσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα καλύτερα να διορίζουν τους δημάρχους παρά να εκλέγονται, όπως διόριζαν παλαιότερα τους νομάρχες, αφού αντί να μας βοηθά η κυβέρνηση, φέρνει στο έργο μας όλο εμπόδια» λέει.


Και το Ποτάμι στο Κίνημα των Ασπρων
Μέσα στους αμπελώνες Μπουτάρη, στο Γιαννακοχώρι Ημαθίας, έκλεισαν ραντεβού οι κ.κ. Μπουτάρης και Στ. Θεοδωράκης. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον επικεφαλής του Ποταμιού να συναντηθούν στο κτήμα του για ένα καφεδάκι και ένα ποτηράκι από το περίφημο ροζέ κρασί που παράγει. Κεντρικό θέμα της συζήτησης είναι το Κίνημα των Ασπρων, το οποίο αν και το Ποτάμι δεν διαθέτει «κομματικούς» δημάρχους, ωστόσο το στηρίζει με κάθε μέσο για την ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι το πρώτο πολιτικό κόμμα που δηλώνει στήριξη, τώρα στο ξεκίνημα, αν και όπως μου είπε ο κ. Μπουτάρης είχε ενημερώσει για την κίνηση αυτή και τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος έδωσε, όπως μου είπαν, και το πράσινο φως.

Η παραίτηση του Σταυρογιάννη
Από το «δεν παραιτούμαι από βουλευτής επειδή εξελέγην δήμαρχος» και από το «δεν υπάρχει ασυμβίβαστο βουλευτή και δημάρχου», ο ανεξάρτητος δήμαρχος Λαμίας Ν. Σταυρογιάννης αποφάσισε να αναλάβει κανονικά τα καθήκοντα του δημάρχου την 1η Σεπτεμβρίου παραδίδοντας την έδρα στη ΝΔ. Τι μεσολάβησε; Ενώ είχε βάλει λυτούς και δεμένους (διάβαζε συνταγματολόγους) να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο βουλευτή – δημάρχου, παρέλειψε να εξετάσει εάν υπάρχει ασυμβίβαστο δημάρχου με το βουλευτικό αξίωμα. Και εκεί όντως υπάρχει. Ετσι όλη η φασαρία που προκάλεσε έγινε για το τίποτα και επιπλέον υποχρεούται να παραδώσει την έδρα του στη ΝΔ (που με τίποτα δεν ήθελε) αυξάνοντας την κοινοβουλευτική της δύναμη κατά έναν.
Ο μπαρμπέρης και η τρόικα
Τι σου είναι αυτοί οι τροϊκανοί; Δεν μας εμπιστεύονται, όπως αποδεικνύεται, σε τίποτα. Στο θέμα της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων απαίτησαν και το πέτυχαν να υπάρχει για καθένα επάγγελμα ο ακριβής προσδιορισμός του επαγγελματία που το ασκεί. Ετσι για τον μπαρμπέρη ή τον κομμωτή γράφουν: «Κομμωτής ή κουρέας είναι εκείνος/η που παρέχει κάθε είδους εργασία κομμώσεως, όπως κούρεμα, χτένισμα απλό ή καλλιτεχνικό, απλό ή ειδικό λούσιμο μαλλιών, ανταύγειες, χρωματισμό ή αποχρωματισμό, κατσάρωμα (εντός παρενθέσεως περμανάντ), ίσιωμα, τοποθέτηση τοπικής περούκας ή περούκας, ξύρισμα και λοιπές καλλιτεχνικές εργασίες»! Σας το μετέφερα έτσι όπως ακριβώς γράφτηκε σε κείμενο τριών, παρακαλώ, υπουργείων με τη σημείωση ότι αφενός είναι… προαπαιτούμενο, αφετέρου ότι για τον χαρακτηρισμό και τον προσδιορισμό του επαγγέλματος του κουρέα ή της κομμώτριας συστήνεται ειδική επιτροπή με επικεφαλής… δικαστικό. Κοτζάμ δικαστικός θα πρέπει να εξετάσει τη Σούλα, την Μπούλα, τον Τρύφωνα, τον Nikos ή τον… Σάκη εάν είναι όντως κομμωτές.
Εκπαιδεύοντας τη Ραχήλ στο scuba diving
Μου λένε οι Ικαριώτες ότι αναστάτωση επικρατεί στο πανέμορφο νησί τους εξαιτίας της εμφάνισης της Ραχήλ Μακρή με στολή δύτη (μπουκάλες και βατραχοπέδιλα), έτοιμης για υποβρύχιο ψάρεμα. Η βουλευτής των ΑΝΕΛ βρέθηκε με την οικογένειά της στην Ικαρία, όπου ως γνωστόν παραθερίζει στο εξοχικό του ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, δεινός ψαροντουφεκάς όπως φημίζεται ο ίδιος. Ο κ. Καμμένος ανέλαβε την εκπαίδευση της βουλευτού του στο υποβρύχιο ψάρεμα (με μπουκάλες οξυγόνου) και μάλιστα την περασμένη Τρίτη χτύπησαν και ένα… φαγκρί 750 γραμ. Επόμενος στόχος ένας… ροφός.

Τι Κάννες, τι… Μαραθώνας

«Και τι είναι οι Κάννες και τις διαφημίζουν τόσο; Ολες οι ταινίες προβάλλονται σε κάποια ντουβάρια που δεν βλέπεις φως ούτε φεγγάρι. Ερχονται όμως από του χρόνου τα Marathon Awards»
εξαγγέλλει ο νέος δήμαρχος Μαραθώνος Ηλ. Ψινάκης. Σάλπαρε χθες με το σκάφος του και τριγυρνά σε όλα τα νησιά για να συναντήσει τους σελέμπριτις που παραθερίζουν στην Ελλάδα. Τι θα τους κάνει; Μέλη της Ακαδημίας Θερινού Κινηματογράφου Μαραθώνα. Κάτι σαν τις Κάννες δηλαδή, αλλά στο θερινό σινεμά. Ετσι αυτές τις ημέρες συνάντησε ή θα συναντήσει τον Τομ Χανκς, τον Βαλεντίνο, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ (είναι στις Σποράδες), την Γκόλντι Χόουν και τον σύζυγό της Κερτ Ράσελ (παραθερίζουν στις Κυκλάδες) και τον Κουέντιν Ταραντίνο (έρχεται στα μέσα Αυγούστου) για τους πείσει να γίνουν μέλη του Marathon Awards. Επειδή όμως ο Μαραθώνας δεν διαθέτει εγκαταστάσεις, οι εκδηλώσεις, όπως λέει, θα γίνονται για δύο χρόνια στο Ηρώδειο.

HeliosPlus