Δύο χώροι που προφανώς θέλουν να αποτελέσουν τις σταθερές του πολιτικού συστήματος για τα επόμενα χρόνια. Ο ένας με πυρήνα τη Νέα Δημοκρατία και ο άλλος με πυρήνα το ΠαΣοΚ. Η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται για ένα συνέδριο που θα απευθύνει γενικό κάλεσμα και προσκλητήριο προς όλες τις δυνάμεις του τόπου, ώστε να επιτύχουν την συσπείρωση όλων των δυνάμεων της δεξιάς. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι η κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα σταθερό πλαίσιο οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής με βάση πραγματικά δεδομένα που θα εγγυηθούν την ομαλή και ισόρροπη πορεία των πραγμάτων. Ο δεύτερος σε συνδυασμό πάντα με τον πρώτο είναι στο κάλεσμα προς τα στελέχη να συμπεριλαμβάνεται απόδοση ρόλων και αρμοδιοτήτων προς τα στελέχη, τα οποία θα επανέλθουν στα πλαίσια της παράταξης.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς οφείλει να κάνει ουσιαστικό άνοιγμα στην πολιτική του, στις θέσεις του και να αξιοποιήσει το δυναμικό της χώρας προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ευημερίας. Μέχρι σήμερα ασχολήθηκε κυρίως με την αντιμετώπιση προβλημάτων και διαμόρφωσε την πολιτική του βάσει αυτή την παράμετρο και με συγκεκριμένους συνεργάτες. Το κάλεσμα του συνεδρίου της κεντροδεξιάς δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει μόνο συγκεκριμένα πρόσωπα εντός του κοινοβουλευτικού τόξου, αλλά όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Όταν θα κληθεί στο συνέδριο σύσσωμο το ενεργό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, τότε μόνο μπορεί η κεντροδεξιά να ισχυριστεί ότι μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση προς όφελος αυτής.
Η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να επικαλείται ότι είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα, αλλά πρέπει να το αποδείξει και στην πράξη, ενεργοποιώντας τις βασικές αρχές και τις αξίες του 1974 και διαμορφώνοντας την πολιτική της έτσι ώστε να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της μιζέριας και της ύφεσης. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς για να εξαγγείλει την πραγματοποίηση του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να έχει στα χέρια του φοροελαφρύνσεις για όλα τα κοινωνικά στρώματα και μέτρα τα οποία θα δώσουν την αίσθηση στους πολίτες ότι τα πράγματα αλλάζουν προς τη θετική κατεύθυνση. Πρέπει να έχει στα χέρια του αποφάσεις για την μείωση της τιμής του πετρελαίου και τουλάχιστον 2 ακόμη γενναίες φοροελαφρύνσεις. Από την άλλη, είναι λογικό να κρατάει στα χέρια του τις δεσμεύσεις των εταίρων για σοβαρές πολιτικές αποφάσεις που θα έχουν να κάνουν με την βιωσιμότητα του χρέους.
Από την άλλη, ο κ. Σαμαράς τις μέρες του Αυγούστου πρέπει να καταστρώσει ένα σχέδιο το οποίο θα έχει να κάνει με την ανάπτυξη της χώρας αξιοποιώντας μέχρι και το τελευταίο Ευρώ σε ότι έχει να κάνει με τις επενδύσεις, τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, την αναδιάρθρωση του δημοσίου, την επανασύσταση του ιδιωτικού τομέα και γενικότερα σχεδιασμών που θα έχουν ως βασικό και κύριο στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και της κοινωνικής και οικονομικής κατήφειας.
Για να πραγματοποιήσεις ένα κάλεσμα το προσκλητήριο πρέπει να περιέχει νότα αισιοδοξίας, αυτοπεποίθησης και πολιτική βούληση για τις μελλοντικές εξελίξεις. Αυτή την ιστορική ευκαιρία την έχει ο κ. Αντώνης Σαμαράς με την προϋπόθεση όμως ότι θα κατοχυρώσει τα προαπαιτούμενα…