Πήγαινε στον Κάλαμο ο Γρ. Ψαριανός (φωτογραφία) να μεταφέρει την κόρη του στην κατασκήνωση, και στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου του άκουγε έναν μουσικό σταθμό. Ούτε ειδήσεις ούτε πληροφορίες, μόνο μουσική. Οταν έφθασε στην κατασκήνωση παρέδωσε την κόρη του στον ομαδάρχη. Μαζί με τον ομαδάρχη ήταν και ένας άλλος ομαδάρχης και ο πρώτος ομαδάρχης άρχισε τις συστάσεις: «Γνωρίζετε τον κύριο; Είναι ο Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ» είπε. Ο άλλος ομαδάρχης αμέσως τον… διόρθωσε, παρουσία του κ. Ψαριανού: «Εννοείς πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, τον διέγραψε ο Κουβέλης». Κόκαλο ο κ. Ψαριανός: «Και εσύ πού το ξέρεις;» ρώτησε. Ο δεύτερος ομαδάρχης του είπε: «Μόλις το άκουσα στο ραδιόφωνο, καλά πλάκα μας κάνεις, δεν ξέρεις τίποτα;». Και όντως ο κ. Ψαριανός δεν γνώριζε, αφού κανένας, ούτε ο πρόεδρος ούτε ο γραμματέας, δεν τον ειδοποίησε.
Chatham House Rules της… Αννας
Ηταν μία συζήτηση «κεκλεισμένων των θυρών» η οποία διεξήχθη με τους κανόνες του Chatham House Rules όπου οι μετέχοντες συνδιαλέγονται σε προσωπική βάση και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις απόψεις των οργανώσεών τους ή των κομμάτων τους. Ή ακόμη μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά που συζητήθηκαν χωρίς να αναφέρουν τις πηγές τους. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, είναι οι ίδιοι κανόνες που εφαρμόζονται και στις συνεδριάσεις της περίφημης (κλειστής) Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Μία τέτοια συζήτηση οργάνωσε το πρωί της Πέμπτης σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Αμαλία» η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και είχε πολύ ενδιαφέρον όχι μόνο για τα θέματα που συζητήθηκαν αλλά κυρίως για το ποιοι συμμετείχαν. Ας αρχίσω πρώτα με τους καλεσμένους για να σας δώσω μία ιδέα της σύνθεσης. Ηταν εκεί ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο υπουργός Μιχ. Χρυσοχοΐδης, οι υφυπουργοί Εύη Χριστοφιλοπούλου και Δ. Κούρκουλας, ο πρώην υπουργός Φ. Σαχινίδης καθώς επίσης και οι Αλ. Τουρκολιάς, Π. Τσακλόγλου Οδ. Κυριακόπουλος, Α. Παπαγιαννίδης, Γ. Παγουλάτος, Ν. Χριστοδουλάκης, Θ. Φιλιππόπουλος, Δ. Εφραίμογλου, ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας και τρεις δημοσιογράφοι.
***
Η συζήτηση διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες και θα διαρκούσε περισσότερο εάν ο κ. Μόντι δεν τους προειδοποιούσε με το γνωστό χιούμορ που τον διακρίνει ότι «μπορείτε να με ρωτάτε όση ώρα θέλετε, αλλά το βράδυ θα πρέπει να διακόψουμε γιατί δεν θέλω να χάσω το δείπνο με τον Σαμαρά». Απάντησε όμως σε όλες τις ερωτήσεις, ακόμη και για τις δύσκολες στιγμές που η Ελλάδα ήταν με το ένα πόδι έξω από το ευρώ. Επαιξε, όπως είπε, λόγω των σχέσεών του με τους Γερμανούς έναν μεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στην Αθήνα και στο Βερολίνο, ο οποίος είχε αποτελέσματα. Εδωσε εύσημα για τα βήματα προόδου που έκανε η ελληνική οικονομία, λέγοντας ότι το success story της Ελλάδας αλλά και της ευρωζώνης ήταν ότι παρέμεινε η χώρα μας στο ευρώ. Εκανε λόγο για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, πλην όμως έδωσε γενικόλογη απάντηση. Είπε ακόμη για την τραπεζική ένωση ότι προχωρεί με ικανοποιητικό ρυθμό και αναφέρθηκε στο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον Βορρά και στον Νότο, λέγοντας ότι είναι και οικονομικό αλλά και ψυχολογικό φαινόμενο.
Είπα – ξείπα για τις αργίες
Τελικά δεν μπορείς να βρεις την άκρη. Ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος είχε καταργήσει την αργία της 30ής Ιανουαρίου, των Τριών Ιεραρχών. Ερχεται ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Παιδείας και δηλώνει ότι θα καταργήσει την… κατάργηση της αργίας και η 30ή Ιανουαρίου θα είναι αργία για τους μαθητές. Ελα όμως που στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1861) έχει δημοσιευθεί απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Αλ. Δερμετζόπουλου σύμφωνα με την οποία «η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών δεν αποτελεί ημέρα αργίας»(!) και ότι κατά την ημέρα αυτή οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα εκκλησιάζονται και θα μετέχουν και σε άλλες δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.

Στον Δομοκό οι χρυσαυγίτες
Τώρα που ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ’ (δηλαδή τις φυλακές υψίστης ασφαλείας) και τώρα που ολοκληρώθηκε η ανάκριση για τη Χρυσή Αυγή με την προφυλάκιση και του Ηλ. Κασιδιάρη, μπορώ να σας αποκαλύψω ότι όλα τα προφυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής (πλην των 9 βουλευτών της που είναι προφυλακισμένοι) θα μεταφερθούν στις φυλακές Δομοκού, που όπως είναι γνωστό μετατράπηκαν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Είναι 35 οι χρυσαυγίτες που σήμερα είναι προφυλακισμένοι σε διάφορες φυλακές, ανάμεσά τους και ο χρυσαυγίτης Γ. Ρουπακιάς που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον ράπερ Παύλο Φύσσα. Στις ίδιες φυλακές θα μεταφερθούν και τα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», τα φυλακισμένα μέλη της 17Ν, διάφοροι άλλοι που έχουν συλληφθεί και καταδικαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά και επικίνδυνοι εγκληματίες.

Τα έξοδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Ξέρετε πόσα ξόδεψε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον προεκλογικό αγώνα των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών της; Περίπου 40.000 ευρώ, για την ακρίβεια 40.300 ευρώ. Τα περισσότερα χρήματα, έτσι όπως δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τα ξόδεψαν όχι σε παράβολα υποψηφίων όπως οι περισσότεροι θα νόμιζαν, αλλά σε εκτύπωση ψηφοδελτίων (9.000 ευρώ) και ξόδεψαν άλλα 4.000 ευρώ για μεταφορά ψηφοδελτίων. Για αφίσες, προκηρύξεις και χαρτόνια ξόδεψαν 12.000 ευρώ και για πανό, σημαίες κ.τ.λ. άλλα 1.500 ευρώ. Τώρα θα πείτε πού βρήκε τα λεφτά το κόμμα αυτό. Σας πληροφορώ ότι εισέπραξε 40.300 ευρώ (όσα δηλαδή έχει ξοδέψει) από την οικονομική εξόρμηση που πραγματοποίησε.

HeliosPlus