Ηθελε ο Αλ. Τσίπρας (φωτογραφία) να παρακολουθήσει τον αγώνα Αργεντινής – Ολλανδίας ως φανατικός οπαδός της Αργεντινής, μαζί με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν του ήρθαν έτσι όπως τα ήθελε. Να σημειώσω ότι κάτι παρόμοιο έκανε και ο Γ. Παπανδρέου στον τελικό του Euro 2004, αλλά με τον κ. Τσίπρα είναι κάπως διαφορετικά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει από μπάλα. Τι ήθελε να δει τον αγώνα με τους παλαίμαχους; Νόμιζε ότι θα μιλούσαν μόνο για μπάλα; «Δεν μου λες, πρόεδρε, πού θα βρεις εσύ τα λεφτά εάν γίνεις κυβέρνηση;» τον ρώτησε ο παλαιός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Χρ. Αρδίζογλου. Και προτού προλάβει να δώσει απάντηση ήρθε και δεύτερη ερώτηση «καπάκι»: «Με τη διαφθορά πες μου τι θα κάνεις».
***

Ποδόσφαιρο ήθελε να παρακολουθήσει ο άνθρωπος, όχι να διεξαγάγει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή και απάντησε γενικόλογα. Ελα όμως που ο κ. Αρδίζογλου επέμενε: «Αυτά που είπες για το γήπεδο της ΑΕΚ είναι καλά, με έπεισες, αλλά γιατί δεν τα βγάζεις και σε ανακοίνωση να τα στείλεις στα σπίτια των οπαδών της;» ρώτησε ξανά. Τη σκυτάλη την πήρε ένας άλλος ΑΕΚτζής, ο Νίκος Χρηστίδης: «Να ξέρεις, πρόεδρε, εμείς σε στηρίξαμε, αλλά θα είμαστε οι πρώτοι που σου κάνουμε κριτική εάν κάνεις λάθος». Και εκεί που ένιωθε στριμωγμένος από τις ερωτήσεις έρχεται και τον αγκαλιάζει ο Μιχ. Κωνσταντίνου του Παναθηναϊκού, ομάδα που υποστηρίζει ο πρόεδρος και η συζήτηση περιεστράφη στο μέλλον του Παναθηναϊκού. Πήρε όμως και ένα δώρο. Ηταν μία φωτογραφία του Μέσι με ιδιόχειρη αφιέρωση (από αυτές που δίνει επισήμως στους VIP η Μπαρτσελόνα) και ένα κασκόλ της ομάδας που του έκανε δώρο ο επίσης παλαίμαχος Νίκος Μάλλιαρης.


Ο Ηλίας του… 16ου
Αμίλητος, περίλυπος, με κομμένα τα φτερά του, πέρασε τον αναγκαστικό σωματικό έλεγχο που διενεργείται για όλους τους κρατουμένους ο Ηλίας Κασιδιάρης διαβαίνοντας την πύλη των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού. Το γνωστό αλαζονικό ύφος του εξαφανίστηκε από το πρόσωπό του όταν οι φύλακες τον ρώτησαν εάν υπάρχει κανένα πρόβλημα να τοποθετηθεί στην ίδια πτέρυγα με τον «αρχηγό» του Νίκο Μιχαλολιάκο, αφού και αυτοί είχαν ακούσει για πάγωμα των σχέσεών τους. Είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα, αλλά ζήτησε, εάν γίνεται, να τον τοποθετήσουν μόνο του σε ένα κελί κοντά στους άλλους «συναγωνιστές», όπως τους αποκαλούσε. Τον έβαλαν όντως μόνο του (μου είπαν στο κελί Νο 16), όχι σε μεγάλη απόσταση από το κελί των Μιχαλολιάκου και Χρ. Παππά. Βεβαίως η επιθυμία του, όπως μαθαίνω, να είναι μόνος του στο κελί ικανοποιήθηκε προσωρινά από τη διεύθυνση των φυλακών, επειδή υπήρχε χώρος στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών. Αυτό δεν σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα του φέρουν και συγκάτοικο. Τακτοποίησε τα πράγματά του στο κελί, δεν ζήτησε τίποτε άλλο και ξάπλωσε.

Η Ζαρούλια σε άλλον ρόλο
Το θέμα που προέκυψε στην κοινοβουλευτική ομάδα του πολιτικού αυτού μορφώματος είναι αφενός ποιος θα κάνει κουμάντο τώρα στη Βουλή μετά την προφυλάκιση του Ηλ. Κασιδιάρη και των άλλων 8 χρυσαυγιτών βουλευτών, αφετέρου ποιος θα μεταφέρει τα μηνύματα του έγκλειστου «αρχηγού». Οπως έμαθα, η αρχική σκέψη ήταν να ανατεθούν καθήκοντα εκπροσώπου στον Ηλ. Παναγιώταρο, αλλά η σκέψη αυτή γρήγορα εγκαταλείφθηκε αφού οι σχέσεις του τόσο με τον Μιχαλολιάκο όσο και με τον Κασιδιάρη δεν θεωρούνται και οι άριστες. Αλλωστε δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι στη διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής ενώ είχε προαναγγελθεί ότι θα παραστεί ο κ. Παναγιώταρος την τελευταία στιγμή πήρε τη θέση του η Ουρανία Μιχαλολιάκου (κόρη του ζεύγους). Η Ουρανία είναι και η μοναδική που θα έχει πρόσβαση στο επισκεπτήριο στον Κορυδαλλό ως συγγενής πρώτου βαθμού και συνεπώς αυτή αναμένεται να μεταφέρει τις οδηγίες Μιχαλολιάκου. Η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι της στην Πεύκη, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει (με δικαστική απόφαση) να πηγαίνει στη Βουλή.

Η Μαριέττα και η καθημερινότητα
Η πρώην ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός κυρία Μαριέττα Γιαννάκου εξιστορούσε στον Νικήτα Κακλαμάνη την απότομη προσγείωσή της στην καθημερινότητα. Ελεγε πόσο ακριβές τις φαίνονται οι υπηρεσίες (για να μεταφέρει κάποιος στην Κω ένα αυτοκίνητο πληρώνει 450 ευρώ, έλεγε) ή η γραφειοκρατία των υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών της χώρας: «Ο Ελληνας έχει υποφέρει με τόσο χαράτσια, αλλά η ζωή παραμένει ακριβή». Η κυρία Γιαννάκου όμως αποκάλυψε και κάτι άλλο. Είπε ότι πριν από τις ευρωεκλογές είχε συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και του ξετύλιξε ένα πρόγραμμα νίκης της ΝΔ: «Μου είπε «είναι πολύ καλό, αλλά να ρωτήσουμε και τον γραμματέα του κόμματος» (σ.σ.: τότε ήταν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης). Και ξαφνικά έμαθα ότι ο Κεφαλογιάννης έγινε επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα». Εκείνο όμως που σημείωσε ήταν ότι παραμένει στη ΝΔ («είμαι η τελευταία που θα παραμείνω για να κλείσω την πόρτα») και ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα είναι ή όχι υποψήφια στις εθνικές εκλογές. Είπε αινιγματικά ότι «δέχομαι πολλές προτάσεις».

Γάμος στην Καλαμάτα
Με πληροφορούν ότι το πολιτικό-κοσμικό γεγονός αυτού του Σαββατοκύριακου στην Καλαμάτα είναι ο γάμος του υιού του Προκόπη Παυλόπουλου. Πολιτικό-κοσμικό όμως γιατί; Επειδή έχουν προσκληθεί αρκετοί από την ονομαζόμενη παλαιά καραμανλική φρουρά. Το ερώτημα είναι πόσοι από αυτούς που έχουν προσκληθεί θα πάνε. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος δεν ήθελε να παραστεί στην ψηφοφορία της Παρασκευής για το δημοψήφισμα. Είπε μάλιστα στον Ν. Κακλαμάνη «δεν μπορώ να διδάσκω άλλα στο πανεπιστήμιο και άλλα να ψηφίζω στη Βουλή».

HeliosPlus