Σεβαστό το χιούμορ αλλά η κοινή λογική λέει ότι η πλάκα οφείλει να έχει τα όριά της όταν μεσολαβεί τραγωδία. Πόσο μάλλον μια τραγωδία με εκατοντάδες θύματα. Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζέισον Μπιγκς, πρωταγωνιστής των ταινιών «American pie» παρουσίασε για μια ακόμη φορά προκλητική συμπεριφορά κάνοντας σαρκαστικό χιούμορ στο tweeter του για την πρόσφατη τραγωδία των Μαλαισιανών Αερογραμμών και της πτώσης του Boeing 777 στην Ουκρανία.
«Θέλει κανείς να αγοράσει τα μίλια μου με την Malaysian Airlines;» έγραψε ο Μπιγκς 65 μόλις λεπτά μετά από την πτώση του αεροπλάνου. Οπως ήταν φυσικό το tweet προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων από τους παραπάνω από 400.000 followers του Μπιγκς, πολλές από τις οποίες ήταν ως και υβριστικές.
Αντί να ζητήσει συγγνώμη, ο Μπιγκς επιτέθηκε ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι «το χιούμορ είναι το φυσικό τσιρότο της ζωής.» Προηγουμένως δε, είχε φροντίσει να βρίσει όλους εκείνους που τον κατηγόρησαν ότι έκανε το αστείο «πολύ νωρίς» αφού το tweet ανέβηκε μόλις μια ώρα και πέντε λεπτά μετά την τραγωδία. Γελοίο επιχείρημα βέβαια, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις ή κάνεις χιούμορ οποιαδήποτε στιγμή ή δεν κάνεις καθόλου. Τι θα πει πολύ νωρίς;
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που ο Τζέισον Μπιγκς προκαλεί θύελλα με τα συζητήσιμα αστεία του τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν πρόσωπα και καταστάσεις της αμερικανικής κοινωνίας. Ποτέ δεν έχει ζητήσει συγγνώμη και ποτέ δεν πρόκειται να το κάνει. Το πραγματικό πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι ο Τζέισον Μπιγκς παρά την ως τώρα συμπεριφορά του, η οποία εξηγείται από την αγωνία του να υπάρχει, εξακολουθεί να έχει κάτι λιγότερο από μισό εκατομμύριο ανθρώπους που τον ακολουθούν, προφανώς γιατί θέλουν να δουν τι θα γράψει και αναλόγως να του επιτεθούν.
Δεν φταίει λοιπόν ο Τζέισον Μπιγκς ή ο κάθε Τζέισον Μπιγκς που ενοχλεί. Φταίνε όσοι του δίνουν βήμα για να ενοχλήσει, όσοι του το επιτρέπουν παραμένοντας followers του. Γιατί αν ξαφνικά το παλικάρι έβλεπε τους followers του να μειώνονται σε δέκα χιλιάδες εξαιτίας όλων αυτών των κρυόμπλαστων «αστείων» που επιμένει να κάνει, θα σας έλεγα εγώ αν θα τα ξανάκανε.