«Είμαστε διψασμένοι να πάρουμε την εξουσία από την ξένη και την εγχώρια πλουτοκρατία και να τη μεταβιβάσουμε στον ελληνικό λαό» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας («Τα Νέα», 10/7) συμπαραστεκόμενος με πάθος στους αγωνιζόμενους συνδικαλιστές της ΔΕΗ με απεργίες και απειλή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως συνηθίζουν εδώ και 30 χρόνια. Αιτία, η δημιουργία της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ», που δήθεν απειλείται να περιέλθει σε διαπλεκόμενους ντόπιους και ξένους. Η αλήθεια για τον αγώνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται πίσω από τη θεαματική υποβολή των σεβασμάτων του στον τέως πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ κ. Φωτόπουλο. Αυτού και των συντρόφων του απειλείται η απόλυτη εξουσία και όχι του ελληνικού λαού, όπως ισχυρίζονται αμφότεροι, και ιδού πώς την περιγράφει ο γνωστός οικολόγος και πρώην υφυπουργός Ηλίας Ευθυμιόπουλος στα «Νέα» της ίδιας χρονολογίας:

«Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έχουν καταφέρει να επιβάλουν το καθεστώς της ακινησίας σε όλους τους τομείς της επιχείρησης, των ανανεώσιμων συμπεριλαμβανομένων. Δεν θέλουν να θιγούν τα κεκτημένα δεκαετιών, όπως είναι το υπεράριθμο και συχνά ανεκπαίδευτο προσωπικό, δεν θέλουν να κινδυνεύσουν θέσεις εργασίας σε ανύπαρκτα πόστα, δεν θέλουν με άλλα λόγια να υποστούν την αξιολόγηση και τον εξορθολογισμό που αυτομάτως θα επέβαλλε κάθε ιδιωτική εταιρεία (στην οποία θα περιήρχετο η «μικρή ΔΕΗ»). Δεν θέλουν την ανακύκλωσή τους σε νέες μορφές παραγωγής ούτε για το κοινό συμφέρον ούτε για τη χώρα ούτε για τον ηλεκτρισμό». Δεν θέλουν να χάσουν –προσθέτω εγώ –ούτε το φθηνό ή δωρεάν ρεύμα που λέγεται ότι απολαμβάνουν ούτε τον διορισμό των δικών τους παιδιών στην επιχείρηση, ούτε τα ανεπίστρεπτα δάνεια και τις φαύλες χορηγίες των διοικήσεων της ΔΕΗ, για τα οποία διώκονται σήμερα από τη Δικαιοσύνη, ούτε τη σαδιστική ικανοποίηση να εκβιάζουν τον ελληνικό λαό με διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ούτε την απόλαυση να γράφουν ατιμωρητί στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις των δικαστηρίων που αποφαίνονται ότι οι απεργίες τους είναι παράνομες.

Ευτυχώς αποτράπηκαν προτού αρχίσουν οι διακοπές ρεύματος, που θα έδιωχναν τους τουρίστες από τη χώρα μας και θα άφηναν τον λαό στο έλεος του καύσωνα. Η άμεση επίταξη των απεργών από την κυβέρνηση μετέβαλε σε ήρεμα αρνάκια τους απειλούντες θεούς και δαίμονες συνδικαλιστές, που πήγαν αμέσως ήρεμα στο σπίτι τους και τελείωσε η τηλεοπτική παράστασή τους. Και ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ μίλησαν για «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και παραβίαση του Συντάγματος. Κι όμως, αν το είχαν διαβάσει, θα ήξεραν ότι το άρθρο του 22, παρ. 4, επιτρέπει την «επίταξη προσωπικών υπηρεσιών (…) για την αντιμετώπιση επείγουσας κοινωνικής ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία». Και χωρίς ηλεκτρισμό κινδυνεύουν ζωές στα χειρουργεία, στα ασανσέρ, στους συντηρούμενους με οξυγόνο, στα νεογνά στις θερμοκοιτίδες κ.ο.κ. Το Σύνταγμα θα αγνοείτο αν δεν αποφασιζόταν αμέσως η επίταξη των απεργών. Ας το διαβάσουν τουλάχιστον κάποιοι βουλευτές μας για να μη γελοιοποιούνται.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ