Αν νομίζετε ότι ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ανησυχεί μόνο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς, κάνετε λάθος. Ο κύπριος πρόεδρος ανησυχεί και για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αφού αυτές συνδέονται άμεσα με τη μοίρα της Κύπρου. Ετσι μόλις συνάντησε τον αντιπρόεδρο, υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλο, βρήκε την ευκαιρία στην κατ’ ιδίαν συζήτησή τους να βγάλει και καμιά… είδηση. Τον ρώτησε ποια είναι η ατζέντα των πολιτικών εξελίξεων, αν υπάρχει κίνδυνος πρόωρων εκλογών και τι γίνεται με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πού να βγάλεις όμως είδηση από τον Βαγγέλη Βενιζέλο… Είπε απλώς ένα «τίποτα το καινούργιο» και επιχείρησε να αλλάξει τη συζήτηση.
***
Ο κύπριος πρόεδρος τότε του ζήτησε την άδεια να… καπνίσει και συνέχισε το… ρεπορτάζ. «Βρήκατε τους 180 βουλευτές που ψάχνατε ή ακόμα;» ρώτησε ευθέως τον κ. Βενιζέλο και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναγκάστηκε αυτή τη φορά να είναι πιο συγκεκριμένος: «Προσπαθούμε να τους βρούμε». Και προτού εισέλθουν στη συζήτηση για το Κυπριακό και τις ευρωπαϊκές προοπτικές που ανοίγονται, έγινε κουβέντα και για τον κ. Τσίπρα. «Ηταν καλές οι δηλώσεις που έκανε ο Τσίπρας μετά τη συνάντηση μαζί σου» είπε ο κ. Βενιζέλος στον κύπριο πρόεδρο, ο οποίος βεβαίως συμφώνησε.
Ο βασιλιάς Λεωνίδας σε… βίντεο
Αναψαν πάλι φωτιές στις Θερμοπύλες. Συγκεντρώθηκαν πολύ λιγότεροι από άλλες φορές, τότε που ο Μιχαλολιάκος επαινούσε τα… τάγματα εφόδου και ζητούσε από τους χρυσαυγίτες να βγουν στους δρόμους για να δει «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος», όπως έλεγε. Ορισμένοι τότε τον άκουσαν και βγήκαν με μαχαίρια και ρόπαλα στους δρόμους, αλλά σήμερα έχουν καταλήξει στη φυλακή. Τους έλειπαν εφέτος οι «δυνατοί» ομιλητές. Αν εξαιρέσεις τον (πολύ) Παναγιώταρο και τη θυγατέρα του αρχηγού Ουρανία, τα ηγετικά στελέχη βρίσκονται προφυλακισμένα. Μετέδωσαν τα μηνύματά τους… μαγνητοσκοπημένα από τα «κελιά της τιμής», όπως τα αποκαλούν.
Δεν μετανιώνω για το βίντεο
Μια και έγινε λόγος για βίντεο, σας πληροφορώ ότι η περίφημη μαγνητοσκοπημένη συνομιλία Μπαλτάκου Κασιδιάρη δεν έχει ακόμη ξεχαστεί από τον κ. Μπαλτάκο, ο οποίος μου λέει ότι δεν έχει μετανιώσει καθόλου γι’ αυτό που έγινε. Σήμερα που βρίσκεται εκτός κυβερνητικής θέσης αναπολεί τη συνομιλία του με τον Κασιδιάρη και λέει ότι… ορθά έπραξε:«Ηθελα τότε επαφή με τους χρυσαυγίτες. Δεν μου μιλούσαν και δεν γνωρίζαμε τις κινήσεις τους. Οταν ήρθε στο γραφείο μου ο Κασιδιάρης, νόμιζα ότι θα άλλαζαν τακτική και ήθελα να ήμουν φιλικός μαζί του. Τι να του έλεγα; «Φύγε, ρε φασίστα, αλήτη, από το γραφείο μου»; Θα έχανα την επαφή. Ετσι λοιπόν του συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον τρόπο». Ο κ. Μπαλτάκος σχολίασε μάλιστα και την προφυλάκιση του Ηλ. Κασιδιάρη, του ανθρώπου που έγινε η αιτία να χάσει τη θέση του από την κυβέρνηση: «Για μένα ήταν αναμενόμενη η προφυλάκιση. Δεν ήταν δυνατόν να είχαν δευτεροκλασάτα μέλη ή στελέχη δεύτερης διαλογής στη φυλακή και να είχαν έξω έναν Μιχαλολιάκο και έναν Κασιδιάρη. Δημιούργησαν οι χρυσαυγίτες αυτό το βίντεο με μένα νομίζοντας ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση ή θα εκβιάσουν τους δικαστές. Αστεία πράγματα…». Μόνο που το βίντεο αυτό τους έδωσε κάποιες ανάσες στις ευρωεκλογές…
Ο φόβος του Παπακωνσταντίνου
Δυσκόλεψε περισσότερο η θέση του πρώην υπουργού κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου μετά την εισαγγελική πρόταση περί παραπομπής του στο Ειδικό Δικαστήριο, βαρυνόμενος με δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα. Ο ίδιος είναι πάρα πολύ στενοχωρημένος αλλά και πάρα πολύ προσεκτικός. Δύσκολα μιλάει και ακόμη πιο δύσκολα σηκώνει το τηλέφωνο θέλοντας να αποφύγει τις συζητήσεις για το θέμα του. Αυτό που φαίνεται να φοβάται περισσότερο είναι μήπως γίνει κάποια «στραβή» και γραφεί στον Τύπο κάτι που θα παρουσιαστεί ως δική του άποψη χωρίς και να είναι και θα δυσκολεύει περισσότερο τη θέση του. Πιστεύει ότι το υπόμνημα που κατέθεσε είναι επαρκέστατο και αποδομεί το κατηγορητήριο. Και αυτό στο οποίο ελπίζει είναι να ληφθεί υπόψη από το Δικαστικό Συμβούλιο που θα κρίνει την παραπομπή.

HeliosPlus