Δεν ξέρω από πού να αρχίσω… Οταν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς αποφάσισε κάποια στιγμή να κατευθυνθεί στο εντευκτήριο βουλευτών και να συναντήσει εκεί τους γαλάζιους βουλευτές που μετέχουν στο Β’ θερινό τμήμα αντί για βουλευτές συνάντησε ως επί το πλείστον βουλευτίνες. Εννέα συνολικά και οι περισσότερες άρχισαν να… γκρινιάζουν. Με πρώτη την Αννα Καραμανλή, η οποία (άκουσον-άκουσον) του παραπονέθηκε ότι δεν είναι καλό το κλίμα για τους βουλευτές της ΝΔ της Β’ Αθηνών. Εδώ να σημειώσω ότι η κυρία Καραμανλή (που ήταν και η πιο… μαυρισμένη από όλες) είναι ίσως η μοναδική που δεν υπουργοποιήθηκε από τη Β’ Αθηνών, κάτι βεβαίως που γνώριζε ο Πρωθυπουργός και γι’ αυτό της απάντησε: «Από εσάς εξαρτάται να αλλάξετε το κλίμα…». Και οι ερωτήσεις της κυρίας Καραμανλή έλαβαν τέλος.

Πλησιάζουμε τους 180
Προτού σας περιγράψω με τι θέματα γκρίνιαξαν οι υπόλοιπες οκτώ βουλευτίνες, σας ενημερώνω ότι δύο άρρενες βουλευτές έβγαλαν την είδηση. Ο πρώτος ήταν ο ιατρός, βουλευτής Λάρισας Χρ. Κέλλας, ο οποίος κάποια στιγμή πλησίασε τον Πρωθυπουργό (και για να μην… ακούσουν οι κυρίες) του ψιθύρισε στο αφτί: «Πρόεδρε, έχεις εξασφαλίσει τους 180 βουλευτές για να μην πάμε σε εκλογές ή ακόμη;». Ο πρωθυπουργός στην αρχή τού είπε αινιγματικά: «Είναι εύκολη αυτή η απάντηση, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα απαντήσω»… αφήνοντάς τους όλους και όλες έκπληκτους. Εν συνεχεία όμως είπε: «Πιστεύω ότι δεν θα πάμε σε εκλογές, θα τις αποφύγουμε για το καλό της χώρας, τους πλησιάζουμε…» (σ.σ.: τους 180). Ελα όμως που αυτή η ψιθυριστή συζήτηση ενόχλησε τις γυναίκες βουλευτές που διαμαρτυρήθηκαν γιατί να υπάρχουν μυστικά από άνδρες βουλευτές, αναγκάζοντας τον κ. Σαμαρά να πει: «Ε, τι περιμένεις από έναν γιατρό, όλα στ’ αφτί τα λέει». Και κάπως τις καθησύχασε. Σχεδόν καπάκι έρχεται η ερώτηση-πρόταση του βουλευτή Φθιώτιδας κ. Κ. Κουτσογιαννακόπουλου: «Μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος από αυτή τη Βουλή;». Ο κ. Σαμαράς αμέσως του είπε: «Δεν απέχουμε πολύ. Θα επιδιώξω να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή». Και αμέσως μετά ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος είπε: «Να βγεις, λοιπόν, και να ξεκαθαρίσεις όλη αυτή τη φημολογία περί εκλογών το φθινόπωρο και να συγκαλέσεις και Υπουργικό Συμβούλιο ώστε να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους».
***
Οι γυναίκες βουλευτές, δηλαδή οι Ασημίνα Σκόνδρα, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Γεωργία Μπατσαρά, Ασπασία Μανδρέκα, Γεωργία Μαρτίνου, Φωτεινή Αραμπατζή, Τάνια Ιακωβίδου και Μαρία Αντωνίου, εξέφρασαν τα παράπονά τους για τα πάντα. Από το ότι καθυστερεί η αποκρατικοποίηση της Λίμνης Καϊάφα ως ότι καθυστερούν οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τη χαλαζόπτωση. Σε κάποια στιγμή κάνει την εμφάνισή του στη Βουλή ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, ο οποίος χαιρέτισε στρατιωτικά τον Πρωθυπουργό, του είπε ένα «γεια σου» και έφυγε. Ακολούθως έκανε την εμφάνισή του ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών και ρωτούσε τον Πρωθυπουργό για τα συνταξιοδοτικά τους, ενώ από μακριά παρακολουθούσαν όλες αυτές τις «προσεγγίσεις» προς τον κ. Σαμαρά και προσπαθούσαν προφανώς να μάθουν τι λέει τόση ώρα με τα στελέχη του οι παρακάτω: Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου (με τον γιο της), Σοφία Βούλτεψη, Κ. Σκανδαλίδης (είχε χειραψία με τον Πρωθυπουργό), Μιχ. Κασσής, Ι. Κουτσούκος, Αθ. Μπούρας, Ιπ. Σαββούρας, Τέρενς Κουίκ και άλλοι.

«Είμαστε συμπέθεροι»
Εκεί όμως που έκλεισε η συζήτηση με τις γυναίκες και τους άνδρες βουλευτές στο εντευκτήριο της Βουλής και σηκώθηκε να φύγει ο Πρωθυπουργός είναι όταν η γαλάζια βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά, αδελφή του αρχιμανδρίτη Πορφύριου, ηγούμενου της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου – Σκήτης Βέροιας, τον πλησίασε και του είπε: «Ξέρεις ότι είμαστε συμπέθεροι;». Ο Πρωθυπουργός την κοίταζε απορημένος και αυτή βάλθηκε να του εξηγήσει: «Η συγγενής μου, Περιστέρα Τσίγκα, υποπρόξενος στη Σανγκάη, παντρεύτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο έναν συγγενή σας. Συνεπώς είμαστε συμπέθεροι». Τι να πει και ο Πρωθυπουργός;

Πού ήθελε να κάνει διακοπές ο Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας αποκάλυψε μια παλιά του επιθυμία (ένα απωθημένο του, μπορώ να το πω): θέλει να κάνει κάθε χρόνο τις διακοπές του στο Λουτρό Χανίων, το οποίο χαρακτήρισε μάλιστα «το καλύτερο χωριό της Ελλάδας». Και ξέρετε σε ποια έκανε αυτή την εξομολόγηση; Στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μεταξύ σοβαρού και αστείου του είπε ότι στο χωριό αυτό είναι… ανεπιθύμητος: «Δεν θα ανεχθώ εκεί, που πάντρεψε προσφάτως η Αλεξάνδρα τον γιο της, απόβαση… συριζαίων. Το μόνο που θα ανεχθώ είναι συριζαίους επιπέδου… Φοίβου». Ο Φοίβος είναι ο μικρός γιος του κ. Τσίπρα, συμμαθητής ενός από τα εγγόνια της Ντόρας.

Κουίζ
Ποιος από τους νέους υπουργούς, με τη συμπλήρωση 40 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων του, είπε σε συνεργάτες του: «Ακούστε με καλά, εγώ εδώ μέσα αγγαρεία ποιώ, όπως έλεγε και ο Βύρωνας…».

HeliosPlus