Η Black Rock είναι η διεθνής ελεγκτική εταιρία η οποία επί Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος προσελήφθη ως σύμβουλος για τη αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος.

Και βάσει των διαπιστώσεών της προέκυψαν οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, οι οποίες στο βαθμό που καλύπτονταν θα ασφάλιζαν υποτίθεται τις ελληνικές Τράπεζες έναντι μελλοντικών κινδύνων.
Ο διεθνής ελεγκτικός οίκος ασχολήθηκε επί μακρόν με τις ελληνικές υποθέσεις και μάλιστα τοποθετήθηκε στην ελληνική αγορά.
Τώρα, ο νέος Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος κ.Ι. Στουρνάρας επέλεξε και πάλι την Black Rock ως σύμβουλό του για τον χειρισμό των λεγόμενων »κόκκινων» δανείων, τα οποία άπτονται της προηγηθείσης ανακεφαλαιοποίησης.
Ωστόσο,σχεδόν ταυτόχρονα με την πρόσληψή της η »καλή» διεθνής ελεγκτική εταιρία στην τριμηνιαία έκθεσή της ανέδειξε την Ελλάδα ως την πιο επικίνδυνη για χρεοκοπία χώρα στον κόσμο!
Δεν γνωρίζουμε αν ο κ.Στουρνάρας ήξερε την κατάταξη και έσπευσε να εξευμενίσει την διεθνή ελεγκτική εταιρία ή αν αγνόησε τις εκτιμήσεις της και την προσέλαβε μόνο και μόνο επειδή είναι η καλύτερη του κόσμου!
Όπως και να έχει, κάτι δεν πάει καλά με την Black Rock.
Δεν γίνεται να αναλαμβάνει βασικός σύμβουλος της κεντρικής Τράπεζας για τα »κόκκινα δάνεια», την ώρα που μετά όσα μεσολάβησαν και η ίδια γνωρίζει από πρώτο χέρι, διακινεί διεθνώς ότι η Ελλάδα είναι πρώτη υποψήφια χώρα για χρεοκοπία.
Υπό αυτή την έννοια οφείλουν οι αρμόδιοι και συγκεκριμένα ο κ.Στουρνάρας κάποιες εξηγήσεις.
Τι τρέχει λοιπόν με την Black Rock κ. Διοικητά;